www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV Philips. Čudno delovanje.

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2014 12:28 pm    Naslov sporočila:  TV Philips. Čudno delovanje. Odgovori s citatom

Imam Tv Philips tip 32PFL 5414H. Težava je v tem, da TV sam občasno povečuje glasnost.

Začelo se je tako, da je nekajkrat na uro povečal glasnost. Nakar se je napaka pojavljala čedalje pogosteje. Sumil sem okvaro daljinskega upravljalnika in vzel baterije ven. Isto. S staniolom sem prekril sprejemno okence za IR na TV. Isto. Napaka se pojavlja zelo naključno. Lahko takoj po vklopu ali pa po nekaj urah delovanja.
Danes sredi noči pa se je TV sam vklopil in seveda glasnost na polno. Nimam nobene nove naprave v stanovanju, katera bi lahko motila delovanje TV.

To se mi je zgodilo že pred ~ 1 letom. Težavo sem rešil z izklopom TV iz omrežja za 1 dan.

Je kdo že imel podobne težave?
Sam sumim, da je to programska napaka. Se motim?

TV je zdajle izklopljen. Zvečer ga bom testiral. Poročam.

Lp. Bojan

matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2014 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Lahko bi bile krive tipke na TV-ju, ki lahko občasno pridejo v stik. Poizkusi odklopiti konektor, ki gre na tipkovnico, in poizkusi, če bo TV sploh deloval brez tipkovnice. Če ne je najbolje odspajakti tipke.

Lp, Matic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2014 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredi FW update. Mogoče imaš nastavljeno kako avtomatsko nastavljanje glasnosti, malo poglej nastavitve.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
z0r1n
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Nov 2009 10:13
Aktiv.: 0.33
Kraj: Prevalje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2014 9:11 pm    Naslov sporočila:  Re: TV Philips. Čudno delovanje. Odgovori s citatom

bojans je napisal/a:
Imam Tv Philips tip 32PFL 5414H. Težava je v tem, da TV sam občasno povečuje glasnost.
Lp. Bojan

A si napisal pravo oznako TV-ja, ker nikjer na internetu ga ne najdem pod to oznako "32PFL 5414H"?

bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2014 12:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takole:

-poizkusil sem s posodobitvijo, pa je že zadnja posodobitev nameščena.

- ko sem preizkusil tastaturo se je le ta obnašala čudno. Na pritisk gumba za povečanje jakosti zvoka je le tega zmanjševal. Na pritisk zmanjševanje zvoka je TV menjal kanale. Think . Po izklopu in vklopu s tastature na TV pa tastatura deluje normalno.

- zdajle TV že 2 uri deluje normalno in brez "popadkov". Upam na najbolše.

- ja še tip TV. Tipkarska napaka Brick wall . Tip je 34PFL5404H.

Hvala za ideje. Zgleda, da je pomagalo. Kakorkoli. Čez noč bo TV vključen in jutri zvečer sporočim, če je OK.

Lp Bojan.

Alex17
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46
Aktiv.: 2.55
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2014 1:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Menjat tipke.

Enkrat sem za nek monitor naročil nove inverterje, nato še CCFL lampe, ker se je par sekund po vklopu ugašal.

Ko še kar ni nehal ugašati, sem nekako našel, da je bila tipka za vklop delno v stiku. Cel vesel sestavim vse skup z originalnimi deli, nakar po 10 minutah uporabe začne spreminjati svetilnost in se sprehajat po meniju sam od sebe Smile Tudi tipke več niso imele take funkcije, kot bi morale, karkoli sem pritisnil, se je zgodilo nekaj čisto tretjega.

Sem vseh 8 tipk z veseljem zabrisal stran, zamenjal z novimi (1€) potem je delalo vse tako kot mora. Novi inverterji in CCFL lampe so mi pa ostali za poduk naslednjič Smile

Pa na enem radiu so se tudi same od sebe začele nastavitve spreminjat, dokler nisem menjal vseh tipk. Tam mi je bilo vsaj delno logično, ker je bil znotraj cel zakajen in umazan.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.30
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2014 8:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obvezno moraš narediti sw upgrade.
Na Philipsovi strani so opisane točno tvoje težave:
Q5521_0.140.25.0 (Date published: 2010-11-18)
• TV turns on by itself from standby.
Q5521_0.140.44.0 (Date published: 2011-12-12)
•Intermittent sound lost or sudden volume change
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2014 9:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravi, da je zadnja različica SW že nameščena.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni