|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 12:28 pm Naslov sporočila: TV Philips. Čudno delovanje. |
|
|
Imam Tv Philips tip 32PFL 5414H. Težava je v tem, da TV sam občasno povečuje glasnost.
Začelo se je tako, da je nekajkrat na uro povečal glasnost. Nakar se je napaka pojavljala čedalje pogosteje. Sumil sem okvaro daljinskega upravljalnika in vzel baterije ven. Isto. S staniolom sem prekril sprejemno okence za IR na TV. Isto. Napaka se pojavlja zelo naključno. Lahko takoj po vklopu ali pa po nekaj urah delovanja.
Danes sredi noči pa se je TV sam vklopil in seveda glasnost na polno. Nimam nobene nove naprave v stanovanju, katera bi lahko motila delovanje TV.
To se mi je zgodilo že pred ~ 1 letom. Težavo sem rešil z izklopom TV iz omrežja za 1 dan.
Je kdo že imel podobne težave?
Sam sumim, da je to programska napaka. Se motim?
TV je zdajle izklopljen. Zvečer ga bom testiral. Poročam.
Lp. Bojan _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.67 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Lahko bi bile krive tipke na TV-ju, ki lahko občasno pridejo v stik. Poizkusi odklopiti konektor, ki gre na tipkovnico, in poizkusi, če bo TV sploh deloval brez tipkovnice. Če ne je najbolje odspajakti tipke.
Lp, Matic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naredi FW update. Mogoče imaš nastavljeno kako avtomatsko nastavljanje glasnosti, malo poglej nastavitve. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
z0r1n Član

Pridružen-a: Pon 02 Nov 2009 10:13 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.33 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 9:11 pm Naslov sporočila: Re: TV Philips. Čudno delovanje. |
|
|
bojans je napisal/a: |
Imam Tv Philips tip 32PFL 5414H. Težava je v tem, da TV sam občasno povečuje glasnost.
Lp. Bojan |
A si napisal pravo oznako TV-ja, ker nikjer na internetu ga ne najdem pod to oznako "32PFL 5414H"? _________________ James Dean: “Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 27, 2014 12:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Takole:
-poizkusil sem s posodobitvijo, pa je že zadnja posodobitev nameščena.
- ko sem preizkusil tastaturo se je le ta obnašala čudno. Na pritisk gumba za povečanje jakosti zvoka je le tega zmanjševal. Na pritisk zmanjševanje zvoka je TV menjal kanale. . Po izklopu in vklopu s tastature na TV pa tastatura deluje normalno.
- zdajle TV že 2 uri deluje normalno in brez "popadkov". Upam na najbolše.
- ja še tip TV. Tipkarska napaka . Tip je 34PFL5404H.
Hvala za ideje. Zgleda, da je pomagalo. Kakorkoli. Čez noč bo TV vključen in jutri zvečer sporočim, če je OK.
Lp Bojan. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alex17 Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46 Prispevkov: 476 Aktiv.: 2.55 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Pon Jan 27, 2014 1:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Menjat tipke.
Enkrat sem za nek monitor naročil nove inverterje, nato še CCFL lampe, ker se je par sekund po vklopu ugašal.
Ko še kar ni nehal ugašati, sem nekako našel, da je bila tipka za vklop delno v stiku. Cel vesel sestavim vse skup z originalnimi deli, nakar po 10 minutah uporabe začne spreminjati svetilnost in se sprehajat po meniju sam od sebe Tudi tipke več niso imele take funkcije, kot bi morale, karkoli sem pritisnil, se je zgodilo nekaj čisto tretjega.
Sem vseh 8 tipk z veseljem zabrisal stran, zamenjal z novimi (1€) potem je delalo vse tako kot mora. Novi inverterji in CCFL lampe so mi pa ostali za poduk naslednjič
Pa na enem radiu so se tudi same od sebe začele nastavitve spreminjat, dokler nisem menjal vseh tipk. Tam mi je bilo vsaj delno logično, ker je bil znotraj cel zakajen in umazan. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.30 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Pon Jan 27, 2014 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Obvezno moraš narediti sw upgrade.
Na Philipsovi strani so opisane točno tvoje težave:
Q5521_0.140.25.0 (Date published: 2010-11-18)
• TV turns on by itself from standby.
Q5521_0.140.44.0 (Date published: 2011-12-12)
•Intermittent sound lost or sudden volume change |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Jan 27, 2014 9:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Pravi, da je zadnja različica SW že nameščena. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni