www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Hardware v PCju

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
diehart
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46
Aktiv.: 2.11
Kraj: okolica I G

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 11:47 am    Naslov sporočila:  Hardware v PCju Odgovori s citatom

Včasih so obstajali programi ki so pogledali kaj imaš v računalniku.

Sem poizkušal najti sedaj tak program pa vsi izgledajo sumljivi, oziroma če povem drugače, je preveč ponudbe.

Iščem driverje za staro xp kišto. Rad bi popedenal vprašajčke v Device Managerju, predvsem, ker mi serijski porti še ne delajo, zaradi česar tudi rihtam to kišto.

Preverjeni programi?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem s tem zadovoljen.

SIW - System Information for Windows
Everything you want to know about your
computer

www​.gtopala.com

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@diehart: na podlagi VID in PID, ki jih vrne OS (device manager), sem vedno vse našel s pomočjo strica Googla, brez nekih dodatnih programov.
Druače si pa potegni dol HBCD, če se ne motim je na njem kar nekaj takih programov.

besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.63
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preprosto in učinkovito.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
diehart
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preprosto je res, driverjev pa ne najde. Nevem kaj imam to za eno maticno, driverjev ne najdem. Gre pa za tele IDje: ACPI\PNP0501 in ACPI\PNP0401
Prvi je tisti ki me najbolj zanima, comunications port. Gre za HP D530S racunalnik.
Vse strani hocejo neko clanstvo ali pa dol poteg sumljivega softwera. Na hpjevi strani tega driverja seveda ni.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi tole (zadnja dva posta).
diehart
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusam pa tudi to ne prime. Sicer so imeli tej probleme z zasedenostjo porta, jaz ga pa sploh ne vidim oz sploh ni instaliran.

V biosu je, mu celo lahko menjam irq pa mi nic ne pomaga. Verjetno bi znala biti resitev na cdju maticne, ki ga pa seveda nimam.
Kako bi pa preprical mikrosoft da bi jih iskal po netu, ce dam update drivers, jih v bistvu sploh ne isce, takoj pove da jih ne najde.
Nazaj na vrh
6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 6.00
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

diehart, če še nisi namestil gonilnika za chipset, bi morda najprej poskusil to. Greš na spletno stran proizvajalca, izbereš OS, snameš gonilnik za chipset in ga namestiš. Se ti zna potem čudežno izgubiti kak rumen vprašajček. In pojaviti COM port.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
diehart
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, sem mislil da sem ta link že dal gor. To sem seveda našel preden sem odprl to temo, žal ni rešilo mojih težav.

Tu sem dobil driverje za lan, ki delajo, tako da sem lahko pisal v to temo že s tistega računalnika. Žal driver za čipset ni pravi, oziroma ne dela.
Nazaj na vrh
dejc
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Sep 2011 11:06
Aktiv.: 0.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S pomočjo VID in PID kot je že Jaka57 omenil si lahko pomagaš preko http://www.pcidatabase.com/. Dobiš vendorja in device pa približno že veš kje moraš iskat gonilnike.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
diehart
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem je rešen.

Pomagala je inštalacija najnovejših xp-jev. Zakaj, ne vem.

Hvala vsem sodelujočim.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni