|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14676 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 4:25 pm Naslov sporočila: Kateri osciloskop X-tič ( tema l.2014) |
|
|
Na forumu je na temo osciloskopov že kup sporočil. Malo sem brskal - nekateri niso več dobavljivi, drugi so "zastareli". ...
Padla je ljubilejna nagrada za 30 let delovne dobe, pa sem se odločil, da si kupim nekaj za spomin za na delovno mizo v delavnici. Med idejami je tudi osciloskop. Imam sicer ene tri. Eden je že za v muzej - ostala dva sta mu blizu...
Rad bi nekaj ličnega, da mi ne bi vzelo preveč prostora na mizi. Cenovni rang tam do 600€. Rad bi ga navavil v Sloveniji.
Kak predlog? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.68 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 5:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bo odgovarjal Rigol DS1074Z.
Kolega je pred tednom dni naročil ta model, le da ima dodan modul funkcijskega generatorja.
Kupil ga je pri http://www.amiteh.si/
Dobil je še par % popusta in je bila cena zelo primerljiva s cenami v tujini.
Je pa model s FG približno 150€ več od tvoje kvote.
Rigol DS1074Z bo ravno nekje v želenem rangu. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70648.10
|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.86 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 6:49 pm Naslov sporočila: Re: Kateri osciloskop X-tič ( tema l.2014) |
|
|
Silvo je napisal/a: |
........... Eden je že za v muzej... |
Hm, tole me pa zanima!  _________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14676 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 6:53 pm Naslov sporočila: Re: Kateri osciloskop X-tič ( tema l.2014) |
|
|
sebastiant je napisal/a: |
........... Eden je že za v muzej... |
Hm, tole me pa zanima!  |
Mislim da je Iska MA4046. Sicer čisto delujoč. Ga pa že zelo dolgo nisem vključil. Ko bo kak piknik me spomni....  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.29 Kraj: Rogaška Sl.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.86 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rezerviram, takega še nimam v Iskrini zbirki !!  _________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

|
Objavljeno: Ned Jan 19, 2014 7:26 pm Naslov sporočila: Re: Kateri osciloskop X-tič ( tema l.2014) |
|
|
Mislim da je Iska MA4046. Sicer čisto delujoč. Ga pa že zelo dolgo nisem vključil. Ko bo kak piknik me spomni....  |
Rezerviram, takega še nimam v Iskrini zbirki !!  _________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.68 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar sem se vrnil iz ogleda/testa osciloskopa, o katerem sem pisal višje.
http://www.rigolna.com/products/digital-oscilloscopes/ds1000Z/ds1074z-s/
Osciloskop sva z lastnikom odprla in ga prvič zagnala.
Na kratko, osciloskop me je navdušil!
Upravljanje je preprosto, predvsem pa logično.
Tipke so postavljene na dobra mesta in je upravljanje zelo odlično.
Gre pa za osciloskop manjših dimenzij in je s tem zelo priročen/prenosljiv.
Za upravljane vertikalnega dela skrbi samo en sklop gumbov za vse kanale. S tipko je treba izbrati med želenim kanalom, kar je že znano pri LeCroyu in podobnih firmah.
Na levem delu osciloskopa so navpično razporejene tipke, preko katerih imaš hiter dostop do meritev, ki jih lahko izvajaš na prikazanem signalu.
Ima možnost debugiranja za RS232, I2C, SPI... Pod matematičnimi funkcijami se najde tudi FFT.
Sam zaslon sicer ni majhen a je na njem skoncentriranih kar nekaj stvari. zato je sam izpis meritev nekoliko manjši in bo za nekoga ki ne vidi več najbolje mogoče moteče.
Omenjeni model ima vgrajen dvokanalni funkcijski generator 25MHz.
Upravljanje generatorja je malo komplicirano, saj nima fizične številčnice za vnos želene frekvence/amplitude. Sicer se jo da prikazat na zaslonu a je treba vrteti gumb, da se pomikaš med številkami, ter izbrati vsak digit posebej.
Kakorkoli tudi to ni preveč moteče. Se hitro privadiš na protokol in ni težav.
Same sonde bi lahko bile boljše izdelave. Tista kapica na koncu sonde se hitro sname.
Če za na konec podam še subjektivno mnenje; ta osciloskop je več kot vreden svojega denarja. Če pogledamo, da je model brez generatorja cenovno prib. 540€ je to za štirikanalni osciloskop zelo lepa cena.
Opisal sem svoj prvi stik in vtis, ne morem trditi, da se bo tako osciloskop obnašal tudi v praksi.
To bo povedal kdo drug, ki je delal z njim kaj več kot jaz. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12 Prispevkov: 288 Aktiv.: 1.62 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Start, ogled rigola si opravil pri amitehu ali kje drugje? Amiteh prodaja tudi rigole ali zgolj agilente, kot je prikazano na njihovi spletni strani?
Sicer je videti kar precejšnje zanimanje za nakup osciloskopov zadnje čase. Bo spet kakšen društveni skupinski nakup? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Osciloskop sem si ogledal pri kolegu doma.
Prodajajo tudi Rigol opremo. Ne vem zakaj ne objavijo tega na strani.  _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Jan 22, 2014 2:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče veš, koliko je bil dobavni rok ?
Pri Batronixu se moraš za ta model postaviti v vrsto
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Sre Jan 22, 2014 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko jih je kolega kontaktiral so jih imeli že naročene. Vse skupaj je naneslo 7dni (+-dan). _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Jan 22, 2014 10:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri rigolih ne pričakovati, da bodo delali brezhibno 20 let, tako kot stari osciloskopi. Težava pri rigolih je predvsem mehanika, gumbi se hitro uničijo. Sploh pri seriji 1000 se po enem letu že poznajo težave z gumbi. Prav tako pri funkcijskih generatorjih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.29 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Sre Jan 22, 2014 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Tudi moje mnenje je če nočeš metati denarja v smeti si privošči ohranjeno staro profi robo - pa čeprav je cena kao enaka.
Prej so bili drugačni časi in drugačno razmišljanje pri designu opreme, kot so sedaj.
Lp.
Darko _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni