|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
danger_zone Član

Pridružen-a: Tor 04 Okt 2011 10:14 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.36 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 9:37 am Naslov sporočila: Montaža senzorja na stopnišču |
|
|
Pozdravljeni,
Doma bi rad na stopnice zmontiral senzor za prižiganje luči od Tem Čateža. Sedaj luč prižigam z dvema stikaloma(izmenično), in bi rad to tudi obdržal. Dodal bi samo še senzor ki bi luč prižgal že ko stopiš na stopnice. Sem probal zvezati tako da sem iz razdelilne doze potegnil fazo in nulo, ter senzor zvezal direktno na luč, s tem pa sem izgubil možnost vklopa/izklopa z stikali, vse dokler senzor ne izklopi luči.
Zanima me če se da senzor zvezati tako da bi lahko tudi ob vklopu senzorja, stikala obdržala svojo funkcijo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš izto fazo, se da... Vse pustiš kot je, stalno fazo pripelji na senzor, iz senzorja pa na fazni vodnik žarnice.
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.56 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
aljoš je napisal/a: |
Če imaš izto fazo, se da... |
če ne bo pa počilo!
Ne vem zakaj si odklopil prejšnjo povezavo na žarnico, izhod senzorja bi samo dodal vzporedno k faznemu vodniku na žarnico.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danger_zone Član

|
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj sem priklopil na isto fazo senzor, iz senzorja direkt na luč, ter nulo na senzor. stvar dela, samo ko senzor prižge luč, mi stikali izgubita svojo funkcijo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danger_zone Član

|
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Dejansko lahko [slovenščina je zame španska vas] stalno fazo iz izmeničnega stikala vežem na senzor, izhod senzorja dodam vzporedno na fazni vodnik žarnice. Kaj pa nula, na senzorju imam dovod tudi za nulo(ga pripeljem iz istega mesta kot stalno fazo??)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.56 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da. (Nulo pravzaprav lahko vzameš katero koli, samo z istega fida.)
Praktično je najlažje z istega mesta.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3388 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Tor Jan 21, 2014 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takole si bo mogoče laže predstavljat:
LP Branko
EDIT: za moje razmišljanje je to pravzaprav brezveze, ker ti recimo potem luč ostane pozabljena prižgana. No ja... odvisno od razmer..
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.61 MB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni