www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri osciloskop X-tič ( tema l.2014)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.98
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 11:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RIGOL-e imamo na faksu in se mi zdijo zdijo super, je pa res da nobene konkurence še nisem imel priložnost preizkusiti.
Mislite da so zgoraj našteti: SIGLENT, ATTEN, HANTEK primerjlivi po kvaliteti izdelave z RIGOLOM?

Kaj pravite se mi splača financirati v čisto osnovni model digitalnega, ali v mogoče kaj zmoglivejšega? Sem namreč v veliki dilemi sploh glede trendov pri prehajanju v višja frekvenčna območja.

Drago_G
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12
Aktiv.: 1.62
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 2:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem nekaj gledal, kako zapraviti denar za nakup osciloskopa in malo primerjam Rigol in Siglent.

Konkretno sem si za začetek postavil cilje na 2 kanala in 100 MHz, čeprav stvar lahko zaniha v primeru dodatnih bombončkov, sredstev in morebitnih priložnosti.

Za primerjavo kot osnovni model sem si vzel Rigol DS1102E in Siglent SDS1102CML. Rigola mi je uspelo videti in nadzorovano testirati, Siglenta žal še ne (ni bilo časa). Toda po specifikacijah bi se v tem primeru najbrž odločil za Siglenta, ker ima:
1. boljši spomin (2 Mpts proti 1 Mpts)
2. večji zaslon (7 proti 5,7)
3. Siglent ima ločene gumbe za vertikalno os, Rigol ne.

Seveda to velja v tem razredu, zanimiv pa pride recimo (sicer cca 2x dražji) Rigol DS1102D, ki premore še 16 logičnih vhodov (logični analizator), kar je dokaj koristna pridobitev v svetu digitalne elektronike. Recimo primerljivega Siglentovega konkurenta temu modelu v Sloveniji nisem našel. V primeru cene ima Rigol tudi cenejšega brata v 50 MHz izvedbi, DS1052D.

Poleg teh pa so še razno razne Rigolove izvedenke s 4 kanali in raznimi bombončki v rangu <1000 evrov (brez DDV), medtem ko Siglent po mojem mnenju bolj temelji na nekoliko boljših lastnostih (predvsem ekran in spomin) v tem rangu. Ali pa ima vsaj manj ponudbe v Sloveniji.

V glavnem, opazil sem da je zadnjič bil velik naval na SDS1102CML v času skupinskega nakupa (žal sem ga zamudil, oziroma takrat finančno nisem bil stabilen).
Kakšna so kaj mnenja o tem osciloskopu sedaj, po toliko časa uporabe? Morebitne pomankljivosti, slabosti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za Sigilenta se po mojem splača kontaktirati Primoža Juvana v Micom in povedati, da si z Društva elektronikov, ki pa si zamudil zadnji nakup in če se bi dalo dobiti še kak osciloskop po takratni ceni ... Vprašati ne boli ... Smile

LP, g

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanimace ve kdo za kak kombinirani osciloskop + logicni analizator, za osciloskop mi je za hitrost vseeno(10MHz+) za logicni analizator mora biti sposoben pa vsaj 60MHz gledat raje vec(200MHz+)
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko $$$? Testiral sem Tektronixovo MSO serijo, ki je super, samo cena je pa tudi super ... Mislim super na gor, ne na dol ...

LP, g

jmivsek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Avg 2013 12:41
Aktiv.: 3.23
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem si omislil PicoScope 3200 MSO, to je dvokanalni USB osciloskop s 16 digitalnimi 100MHz vhodi ter funkcijskim generatorjem. Zaenkrat sem zelo zadovoljen z njim, gumbov ne pogrešam, saj jih miškino srednje kolesce zamenja na res dobrem programu brez težav.

Osciloskop je v majhni škatlici 13x18x3 cm in prav lepo paše na polico,pa še kaj lahko daš gor.

Lep pozdrav
Janko

picoscope-na-moji-polici.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  719.18 KB
 Pogledana:  9 krat

picoscope-na-moji-polici.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Dagy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00
Aktiv.: 0.49
Kraj: Ljubljana JN76HB

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V firmi imamo TEKa TDS 3034B /300MHz/2.5GSa/4CH/dodatek za FFT/ in sem z njim zelo zadovoljen... jasno, cena ob nakupu je požla celo premoženje, ampak.... No, danes podobne karakteristike dosegajo že malčki tipa RIGOL 1104Z, če pa se odločiš za dodatek (RIGOL 1104Z-S), pa ima vgrajen še dvokanalni signal generator do 25MHz in kup matematičnih funkcij in FFT (Fast Fourier Transformation) analizo, ki sicer ne more zamenjati vseh možnosti recimo spet okoli 1000€ vrednega 1.5GHz spektralnega analizatorja DSA815..., vendar smo še vedno pod 1000 EUR. Da ne govorim o globini pomnilnika, ki v standardni verziji premore 12 mega, opcijsko 24mega točk. To pa je že močno zavidljiv podatek tudi glede na zgornjega TEK-a (samo 10Kpoints)... ki je stal reci piši ene 10 x toliko... OK, ni 300MHz, ampak 100MHz za normalno uporabo in za to ceno povsem zadošča... In za manj kot za jurja, bi si ga omislil tudi za doma.. (vsaka moja radioamaterska postaja je v tem ali dvakratnem rangu Smile).
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ne bi bilo narobe pred nakupom prebrati tale članek iz revije Circuit Cellar.
jerny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekako me je navdušil osciloskop iz vašega skupinskega nakupa.

http://www.merilnaoprema.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=620&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=2

Zanimajo me komentarji že obstoječih uporabnikov le tega.

jerny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2014 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem za dvojni post.

Pisal sem gospodu Primožu Juvanu in podal mi je ceno 353€ + DDV na to ceno pa še 10% popusta. Tako da sem na 388€.

Zanima me po kakšni ceni ste ga dobili vi takrat?

mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2014 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da smo dobili 20 ali 25% popusta. Seveda je bila količina občutna ...

LP, g

rrok1989
Član
Član

Pridružen-a: Sre 08 Jul 2009 15:20
Aktiv.: 0.33
Kraj: Mislinja

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2014 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Kaj si mislite o tem osciloskopu, ga ima kdo doma?
http://www.seeedstudio.com/wiki/DSO_Quad

Zadeva je odprtokodna, cena je ugodna:
http://www.ebay.com/itm/Mini-ARM-DSO203-Nano-V2-Quad-Pocket-Digital-Oscilloscope-Aluminum-Black-Case-/141147567439?pt=BI_Oscilloscopes&hash=item20dd0cf54f

Uporabljal bi ga za merjenje vezij (avdio ojačevalniki, DC-DC pretvorniki) in kot pomoč pri programiranju MCU (PWM,I2C,SPI,UART).

mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2014 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa vem - jaz bi dal 100 EUR zraven in si kupil en "pravi" osciloskop - kakšnega Rigola, Sigilenta ali podobno ... Če misliš to več uporabljati, tele "igračke" niso ravno najboljše, čeprav pridejo prav (če drugega ni). Ampak za ta denar se za to definitivno ne bi odločil (ok, tisti kitajčki za 30, 40$ mogoče).

Lp, g

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 12:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Koliko $$$? Testiral sem Tektronixovo MSO serijo, ki je super, samo cena je pa tudi super ... Mislim super na gor, ne na dol ...

LP, g
Zdaj, ko rabim moram pa hodit drugam merit Smile. Zato sem malo gledal in našel ta dva v rangu do 600€:

OWON MSO7102TD - 540€ z davkom - https://www.tigal.com/product/1873
Koda:
Oscilloscope mode
    Oscilloscope details      MSO7102TD
    Channels               2
    Real-time sample rate      1 GSa/s real time
    Bandwidth               100 MHz

Logic-analyser mode
    Sample rate (real time)      20 Sa/s - 2 GSa/s
    Bandwidth               100 MHz
    Channels               16
    Record length            4M per channel
+ logični analizator ima 10x večjo hitrost vzorčenja
+ daljši spomin
+ velik zaslon
+ možnost baterijskega napajanja(uporaba na terenu in galvanska ločitev)

- XY proizvajalec

Rigol DS1052D - 570€ z davkom - http://www.rigolna.com/products/digital-oscilloscopes/ds1000d/ds1052d/
Koda:
Oscilloscope mode   
    Oscilloscope Details        DS1052D
    Channels                 2
    Real-time sample rate        GSa/s real time
    Bandwidth                 50 MHz

Logic-analyser mode
    Sample rate (real time)     20 Sa/s - 200 MSa/s
    Channels                 16
    Record length              512 kpts per channel
+ možnost posodobitve programske opreme
+ znan proizvajalec večja podpora na internetu

- počasen LA

Realno povedano mi je OWON precej bolj všeč ampak ne vem koliko so kaj riskantni ti manj znani proizvajalci glede posodobitev in podpore. Če pa kdo ve še za kak DSO+LA za nekje do 600€ z davkom pa naj prosim sporoči.

Dagy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00
Aktiv.: 0.49
Kraj: Ljubljana JN76HB

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 7:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Recimo: DS1104Z

- 4 Channels, 100 MHz Bandwidth
- UltraVision: Deeper memory (Std.12Mpts,Opt.24Mpts)
- Sample rates: up to 1GSa/s
- UltraVision: Up to 30,000 wfms/s Waveform capture rate
- UltraVision: Multi-Level intensity grading display
- UltraVision:Realtime waveform Record, Replay, function (Opt.)
- A variety of Math Functions
- FFT function
- A variety of Trigger Functions
- Optional Serial Bus Triggering and Decoding functions(RS232,I2C,SPI)
- Standard Mask test function
- Automatic Measurements with Statistics

549€ z DDV

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni