www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nakup navadnega radia z DOBRIM sprejemom
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.90
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sangean ima tudi dobre sprejemnike. Sam sem imel ats 909..Za tako velikost. Že malo večji kot žepni. Usnjen etuji.Dvojno mešanje..Pravzaprav jih tudi danes dobiš dobre. Ampak le po ebayu ipd. Tudi na ebayu pod weltenpfanger,transistorradios,kofferradio.Od vseh sem pa nad RFT Berlin (tovarna ki je pokrivala vzhodno nemčijo z radioaparati) razočaran. Njihovi ukw sprejem kot npr modeli. Stern dinamic itd. Že nostalgični. Pa tudi drugi so imeli bog ukw sprejem. Povprečna zadeva. Kaj od Panasonika ,Sony crf. Danes Tescun se še kar trudi v območju grundiga v novem pridihu..Saj so podedovali tradicijo in zadnjega grundiga satellita izdelujejo. Ne prav zadnjega. Ta je ostal v Grundigu v prototipu in nikoli ni videl linije.1994-6.
Glede Sangeanu ATS505,909.. ima izjemno lep globok zvok za velikost portable.
Kar ima Branez tudi ni slabo.
Se pa pridružujem za izdelavo kakega selektivnega fm tunerja. V obliki spirit of Sant louis :
Kot je Sivo omenil so dobri avtoradiji. Pa tudi nekateri starejši na cagr so imeli dober fm sprejem ..da je bilo kar škoda ker niso taiste tunerje kdaj vgrajevali v vsake radije. Avtoradiji imajo ponavadi še ojačevalni tranzistor v vhodu antenskega sklopa. Preko avtomatske regulacije preko nivoja ,amplitude signala.
Majhen dodatek. Velika učinkovitost. Ter izdelava sama.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ga nimam, izgleda pa ne slab! LINK
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
KlavdijC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2012 4:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam zaenkrat glede polprofesionalne zadeve sem iz izskušenj ugotovil..da nekateri tranzistorski izdelki so prave legende. Glede dobrega sprejema zvoka..ter da je prenosen in vsestransko uporaben. So kaki schaub lorenzi intercontinental,satellite,..To so stari. Kot sem o njih pisal. Vendar..no ja slišati bi mogli. Za take škatle..dober zvok, izjemno dobri selektivnost. Vsi dvojne pretvorbe ter vgrajeni ozki filtri..(za široko potrošnjo namenjenim komercijalnih AM oddajnikov)
So izjemno še danes občudajoči. Vsaj iz sprakse..razen radioamaterskih postaj..poslušam radio samo na takih.. no slišati bi jih mogli.
Zato dosegajo rabljeni..kar ceno.
Mimogrede..da ne lajam v tri dni. Na bolhi prodaja nekdo. Lepega,kompletnega..(foto) Satellit 2100. Kdor ga kupi..malo očedi. Ne bo mu žal tranzistorčka. 100Euro kot piše.
Razz
Nazaj na vrh
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

peter_nn je napisal/a:
...
Tudi sam navijam za Sony ICF-SW7600. Imam ga tudi sam in moj fotr (edini žepni radio, ki ga ni spluval)
...

poleg M260...

Fotru sem več kot desetletje nazaj kupil za rojstni dan Sony ICF-SW7600 in mali ICF-M260 (5 tipk).

Za ICF-SW7600 pravi da ima super sprejem in da ni nič oslabel (sicer ga ne nosi okoli).
ICF-M260 je ogulil do neprepoznavnosti. Na peči mu je razpokala plastika ohišja. Itd...
Tri mesece nazaj je dobil novega TECSUN PL-380. Pravi, da ima občutno slabši sprejem. Zraven pa še čisto preveč tipk in funkcij (meni je bil prav zato všeč, s kvaliteto sprejema pa se nisem ukvarjal).
Še vedno je raje uporabljal Sonyja kot pa Tecsuna. Sedaj pa je na Sonyju dokončno crknil gumb za glasnost (blokiral).

Sem pa na ebayu našel novega ICF-M260. Včeraj ga je dobil v roke. Bom sporočil, če je kvaliteta še vedno enaka.
Nazaj na vrh
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo pomembna je antena. Živim v betonskem bloku v Ljubljani in tudi val 202 se ne sliši brez antene. Sploh pa je problem na ukv. Že zaradi karakteristike razširjanja signala na ukv frekvenci. V zaprti dolini tudi najboljši radio in antena ne pomaga.

LP
Matjaz
Nazaj na vrh
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.88
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 9:22 pm    Naslov sporočila:  Tecsun PL 660 Odgovori s citatom

Ali ima kdo doma Tecsun PL 660? Zanimajo me informacije iz "prve roke", nekaj sem sicer prečital na:
http://www.eham.net/reviews/detail/9935
Všeč mi je, ker ima tudi SSB. Very Happy

picture-021-large.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  88.28 KB
 Pogledana:  4 krat

picture-021-large.jpg

picture-024-large.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  80.29 KB
 Pogledana:  12 krat

picture-024-large.jpg

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70834.11

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
sebastiant
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eno vprašanje "borisz", ali lahko ostane LCD osvetljen, ali se ugaša?
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70834.11

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
KlavdijC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seba sprobaj ane Very Happy ..podoben still kot sangean ats 909. So dobri za portablestill.
Imaš verjetno tudi extra antena input.."za jaki prijem kratkotalasnih stanica"?
Nazaj na vrh
sebastiant
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KlavdijC je napisal/a:
Seba sprobaj ane Very Happy ..podoben still kot sangean ats 909. So dobri za portablestill.

Saj zato mi je všeč, takih za doma imam dovolj.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tega. Je sicer brez SSB-a, pa niti ne pogrešam. Do sedaj sem čital same pohvale za PLL sprejemnike te firme.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sebastiant
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 12, 2014 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Jaz imam tega. Je sicer brez SSB-a, pa niti ne pogrešam. Do sedaj sem čital same pohvale za PLL sprejemnike te firme.

Sem videl, da ga imaš in tudi hvale o njem sem prebral.
Do sedaj sem uporabljal http://www.shortwaveradio.ch/radio-e/sony-icf-5500-e.htm , je precej večji, pa še dušo je izpustil. Sad
Sedaj bi rad nekaj manjšega in novejšega.

KlavdijC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seba ta sploh ni slab..dobra legendarna klasika.
Nazaj na vrh
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.74
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sam imam plan narediti enostaven radio, o kvaliteti pa še težko rečem, kaj bo.

naročil sem tole:
http://www.ebay.com/itm/FM-Radio-Circuit-ASSEMBLED-/161153722122
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni