www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

prenosni računalnik oddaja fm moduliran zvok

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jan 2014 23:28
Aktiv.: 0.24
Kraj: Zasip

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 15, 2014 12:51 am    Naslov sporočila:  prenosni računalnik oddaja fm moduliran zvok Odgovori s citatom

Živjo

zadnjič sem iz firbca skeniral UHF, nakar naletim na frekvenco na kateri piska in tuli tako kot kadar nekdo preveč približa mikrofon zvočniku. (postajo sem imel v bližini prenosnika na katerem sem ravno gledal nek video). ker se mi je zdelo čudno sem se odločil da raziščem zadevo. odkril sem da je ta skrivnostni oddajnik kar moj prenosnik. nekako (meni ni znano kako) se je na frekvenci 423,950 MHz slišalo vse kar je sprejel mikrofon na računalniku (čeprav ni tekel noben program ki bi mikrofon uporabljal). to bi še nekako sprejel če bi bil doseg signala nekaj centimetrov, ampak sem se odločil da preizkusim domet. izkazalo se je da je signal kristalno jasen še po 5 metrih s tem da je bila vmes stena. več niti nisem poskušal. ker me je zanimalo kaj bi to povzročalo sem naslednjo uro preživel v iskanju po googlu. vse kar sem našel je razlaga za podoben pojav pri HP računalnikih kjer naj bi to povzročal predojačevalnik z AD pretvornikom ki deluje pri 24 MHz ( oni naj bi to našli na frekvenci 24 Mhz).
mene pa zanima če ima kdo od vas kašno mnenje glede tega
računalnik je lenovo ideapad Y560, postaja je Baofeng uv-b6

Lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70657.25

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pa beri tole.... .
Nazaj na vrh
zc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jan 2014 23:28
Aktiv.: 0.24
Kraj: Zasip

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smile
ja potem je to stran vržen denar s strani "prisluškovalcev"

no drugače me pa čisto resno zanima zakaj se to dogaja in kako to da so take emisije dovoljene.
Smile
če kdo potrebuje dokaz rade volje demonstriram Smile

LP
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.71
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 16, 2014 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poule je napisal/a:
Ali pa beri tole.... .

Če je res potem je ta številka mnogo premajhan, in če je res je potem to programsko vdelano v window$ 8, katerih strojne oprene z tem prednaloženim OSom je bilo mnogo več prodane. Pot menda ne gre direkt k NSA ampak so vmes posrednik nemci.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70657.24

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 17, 2014 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.31
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 19, 2014 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@zc, si probal izključiti v nastavitvah mikrofon (opcija mute)?
Se še slišiš?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni