|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi ostal npr. na 1-wire, lahko za vsako cisterno uporabiš 1xDS18B20 ter 1xDS2405 (adressable switch) + kak mosfet.
In ker je cena minimalna, vse skupaj podvojiš - vsaka cisterna ima 2 ločena temp. senzorja in 2 ločena bus-switcha ter 2 ločene napajalne linije. Če sistem odkrije napako v bus-u, avtomatsko sproži alarm, upravljanje pa preklopi na drug bus. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poldim Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2011 11:34 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.69 Kraj: Ormož
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priznam, da nimam dosti izkušenj z mikrokontrolerji. Nekaj sem delal s PIC-i. Imam pa več izkušenj s Siemensovimi krmilniki in industrijskimi rešitvami. Nisem rekel, da bom jaz sam izdelal takšno I/O enoto, hotel sem le povedati, da bi po moje bila lahko takšna rešitev dobra. Če bi kdo šel v izdelavo podobnih I/O modulov, bi si lahko zastavil sam modul kot univerzalno I/O enoto, ki bi jo lahko uporabili še za kakšne druge aplikacije. Na primer analogni vhod ali dva, nekaj digitalnih vhodov 24V (npr.4), 4 digitalne izhode 24V 0,5A, mogoče konektor za LCD.
Res sem zadevo močno razširil, vendar je to moje razmišljanje. Da bi zadeva bila v bodoče zanimiva še za kakšno aplikacijo v kombinaciji s Pokeys modulom, oz. kot razširitev funkcionalnosti Pokeys modula. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29 Prispevkov: 556 Aktiv.: 2.35
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšno ceno si imel v mislih za en modul? _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kakšno količino ... ?  _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ferrarist Član

Pridružen-a: Tor 31 Dec 2013 17:44 Prispevkov: 28 Aktiv.: 0.20 Kraj: ok. Ajdovščine
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 6:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
hmm...no, mi je všeč razmišljanje uporabnika poldim...no, točno to kar je hotel on povedat, sem imel tudi sam v mislih...majhen vmesnik z naslovom z recimo 1-2 vhodoma in 1-2 izhodoma...sicer nekaj od tega že obstaja klik 1 klik2 ...pri prvem že pol leta pišem na vse mogoče naslove- brez uspeha - ali bi mi furalo xy bit senzor temperature (prvi ki sem ga naključno našel: klik ), drugi pravijo da naj povprašam enega od njihovih prodajalcev, da ne vedo točno, da pa so vhodi namenjeni bolj nekim klasičnim stikalom...no, in točno v to smer sem si zaželel da gre debata....kako najenostavneje tak modulček narediti? glede napajanja: ni nič narobe, če se vsako napaja posebej- torej za vsako svoj kabel, bolj je bistvo vsega to, da ne potrebuješ za 20 cistern 40 kablov in za 40 cistern 80 kablov...takele vmesnike mislim da bi bilo mogoče uporabljati na milijone različnih načinov in aplikacij... _________________ LP, Blaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ferrarist Član

Pridružen-a: Tor 31 Dec 2013 17:44 Prispevkov: 28 Aktiv.: 0.20 Kraj: ok. Ajdovščine
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
poldim je napisal/a: |
.......Pri vsem tem pa ostaja odprto vprašanje lokalnega spremljanja temperature na posamezni cisterni. Dobro je, če na cisterni vidimo temperaturo vsebine cisterne. |
to je že tako ali tako rešeno z navadnim mehanskim termometrom, ki ga imamo na vsaki cisterni  _________________ LP, Blaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ferrarist Član

|
Objavljeno: Ned Jan 05, 2014 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
evo....študiram in študiram....kaj se vam zdi pa recimo opcija
USB-1wire-DS18B20 senzor in DS2406 addressable switch? nekaj je bilo omenjeno da je problem v primeru okvar?
LP _________________ LP, Blaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni