|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mr.Nice Član

Pridružen-a: Sob 12 Avg 2006 11:24 Prispevkov: 110 Aktiv.: 0.48 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 5:36 pm Naslov sporočila: Keramika do stropa ali ne? |
|
|
Pozdravljeni!
S punco sva kupila stanovanje in sedaj ga počasi obnavljama itd...
In sva prišla do dileme.
Imava ločeno kopalnico in wc. Kopalnica je bila obnovljena lani pri prejšnjih lastnikih, wc pa ne.
V stranišču sva se odločila, da iztrgama stare ploščice in položiva nove.
Zanima me, kaj je sedaj najbolj praktično, modno? Da položiva keramiko do stropa al samo do polovice?
Če mene osebno vprašate, bi dal do polovice, ostalo bi prebelil, lahko tudi z domflokom. Ampak ženske imajo rade modo in saj veste, ona bi rada do stropa.
Rabim mnenje vas mojstrov....
Hvala, lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naredi tako, kot želi žena! _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MatejK trgovec

Pridružen-a: Čet 16 Maj 2013 17:59 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.67 Kraj: Maribor-Radvanje
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 5:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
s55m je napisal/a: |
Naredi tako, kot želi žena! |
Da boš dolgo živel in ti bo lepo na zemlji!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MatejK trgovec

Pridružen-a: Čet 16 Maj 2013 17:59 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.67 Kraj: Maribor-Radvanje
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 5:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, šalo na stran, do polovice, razen če misliš met savno parno, drgač boš mel pucanja ploščic ko zmešan! Pa še kondens se rad gor nabira!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Nice Član

Pridružen-a: Sob 12 Avg 2006 11:24 Prispevkov: 110 Aktiv.: 0.48 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja bo pa najverjetneje cena višja. Pozabil sem povedati, da je strop zelo visok in se bi dosti keramike moralo uporabiti. Rešitev je le, če se zniža strop, pri tem nastanejo zopet stroški in dodatno delo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 5:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Matej, kondenza bo v WC-ju malo ali nič.
Mr. Nice, be nice in (še enkrat) naredi tako, kot želi žena. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
tudi na stropu morajo biti. Ali pa prilepi topli pod na steno.
 _________________ ___
Nazadnje urejal/a psevdonim Pet Jan 03, 2014 8:17 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hocancan Član

Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54 Prispevkov: 393 Aktiv.: 2.13
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker so po navadi ločeni WC ,malega volumna bi pred tem položil talno in stensko ogrevanje in ploščice do stropa z okrasi. Saj po navadi vsi radiatorji začno od zunaj rjavet. _________________ Lep pozdrav, Milan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 5:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
drgač boš mel pucanja ploščic ko zmešan! |
bi se morali glasiti:
Citiram: |
drgač bo žena imela pucanja ploščic ko zmešana! |
Ženi povej, da bo več čiščenja (obenem omeni še kondenz in plesen) in odločila se bo, da ploščice položita do polovice. Ti boš imel manj dela s polaganjem, prihranil boš pri ploščicah in žena bo zadovoljna, saj bo narejeno po njeno
V praksi jaz ne opazim razlik. Prejšnjo kopalnico sem obložil do stropa, sedanjo pa do polovice. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Nice Član

|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha, vidim, da ste se razpisali:)
Naj povem še, da ni žena, bo pa, samo ne vem še kdaj
Hvala za nasvete. Imam pa občutek, da hodijo stari časi nazaj, torej do polovice keramika? Ali je spet stvar okusov posameznikov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imamo ločen wc in kopalnico (višina 2.4m). V kopalnici, kjer se ob tuširanju hitro nabere para in včasih voda brizga vse naokrog, imamo keramiko do stropa. V wcju je keramika do polovice, ker se svinjarija nabira samo na tleh (prah ipd, da ne bo kdo mislil... )
Ampak je res, da je tako odredila boljša polovica.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 7:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas je ločen wc in kopalnica, keramika povsod do stropa. In ni neke panike glede čiščenja. Pač obriše z vlažno krpo in čistilom po potrebi. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12 Prispevkov: 288 Aktiv.: 1.63 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če hočeš mir, potem poslušaj ženo/punco.
Če hočeš imeti moderno, potem naredi kot ti je všeč in ne sprašuj za mnenje. Kajti v sedanjih časih je itak vse moderno in ljudje v straniščih polagajo celo parket, slike po stenah,... Klasike tako mora biti in nič drugače, ni več.
Sam osebno bi se odločil postaviti ploščice do 2/3 stene, torej recimo malo več kot je visok človek. Zakaj? Tako sem vajen iz obstoječih kopalnic, ki jih poznam.
So pa tudi kopalnice popolnoma brez ploščič, posebno pri variantah, kjer je le stranišče (torej brez tuša, ki predstavlja glavnino vlage).
Kar se tiče vlage, ploščice je vendarle enostavno čistiti. Krpa+malenkost čistila/kisa in to je to. Edino fuge je potrebno vsakih nekaj let obnoviti. Steno brez ploščic pa je potrebno prepleskati vsakih 2-3 let. Je pa cenejša izdelava, kot polaganje ploščic.
Odloči se sam, kot ti ustreza, oziroma se odločita s punco. Karkoli se bosta odločila, veliko ne bosta zgrešila. Časi, ko je bila le ena rešitev prava, so minili in sedaj je tudi v kopalnicah veliko svobode pri opremljanju.
PS: Če strop ni raven, rajši ne polagajta ploščic do stropa. Je zelo opazno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi dal kar do stropa ploščice. Strop bi pa znižal, če je previsok. Saj mavčne plošče so poceni, konstrukcijo pa lahko narediš tudi leseno, ni treba iz profilov.
Odloči se pa sam. Ploščice so pa danes tudi zelo poceni in v mnogo različicah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Pet Jan 03, 2014 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem jih položil do polovice, po nekaj letih pa še do vrha. Zaradi čiščenja.
Strop sem spustil na 2,5m (stari 3,2m).
Danes bi to naredil takoj, brez kaj dosti razmišljanja. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni