www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

avtoradio

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bgrguric
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Maj 2012 14:44
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 16, 2013 9:14 pm    Naslov sporočila:  avtoradio Odgovori s citatom

Pozdrav . Imam sledeč problem imam en star avtoradio audio media am 56 r brez antene in do zdaj je delal vredu ima tudi prikaz ki kaže koliko lovi signal . ker pa nimam ustrezne antene sem not vtaknil žico in je delal vredu zdaj pa mi ne lovi ničesar kot da ni nič pa ne vem ali se je s tem ker ni bilo antene kaj uničilo ali kaj bi lahko bilo. Hvala in lp.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.71
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 16, 2013 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem na Clarionu uničil tuner z žico, ki je bila potisnjena namesto antene.

LP

Bgrguric
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Maj 2012 14:44
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 16, 2013 9:59 pm    Naslov sporočila: icon_sad  Odgovori s citatom

Torej je možno da sem s tem ker nsem dal not eno žico uničil radio.
Nazaj na vrh
trofeal
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Nov 2013 17:32
Aktiv.: 0.38
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 25, 2013 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom kar tukaj napisal, ko je že govora o avtoradiu, da ne bom odpiral nove teme.

V avtu imam pol leta star avtoradio Pioneer DEH-4500BT. Radio je bil kupljen nov.

Občasno se mi zgodi, da ko vžgem avto, se avtoradio resetira oz. izgubi spomin. Zbrišejo se vse postaje itd, kot da bi odklopil klemo na akumulatorju. Ampak to se zgodi samo občasno, mogoče enkrat na mesec. Ko sem ga priklapljal sem ga vezal preko ključavnice (15ke). Je pa res, da prej v avtu ni bilo radia, prejšnji lastnik ga je vzel ven. Manjkal je en kabel, za maso za priljučitev radia. Pa sem našel nekakšen višek kabla, ki bi lahko prejšnjemu radiu služil kot masa, in ga priklopil na radio.

Mogoče ve kdo, zakaj se to dogaja?

Hvala za pomoč.

Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
freshman
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16
Aktiv.: 0.80
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 25, 2013 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker samo sklepaš da je najdeni [slovenščina je zame španska vas] masa je najboljše da ga napelješ na novo.
sto odstotno je v bližini kakšen vijak od sredinske konzole ali armature ki je direktno privit na šasijo avta ! Uporabi ga za priklop mase.
Radio je drugače preko varovalke priklopljen na stalni plus (memori) en plus pa dobiva preko ključa na prvi poziciji in na kontaktu (power).
Nazaj na vrh
transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.14
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 8:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matejcek81 je napisal/a:
Jaz sem na Clarionu uničil tuner z žico, ki je bila potisnjena namesto antene.

Shocked Kaj se je pa zgodilo? Sklepam, da je šla žica pregloboko skozi sredinski cevasti kontakt antenske vtičnice in naredila stik na vezju tunerja?
Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.71
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

transalp je napisal/a:
Shocked Kaj se je pa zgodilo? Sklepam, da je šla žica pregloboko skozi sredinski cevasti kontakt antenske vtičnice in naredila stik na vezju tunerja?

Žico sem ogulil in jo potisnil v luknjo od antene. Po moje ni segala do vezja. Radio je še normalno deloval, nato pa naenkrat tema.
Nesel sem ga znancu (serviserju) in mi je dejal, da je prišlo do kratkega stika na antenskem vhodu. Popravilo bi bilo dražje kot drugi radio. Ostal je na polici. Že nekje 8 let je tam in čaka, da se ga usmilim Smile

Dejstvo je, da je imel zelo dober in občutljiv tuner. Prav škoda ga je.

LP

transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.14
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah ja, Clarion ... V berlingu sem imel originalni avtoradio, izdelan za Citroen pri Clarionu. Radio ni bil niti na pogled niti po funkcijah nič posebnega - zgolj tuner in navaden CD predvajalnik brez MP3, zvok je bil pa krasen. Na žalost je odpovedal procesor. Clariona sem nadomestil s skoraj nerabljenim starejšim Pioneerjevim DEH-P3600MP. Pioneerjev tuner D4Q je po mojem mnenju znatno slabši od Clarionovega, zvok pa tudi. Vzel sem si precej časa za nastavitve, vendar mi barva zvoka nikakor ne odgovarja. Clariona bi z veseljem popravil, če bi lahko dobil sprogramiran procesor ali pokvarjen Citroenov avtoradio z delujočim procesorjem ...
Nazaj na vrh
clovk12
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Dec 2012 6:02
Aktiv.: 0.42
Kraj: daljna okolica ljubljane

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 31, 2014 2:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme.. sem se lotil starega avtoradia, in ko sem ugotavljal napako, sem prišel do mjhnega vezja, na katerem je potenciometer, tu sta bili prekurjeni dve povezavi na vezju, pa sem jih povezal nazaj z nekaj cina. Prilagam slike, zanima pa me, če obstaja nevarnost, da bi prišlo do kratkega stika med tema dvema novima povezavama, saj sta višji in nekje malo bolj skupaj? Bo pomagalo če jih zalijem vmes s tekočo plastiko (pištola za plastično lepljenje). Zanima me tudi, zakaj je do tega prišlo, da pazim, da se ne ponovi.
Radio je pa audi, sicer pa blaupunkt beta cc.

Lp.

freshman
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16
Aktiv.: 0.80
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 31, 2014 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja slik ni ................
Pa sedaj sploh dela avtoradio ali samo predvidevaš, da sta ta dva lota popravila napako.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni