|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mika1554 Neznanec

Pridružen-a: Ned 02 Mar 2014 13:43 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2014 2:13 pm Naslov sporočila: Napajanje ojačevalnika |
|
|
Najprej en lep pozdrav vsem na tem forumu!
Moj "background" na kratko: znam kaj polotat, kake kondenzatorje menjat, poznam nekaj osnovnih stvari v elektroniki, seveda z še ogromnimi luknjami v znanju. Učim se.
Sedaj pa vprašanje:
Preko e-baya sem naročil mini ojačevalnik za svoj projekt. Očitno v naglici nisem dovolj dobro prebral power supply razdelka. Tam piše:
"Input voltage:Dual AC 11~25V or <=+/-DC35V (When use dual DC power supply, use the (V+ GND V-)3 line output DC power.Can not use the single power supply(such as the Notebook power supply.)"
Naj me kdo prosim popravi, ampak moje mišljenje je sedaj tako:
nekje bi moral dobit trafo iz 220 na ~20V? verjetno še potrebujem kaj drugega kot zgolj to?
Bega me še ta +- DC35V v kombinaciji z "can not use single power supply" a še obstajajo kakšni drugi ?
please help?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nejckovka Član

Pridružen-a: Čet 23 Avg 2007 16:31 Prispevkov: 139 Aktiv.: 0.64
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2014 2:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
potrebuješ transformator z dvemi sekundarnimi navitji oz. dvema odcepoma (da ima na izhodni strani tri ali štiri žice). Torej 2x20V AC.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mika1554 Neznanec

Pridružen-a: Ned 02 Mar 2014 13:43 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2014 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala za odgovor, če se kaj zatakne bom pa spet zatežil  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni