www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izbira pogona za otroški tricikel
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 5:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare, kje je tale poligon?

Lp, g

Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Huh, me rajca, koliko bi pa imel za tistole kolo s pripadajočo kramo @mucek?
Sem interesent. Lahko tudi na ZS.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hudamravljica
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22
Aktiv.: 4.91
Kraj: LUCIJA

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bizgec65 je napisal/a:
Huh, me rajca, koliko bi pa imel za tistole kolo s pripadajočo kramo @mucek?
Sem interesent. Lahko tudi na ZS.

Že zmenjeno. Dancing Dancing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za 12V in 500W so idealni motorji od renaulta od električnega servovolana. So imeli en vploklic pred par leti in jih je bilo na odpadu ogromno.
Prenese brez problema 200A za krajši čas.

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bo robe dovolj celo za oba ... Wink
Za "čiščenje kleti" sem se že zmenil s "hudamravljica", ampak verjetno ne bo potreboval vsega in se lahko potem slišita. Je pa 24V sistem.

Lp, g

papagaj93
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50
Aktiv.: 4.13
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 6:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Za 12V in 500W so idealni motorji od renaulta od električnega servovolana. So imeli en vploklic pred par leti in jih je bilo na odpadu ogromno.
Prenese brez problema 200A za krajši čas.

Se bom pozanimal ,in bom povprašal! Sicer na servo volan sploh nisem pomislil ampak že po principu se sliši zelo vredu!

Hvala za idejo ki sem jo potreboval!

LP Rok
Nazaj na vrh
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še moje razmišljanje, kaj pa tisti motor od kitajskih el. "skuterčkov" ? Moral bi v klet pogledat koliko moči premore.
P.S. (Ups, 12V, spregledal...)
P.P.S. Hudamravljica, se priporočam sedaj pri tebi pač Cool
Nazaj na vrh
papagaj93
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50
Aktiv.: 4.13
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, tisti od električnih skuterjev bi bili vredu če bi bili na 12V. Pa še prešvoh so za moj namen aplikacije.

Ni problem če je malce močnejši in hitrejši, po premisleku in podanih predlogih in mnenjih v tej temi, bo 101% vgrajen PWM regulator na katerem se bo lahko z posegom v notranjost tricikla nastavila najvišja končna hitrost.

Vsekakor tudi ideja o daljinskem nadzoru ni izključena, ko imam ravno 433Mhz oddajnik/sprejemnik.

no zaenkrat moram najprej dobit motor v roke potem pa bom načrtoval naprej.

LP Rok
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.55
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kitajski skuterji imajo 250 W 24 V krtacni motor.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70623.14

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 12:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 12:45 am    Naslov sporočila:  Re: Izbira pogona za otroški tricikel Odgovori s citatom

@papagaj93, tak avto sem naredil za sina +20 let nazaj.

V članku je novinar sicer napisal, da je šel 55km/h kar je bilo res samo dokler sem ga sam testiral. Potem sem dodal polžasta reduktorja na dva 200W PWM krmiljena motorja (vsako zadnje kolo ima svoj motor) in mu hitrost tako mehansko omejil na 15km/h. Zaradi velikega navora sem mu moral potem dodati še senzor kota na volanu, ker je hotel kljub ločenima pogonoma zadnjih koles ob polnem gasu kar naravnost čeprav je bil volan obrnjen v skrajno lego levo ali desno. Z dodatno regulacijo moči vsakega motorja posebej glede na kot zasuka volana pa je bil popolnoma vodljiv.

Ker živim v klancu je bil na 15km/h omejen tudi pri spustu v dolino ob polnem gasu. Poleg nizkega težišča in hitrostne omejitve pa je za varnost skrbel tudi atestiran školjkast sedež s 4 točkovno vpetim pasom, ki bi se v slučaju prevračanja skupaj z otrokom odtrgal od avta, ker se je večinoma vozil bolj po terenu.
Pa se ni nikoli prevrnil in danes že uživa v pravih avtih. Mogoče je ravno ta avto kriv, da sedaj o FWD pogonu noče niti slišat ... Laughing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni