www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Smeti

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
klmv
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 08 Jan 2014 23:55
Aktiv.: 0.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 09, 2014 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem naredil na isti način, pa mi je že kmalu na začetku odpovedal regulator - dimer. Jutri ga bom poskisil zamenjati, pa me zanima, če je mogoče vzrok, ker sem hotel z regulatorjem za žarnico - ohmsko breme, regulirati trafo - induktivno breme.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 09, 2014 5:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da je moj čisto klasičen pa deluje tudi po več ur skupaj in ni težav.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
klmv
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 09, 2014 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, danes sem zamenjal dimer, jutri še enkrat poskusim, če dela OK, potem pa "uživancija"
Nazaj na vrh
borut000
trgovec

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 23:50
Aktiv.: 0.97
Kraj: Hraše

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 10, 2014 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem uporabil regulator od starega sesalnika za prah, regulator za luč mi je zgorel in sem sklepal da je breme preveč induktivno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 6.00
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

klmv je napisal/a:
...na začetku odpovedal regulator - dimer.... ...pa me zanima, če je mogoče vzrok, ker sem hotel z regulatorjem za žarnico - ohmsko breme, regulirati trafo - induktivno breme.
Ne "mogoče", temveč skoraj zagotovo. In menda obstajajo dimerji, na katerih piše, da so "tudi za induktivna bremena". Eno rešitev je ponudil borut000. Tudi sam sem jo že uporabil. Uspešno.
Mimogrede: PZUFIC ima trafo moči "30 W". Tvoj, predvidevam, je malce močnejši?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
klmv
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj trafo je 50VA 220/10V. Sedaj pa nisem prepričan, če je pametno poizkusiti še enkrat z enakim dimerjem?
Nazaj na vrh
klmv
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, res to ni pametna ideja. Na spletni strani proizvajalca sem našel, da izdeluje različice za ohmsko breme, ohmsko/induktivno in ohmsko/kapacitivno. Sedaj mi ostane samo še, da poiščem prodajalca za tak dimer.
Nazaj na vrh
klmv
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 11, 2014 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na žalost ta podatek na embalaži sploh ni jasno razviden, samo v oklepaju na koncu opisa naveden R Twisted Evil
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni