|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s57rz Član

Pridružen-a: Sre 17 Mar 2010 14:03 Prispevkov: 287 Aktiv.: 1.55 Kraj: Dobrova
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 8:34 am Naslov sporočila: Irobot napajalnik |
|
|
Pri napajalniku za Roombo ob priklopu prekuri varovalko. Ima kdo kako izkušnjo z popravilom tega napajalnika oziroma kak link? Kar sem iskal po netu, je v glavnem o predelavi napajalnika iz 110 V omrežja na 220V. Poskusil sem z drugim neoriginalnim napajalnikom in točno 22,5 V, pa zgleda da originalni napajalnik morda to enosmerno napetost prekinja v določenem zaporedju/frekvenci, saj Roomba vztrajno zavrača to napajanje.
Sicer so pri sinovi familiji napajalnik že zamenjali z novim, a me vseeno zanima, če je ta stikalni napajalnik kaj posebnega?
Lep pozdrav in hvala za morebiten odgovor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni nič posebnega 22,5V 1,25A. Poglej najprej če nimaš slabega kontakta na konektorju. Ravnokar pa sem odprl enega in opazil počen varistor, pregorelo varovalko in nekaj čarobnega dima na vezju, verjetno je ušel iz uparjene vezice.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.68 MB |
Pogledana: |
7 krat |

|
_________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni