|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.84 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Okt 28, 2013 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti visoko frekvenčni šum pri tem sprejemniku, ki je bil moteč je bil VLF signal signal vojaških podmornic in tudi okoli 20kHz verjetno signal radijske ure (tiktakaje ure).
Na VLF anteno, ki sem jo doma naredil iz 100m žice (marconijeva t antena) sem priklopil filter za VLF sprejemanje frekvenc in dodal tisti ojačevalnik z TDA2822.
Ojačevalnik sem priklopil na zvočno kartico, sicer sem tudi v tem primeru dobil am postaje. Ta posnetek sem analiziral v programu SAQ za poslušanje VLF postaj in sem dobil iste vrhove, kot sem jih dobil prej, ko sem samo anteno priklopil na zvočno kartico.
Seveda sem dobil v tem primeru ojačane VLF vrhove vojaške mornarice.
Tisti filter je sicer od enega drugega VLF sprejemnika, tisti sprejemnik sem sicer tudi naredil, ampak iz nepazlivosti sem skuril operacijski ojačevalnik AD820.
Do sprejema am postaj bi pa naj prišlo zato, ker TDA2822 deluje v B razredu in pride do popačenja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.87 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 7:59 am Naslov sporočila: |
|
|
VLF seveda možno. Je pa B klasa ojačanja v finalu. Sprejem srednjega vala je pa že dokaj vf in se detektira že kar v prvem predojačevalnem. Saj je frekvenca že dokaj višja 530- 1600khz za sprejem radiodifuznih am modulranih oddajnikov. Kar pa skozi ne bi zlahka prišel do končnega B para tranzistorča. So tudi izjemno močni kilovatarski oddajniki saj VLF elektromagnetnega pollja je vedno težje odtrgljiv od oddajniške antene. Pravzaprav je bolj kot elektromagnetna struna katera brenka valove okoli..Mimogrede. Nikola Tesla je bil v začetnem raziskovanju prisegal na dolge valove .Ker segajo globoko. In ko je raziskoval zemljine električne,magnetne resonance. (vir .O,Neill življenjepis N.Tesle)
Podmornice le stem dobijo pod vodo signalčk. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.84 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pet Jan 31, 2014 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
S tem sprejemnikom sem dobil tudi romunski radio Romania Iternational. Zanima me na kateri frekvenci je? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.87 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Feb 01, 2014 6:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Radio Romania international oddaja na več kv področjih. 11,745khz, 9,700, 7,325. Ob različnih časih( urniku). Več podatkov google. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni