www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

timer za akvarij

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
klavdij
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Feb 2008 18:47
Aktiv.: 0.19

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 27, 2014 10:18 pm    Naslov sporočila:  timer za akvarij Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Zanima me,če je že kdo izdelal timer, ki bi ob določeni uri ugasnil
Oz. Vklopil luč v akvariju, mogoče tudi tako, da je luč počasi ugašala in končno ugasila.hvala

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 27, 2014 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem na senzor svetlobe. Luč se je prižgala počasi, ko se je pričelo daniti in ugašala, ko se je temnilo.
Seveda, če si prižgal luč v prostoru, se je v akvariju tudi počasi prižgala.

Material; foto-upor, FET, elektrolit, upor in 12VDC napajanje za LED luči.

Vezava; elektrolit med drain in gate ter uporovni delilnik z LDR in uporom med drain in source vezano na gate.

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 28, 2014 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Veliko različnih timerjev sem že naredil.
Kaj potrebuješ?
Nazaj na vrh
klavdij
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 28, 2014 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam dva akvarija (manjšega in večjega). Svetlobo v manjšem vklopim ročno s stikalom. V večjem pa imam senzor svetlobe, prilepljen na steklo manjšega akvarija. Rad bi izdelal timer, ki bi mi samodejno vklopil svetlobo npr. ob 9 uri zjutraj in ugasnil ob 9 zvečer....Obstaja kakšen timer?lp
Nazaj na vrh
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.88
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 28, 2014 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.aquashop.si/Product-Hobby-Timer_8609.aspx
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.79
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 28, 2014 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zahteven res nisi. Mr. Green
Tukaj dobiš tedensko digitalno uro za 6,29€.
Za takšno nastavitev, od 9 do 9, je uporabna tudi najcenejša stikalna ura, ki jo dobiš že za 2 ali 3€.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
klavdij
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 28, 2014 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala:)
Nazaj na vrh
papagaj93
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50
Aktiv.: 4.14
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 28, 2014 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot je že stane napisal...taka stikalna ura za par € je najboljša in najcenejša rešitev.... tudi sam imam akvarij in stikalno uro uporabljam za zagon zračne pumpice, je povsem zadovoljiva, samo vsake dva tedna že toliko zaostaja da jo je treba malce popraviti, priporočam digitalno.

LP Rok
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2014 11:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem uporabil kar malo dražjo rešitev ( klik). Ponuja pa ti 4 programabilne vtičnice z poljubnim urnikom. Sam imam na enem neonko, na enem vklapljam moonlight, tretji je za prezračevanje, četrti pa za sprožanje začetka danenja in mračenja.

Sam sem se naveličal imet 3 stikalne ure in potem vsako posamično nastavljat vsakič ko je zmanjkalo elektrike.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
botsub
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50
Aktiv.: 1.56
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 03, 2014 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebastjan.kamensek je napisal/a:
Sam sem uporabil kar malo dražjo rešitev ( klik). Ponuja pa ti 4 programabilne vtičnice z poljubnim urnikom. Sam imam na enem neonko, na enem vklapljam moonlight, tretji je za prezračevanje, četrti pa za sprožanje začetka danenja in mračenja.

Sam sem se naveličal imet 3 stikalne ure in potem vsako posamično nastavljat vsakič ko je zmanjkalo elektrike.

l.p.

Se strinjam, tudi sam uporabljam tole. Najcenejša in najboljša varianta. Obstajajo pa USB, LAN in celo bluetooth izvedbe pa še kakšna verjetno.

Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.00
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 11:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za manj denarja se da v M*rkurju dobit tedenski timer (7€) in razdelilec za štrom ...
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spajky je napisal/a:
Za manj denarja se da v M*rkurju dobit tedenski timer (7€) in razdelilec za štrom ...

Se strinjam , sem imel na začetku tako narejeno.

Kasneje sem glede na vso zmedo "kablovja" zamenjal z zgoraj omenjeno stikalno uro v podaljšku.

Z malo matematike: 4 X tedenski števec ( 7 €) je 28 €+ podaljšek z razdelilcem dodatnih 7 € sepravi skupaj 35 €. Če pa dam še dodatnih 10 € pa dobim zgornjo stikalno uro, z računalniškim priklopom in nedvomno boljše urejene vodnike pa še precej manj prostora zavzame.

Žal... ni računice...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni