|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.51 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Pet Mar 07, 2014 9:08 pm Naslov sporočila: izolacija glave vijaka |
|
|
Pozdravljeni.
Zanima me, kako bi lahko izoliral glavo vijaka, da bi ga zaščitil pred morebitnim kontaktom faze. Sam poznam sicer dva načina, pa me zanima, če obstaja še kak način?
1. lahko bi izbral plastične navoje, a bi se tega rad izognil.
2. če se ne motim, obstajajo neke "kapice" ki se nataknejo na glavo? No, to bi sicer bila dobra opcija, ampak prišlo bo lahko do primera, ko bodo vijaki ne ravno običajni, pa mislim, da teh kapic ne bi dobil. Kje se sploh lahko dobi te "kapice"?
3. Ali obstaja kakšna pena ali silikon ali kaj podobnega, ki se uporablja v taki praksi?
Lp, Jure _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Mar 07, 2014 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko premažeš recimo s google-om. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matko5 Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2014 22:53 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.87 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Mar 07, 2014 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izolirni trak mogoče? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko91 Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 14:39 Prispevkov: 407 Aktiv.: 2.55 Kraj: Brezovica pri Lj.
|
Objavljeno: Pet Mar 07, 2014 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vroče lepilo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.51 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Izolirni trak odpade, more bit bolj profesionalna in sigurna varianta. vroče lepilo ni slaba ideja, ampak imam pa malo strah, da bo s časom odpadlo stran...
Še kakšen predlog?  _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bosko91 Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 14:39 Prispevkov: 407 Aktiv.: 2.55 Kraj: Brezovica pri Lj.
|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 8:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Brezbarvni, brezkislinski silikonski kit Ni tako občutljiv na temperaturne spremembe kot vroče lepilo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.50 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 10:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakšna slika trenutnega stanja bi prav prišla pri presoju ustrezne zaščite ..... jaz na pamet nebi ..... _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
botsub Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.56 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Epoksi lepilo _________________ -------------------------------------------------------------
Proti neumnosti se je potrebno boriti z vsemi sredstvi! - S52BOT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.80 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pertinaks _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slik trenutno nimam, lahko pa malo bolje opišem situacijo.
Gre se za aluminijast kalup, v katerem je plastična škatla. Ta škatla je pritrjena na kalup s štirimi vijaki po potrebi M3 ali M4. No, v tej škatli se nahaja elektronika na katero je priklopljena omrežna napetost.
Za zagotavljanje električne zaščite II razreda moram poskrbeti, da v nobenem primeru faza omrežne napetosti ne pride v stik z vijaki, posledično z aluminijastem ohišjem.
Bi se pa vam rad zahvalil za podane odgovore. Mislim da bom problem rešil z uporabo vročega lepila ali silikona v kolikor škatla ne bo trajno privijačena na kalup ali epoxy lepila v primeru trajne namestitve.
Lp, Jure _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silikon je boljša izbira, ker se dejansko dobro prilepi na kovinske dele. Vroče lepilo na dolgi rok ne bo dobro .
Samo a nebi morala biti škatla potem plastična? Če imaš razred II?
kovinsko ohišje bi moral ozemljit. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa kaj takega Sintetična tekoča guma v spraju. Dal sem povezavo do streni, da si boš lažje predstavljal kaj mislim. Ni mišljeno kot reklama.
Lep pozdrav _________________ Drži vodu dok majstori odu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
kornjace je napisal/a: |
Gre se za aluminijast kalup, v katerem je plastična škatla. |
@Highlag
Elektronika se nahaja v plastični škatli ja. Če se ne motim, v kolikor dosežem pogoje za II razred, potem zunanjega aluminijastega ohišja ni potrebno ozemljiti.
@sonyx
Zanimiv izdelek! To bi najbrž kar prav prišlo. A si kdaj že uporabljal kaj takega? Kako se prime na plastiko? Kot sem na hitro prebral, je uporabno tudi za tesnenje proti vodi. Tudi zanimiva funkcija. _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
kornjace, to sem napisal že jaz in ti tudi poslal na ZS, zaradi spremembe teksta v mojem besedilu.
Oprime se dobro, ker zadevo uporabljam, če ne nebi pisal. Se jo pa seveda da potrgat.
Tudi v ZS sem napisal enako besedo, zdaj je pa vprašanje ali gre za avtomatsko korekcijo ali pa ima nekdo preveč časa. Se opravičujem, pa ni bila moja krivda, namreč 2x sem napisal enako pa ne gre za reklamo, ker nimam nič s to firmo, poleg tega ima pa zadeva zelo zlatarsko ceno. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matej79 Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15 Prispevkov: 342 Aktiv.: 2.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Mar 08, 2014 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
google bo še najenostavnejša rešitev, dobiš ga pa v konradu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni