|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
domači mojster Neznanec

Pridružen-a: Ned 12 Jan 2014 13:45 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Ned Jan 12, 2014 2:02 pm Naslov sporočila: led utripajoča rotacijska luč |
|
|
pozdravljeni
zanima me kako bi se dalo narediti doma utripajočo rotacijsko luč iz LED diod, in sicer da bi utripalo po vzorcih utripanja. LED diode in upore za diode že imam, ki so mi ostale od nekega projekta. najbolj me daje vprašanje kako narediti vezje da bo to utripalo po vzorcih. to bi bilo montirano na traktorju.
http://www.revolt.si/led-modul-24cm
podobno tej zadevi, samo da bi bila domače izdelave
hvala za odgovor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Jan 12, 2014 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
PIC ali kaj podobnega...
Program spišeš ali pa ti ga spiše kdo za kakšnega šestorčka, zlotaš ledice, kolikor jih pač želiš. Priklopiš preko dveh tranzistorjev in voila... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.58 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Ned Jan 12, 2014 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa klasika s 4017 kot v tej temi . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Ned Jan 12, 2014 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Utripanje 4017 je videti tako.
Zasnova je narejena po načrtu na tej strani, izhodni del glede na število ledic sem si prilagodil.
V tem albumu nekje na sredini imaš tudi ene 3 slike.
Za ledice, je dobro zagotoviti enakomerno napetost napajanja, razen, če jih boš krmilil s tokovnim virom. Sam jih napajam z 9V regulatorjem. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
domači mojster Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jan 15, 2014 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
vajdo tak sistem, kot si ga prikazal tukaj bi jaz želel.
kje bi se to dalo dobit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Jan 15, 2014 11:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sre Jan 15, 2014 11:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš v mojem odgovoru povezavo do načrta, prav tako je zgoraj še ena povezava do drugega načrta. Če pa misliš kupiti, je pa e-bay. _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
domači mojster Neznanec

|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 2:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
no sem nekaj brskou po ebayu in sem zasledu da je potrebno kupiti po delih in nato sestaviti to skupaj, jaz nisem ravno takšen mojster da bi obladav to vezavo in vezje, ampak se ukvarjam z bolj enostavnimi zadevami.
zdaj me pa zanima če bi lahko kdo to mi naredil (pravilno kupil, sestavil, in poslal po pošti) če je to seveda izvedljivo.
in če je izvedljivo, koliko bi prišlo to vse skupaj, tako da vem če se še naprej zanimam za to reč.
hvala za odgovor
LP GG |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ti podprem lenobo...  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni