www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

5v napajalnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.98
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 1:05 am    Naslov sporočila:  5v napajalnik Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Zanima me izdelava (230v->5v) switcherja za univerzalni namen (napajanje različnih aplikacij) porabe nekje do 500mA.
Katere namenske switcherje uporabljate, za namen napajanja vaše doma izdelane elektronike?
Ima mogoče kdo shemo kakšnega dobrega?

skalpel
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46
Aktiv.: 2.65
Kraj: Šenčur

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 1:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam polnilce od mobilnikov, novejši imajo 5V/1A Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 8:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Powerint ima kup zanimivega čipovja. Tam najdeš vse od načrtov, dokumentacije, programov za izračun in konstruiranje. Jaz sem sicer za test naredil dva ali tri iz serje switčerjev "tny" Je pa vprašanje, če se izplača glede na že narejene. Jaz jih sicer nabavljam v NH
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jerny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ahaa, kako je pa potem z dobavo teh visoko-frekvenčnih trafotov? Si dal to navijat po naročilu?
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
...
Je pa vprašanje, če se izplača glede na že narejene. Jaz jih sicer nabavljam v NH

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiste testne primerke sem navil ročno. Uprabil sem jedra trafotov PC napajalnika.
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jerny je napisal/a:
Ahaa, kako je pa potem z dobavo teh visoko-frekvenčnih trafotov? Si dal to navijat po naročilu?

Wurth ima nekaj transformatorjev za čipovje Power Integrations v standardnem programu.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa, če greš v en kitajski diskont (pri nas na Jesenicah recimo je) ali pa redni letni sejem, kjer kitajci prodajajo.

Za 10€ jih dobiš okoli 5 kom. Tistih za pol ampera.

Velik je malce več kot ploščati 220V vtikač.

Na žalost slike ne morem prilepit, ker sem zadnjega pred kratkim razdrl in uporabil..
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 16, 2014 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Kaj pa, če greš v en kitajski diskont (pri nas na Jesenicah recimo je) ali pa redni letni sejem, kjer kitajci prodajajo.

Tudi to je varianta.

Kje na Jesenicah pa se ta diskont nahaja?

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2014 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri gimnaziji, oz. takoj za avtobusno postajo pri gimnaziji.

Slika.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.7 MB
 Pogledana:  11 krat

Slika.png

Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2014 9:41 am    Naslov sporočila:  Re: 5v napajalnik Odgovori s citatom

jerny je napisal/a:
...
Zanima me izdelava (230v->5v) switcherja za univerzalni namen (napajanje različnih aplikacij) porabe nekje do 500mA.
...

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.29
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2014 10:28 am    Naslov sporočila:  Re: 5v napajalnik Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
jerny je napisal/a:
...
...

Točno tako. Tudi GC ima takšne (230v->5v). Ta je pa samo "simbolično" naveden za primerjavo cen z NH.

Je pa res, če ti se mudi, "bog ne daj naročat" iz GC, 45 dni čakanja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jerny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2014 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za predloge. Ugotovil sem da se mi res ne splača spuščat v lastno izdelavo, morda bom naredil kak kos za test.

Ne razumem pa na kak način ti kitajci naredijo tak switcherski napajalnik za takšno malo ceno? Cena samih komponent je višja od celotnega napajalnika?

sebastjan1976
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Dec 2011 1:20
Aktiv.: 0.30
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2014 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jerny je napisal/a:
Hvala za predloge. Ugotovil sem da se mi res ne splača spuščat v lastno izdelavo, morda bom naredil kak kos za test.

Ne razumem pa na kak način ti kitajci naredijo tak switcherski napajalnik za takšno malo ceno? Cena samih komponent je višja od celotnega napajalnika?

Masa dela ceno, vprašanje cene je tudi sama kvaliteta uporabljenih komponent, glede razvoja je itak ukraden/kopiran načrt ali direktno iz datasheeta ter sama cena delovne sile je še vedno zanemarljiva... in to je to
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2014 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno tudi zato. Poglej video in prečitaj temo.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni