www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomoč telefon
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
urosroza
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 07 Feb 2014 21:53
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 07, 2014 10:09 pm    Naslov sporočila:  Pomoč telefon Odgovori s citatom

Zdravo
Dobu sem Iphona 4s, ki mu kamera ne deluje. Provu sem vse. (menju kamero, software, reset,...)Zadnja obcija je ,da je kaj na vezju narobe, konektor, IC ....Sam nimam ne znanja ne orodja za to.
Zanima me, če ma kdo kej časa, ki se spozna na te stvari, in okolice LJ , da mi pogleda vezje. Kamera itak ne deluje [slovenščina je zame švedska vas] da če zrihta sam super.

za ostalo se zmenimo poli Wink

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 07, 2014 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi telefon, ne pa i-sranje
Vran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Maj 2011 11:32
Aktiv.: 0.53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 12:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej, če imaš iphpne, pa res ne rabiš, še da ti dela. Saj si frajer že s tem, da ga imaš.

Za fotke si kupi pa raje kak dober fotoaparat. Za ceno ifona imaš lahko že res dober fotkič, pa še dober telefon zraven.
Nazaj na vrh
urosroza
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 3:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HVALA OTROCI
Nazaj na vrh
papagaj93
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50
Aktiv.: 4.14
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 4:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni zakaj, pa še kdaj se priporočamo. Radi pomagamo Laughing

LP Rok
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.02
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

urosroza je napisal/a:
HVALA OTROCI

Nekaterih stvari se preprosto ne izplača.

Pri iPhone se tega ne izplača popravljati, ker je celoten sistem nastavljen zelo potrošniško. Torej nastavljen na "kupi novo" - kar pomeni, da po svetu ni servisov. Posledično ni servisnih navodil. Znanje torej skrbno zaklenejo - zase.
Odveč je povedati, da so med elektroniki take stvari nepriljubljene, še posebej, ker je tudi splošna ocena, da so - glede na ceno - slabo narejene. Kako torej uspe iPhone sploh v prodajo ? preprosto: Prodaja se IMAGE in ne telefon. Človek, ki hoče imeti image mora torej odvezati mošnjiček.
Torej je povsem jasno, da če želiš imeti samo "image" potem bo tudi telefon brez kamere dovolj dober.

urosroza je napisal/a:
HVALA OTROCI

Nekaterih stvari se preprosto ne izplača.

Se bojim, da se med ostalim ne izplača podajati zgornje razlage, ker je ljudje, ki jim je image tako zelo pomemben ne bodo uspeli razumeti.

urosroza
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A to hočeš reč ba če kupiš samsunga, htc, lg je bolje. Narejeno iz istih komponent in v isti tovarni sestavljeno. no tu se ne gre za image. Vidim, da ste tu večinoma uni, ki iz principa nočete met, ne zaradi kvalitete. Kvaliteto pa ste si še dodali v glavo, da lažje spite.
Mislim, da se bom moral za pomoč obrniti v tujino,- poslati bord nekomu, ki bo to pogledal. Spača. Če ga dobiš zakaj pa ne. Kliče mi, na net grem, pošto lahko pogledam, sam še, da lahko šklocnem nahitro s sony kamerco notri pa bi blo super.

http://www.youtube.com/watch?v=Ypitbctt-vo

http://www.youtube.com/watch?v=d9o1usiNGCY

enim pač ni image pomemben ampak gledajo na stvari kot na elektroniko ki se kvari,
res pa da je zelo fino narejeno in ni vsak za to delat.

Hvala za pomoč.

lp
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@urosroza: si hotel kaj povedat?
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.02
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@urosroza: Glej, tvoji linki samo dokazujejo, da se to dogaja tudi drugim. Kvaliteta?
urosroza je napisal/a:
A to hočeš reč ba če kupiš samsunga, htc, lg je bolje. Narejeno iz istih komponent in v isti tovarni sestavljeno.

No iz istih bo malo težko, iz podobnih ali enakih, bi pa šlo. Torej sam ugotavljaš, da je to isto, zakaj za vraga si potem pripravljen dati krepko več?
To da si nekaj dobil, je popolnoma prazna, ker boš,ali pa si to moral vrniti. Tako ali drugače. In če je to darilo, potem si dobil, ker bi verjetno rad imel. Gre se torej za precej prazne izgovore. Rad bi torej imel nekaj, da si Inn, pa ti je potem škoda to plačat.

urosroza je napisal/a:
enim pač ni image pomemben ampak gledajo na stvari kot na elektroniko ki se kvari, res pa da je zelo fino narejeno in ni vsak za to delat.

Haha,... mene si našel Smile

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 2:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uni majster na drugem posnetku je res CAR! Čisto mimogrede odspajka še kak element, ki je na plati itak brez veze. Sicer bi komot odspajkal vse s te plate, ker je primerna samo še za okrogli fascikel.
@urosroza, res bo najbolje da pošlješ vse skupaj nekam v tujino ( v Ameriko naprimer, tam so res stručkoti), tu smo itak sami šalabajzerji, ki pojma nimamo!

urosroza
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No zdaj pa [slovenščina je zame švedska vas] otročički. Odrastite že enkrat. Sem strojnik in me zanima elektronika vendar ne poznam vseh teh stvari ker tega nisem študiral oz se nisem poglabljal v detaile. Sem laik.

Kot drugo. Ne vozim bmw -ja ker ga vozijo samo čefurji pač mi ni všeč. ne pa govorim da je kar neki in da je predrag ker sem pa v podjetju ki sodeluje s to znamko in vidim koliko ti več vlagajo v razvoj kot nekatere druge firme in je razlika tudi če se na vn zgleda je.

tretje. kaka razlika v ceni. a ste že pogledali maloprodajno ceno ostalih telefonov ranga smarphone brez vezave-akcije
link:
http://cdn.lowyat.net/wp-content/uploads/2012/12/smartphone-comparison-euro1.png

natisnite se ga in ga požrite da vam bo enkrat jasno.- so si po cenah usi tam tammmmm

in ja. mam ga za se kazat da bo vam še smrdelo. Obrnem se na vas ker sem pričakoval objekitev odgovor kot ne splača se ti, ful je zahtevno, nimamo orodja, provi še kaj drugega, nevem karkoli ne pa da me tu takoj šinfaste. pa koliko ste stari. če se že greste neke majstre za štrom bodite objektivni- vezje ve vezje, upor je upor itd. če majo pov komponent od sharpa in samsunga pol so verjetno dobili shemo kako vezat to od njih in niso sami tega gruntali.

hvala vam za to pomoč
resnično hvala
no po tem odnosu ko nekdo išče pomoč in nasvet in se obrne na vas. če ne znaste pustite človeka na miru in ga ne jebite v glabo. po tem kažete koliko ste odrasli in koliko vas je v glavi.
(VolkD, slowfly) - mislim budale na kvadrat.samo sram naj vas bo za ta odnos.res hvala
Nazaj na vrh
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.58
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 4:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj tebi ni jasno? Lepo so ti povedali da se I zdeve ne dobi servisnih navodil. Brez tega pri takih vezjih, kot je vezje telefona, ne moreš nič. Zakaj ne? Ker je vezje večslojno in ne moreš kot pri enostranskem vezju prerisati shemo iz pcb-ja.

Darko je drugače maček za take stvari in ponavadi vzame take nemogoče stvari kot izziv. Ampak tole je pa resnično too much.

Jaz bi recimo probal samo vezje pogret v namenski pečici. V veliki primerov to pomaga če so kje hladni loti. Slaba stran tega je da se težave v roku kakega tedna vrnejo.

Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.07

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor vidim, bo te teme in lastnika teme v kratkem konec.

Iz prvega prispevka se vidi, da nisi prebral pravil.
Iz vseh naslednjih pa, da veš biti tudi nesramen.

Pa lep pozdrav.

sars
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40
Aktiv.: 3.57
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 5:36 pm    Naslov sporočila:  Re: Pomoč telefon Odgovori s citatom

urosroza je napisal/a:
Zdravo
Dobu sem Iphona 4s, ki mu kamera ne deluje. Provu sem vse. (menju kamero, software, reset,...)Zadnja obcija je ,da je kaj na vezju narobe, konektor, IC ....Sam nimam ne znanja ne orodja za to.
Zanima me, če ma kdo kej časa, ki se spozna na te stvari, in okolice LJ , da mi pogleda vezje. Kamera itak ne deluje [slovenščina je zame švedska vas] da če zrihta sam super.

za ostalo se zmenimo poli Wink

LP

Prvo si preberi prosim pravila foruma. Sploh prvo pravilo. Takšno "skropucalo" na takšen forum ne sodi. Kot drugo, žališ ljudi od katerih pričakuješ pomoč. Glede na tvoj žaljiv odnos, marsikdo niti ne pomisli, da bi ti pomagal. In prav je tako.

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 08, 2014 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Krampus: saj nima smisla, smrkavec kot smrkavec, ko trmari, ko ne dobi lizike Brick wall .
Omenja "čefurje" vendar mu zagotovo ni jasno, kaj beseda pomeni, da o njegovi slovenščini ne govorim.
Drugače pa @urosroza, ne da ne poznaš vseh teh stvari, rekel bi, da ne poznaš nič, pubec!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni