www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ebay carina
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
infernal
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Jun 2007 0:46
Aktiv.: 1.09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 05, 2014 9:07 pm    Naslov sporočila:  Ebay carina Odgovori s citatom

Zdravo, na ebay.com sem hotel naročit nek izdelek za 75$, ga dam v košarico in mi na koncu poleg vrednosti izdelka in poštnine(31$) še nabije vrednost 27$ import charges. Izdelek je v Ameriki. Je mogoče da ebay avtomatsko zaračuna vrednost ddv-ja, ki bi ga moral plačati ob uvozu ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MatejK
trgovec

Pridružen-a: Čet 16 Maj 2013 17:59
Aktiv.: 0.67
Kraj: Maribor-Radvanje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 05, 2014 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne naročaj tega. Pol še ti bojo naši nabili davek! Kaj pa kupuješ, če ni skrivnost, ti mogoče lahko pomagamo najti kje drugje? Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urosr
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Dec 2013 15:11
Aktiv.: 0.22
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 05, 2014 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je ok, oni majo pogodbo z dostavno službo in ti kr avtomatsko vse stroške že pokrije, sem naročal že precej robe na tak način.

Ker tudi dhl lahko carini oz. lahko carini v tvojem imenu pri cpc, in ne samo carinska pošta.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
toplakd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Aktiv.: 3.26
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da te bo prišlo kar ceneje če "import charges" plačaš kar tam, ker naši zraven
DDVja obračunajo še manipulativne stroške in boš potem na slabšem.

LP

BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, zgleda da so ponekod še na slabšem.
Poslal sem nekaj z DHL v Srbijo in je bila cena (material=191) + (poštnina=28) malo čez 200eur. Tip me je poklical in povedal, da je plačal še 110 eur carine in davka. (verjetno tudi manipulacije pri uvozu).
Same banana dežele, polne lačnih birokratov.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.66
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 10:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že večkrat sem naročal preko ebay-a iz tujine. Zgodi se mi, da naši včasih zračunajo ddv/carino, včasih pa izdelek "spregledajo", čeprav je cena višja od 21€. Tako, da po moje raje naroči izdelek brez import charges, pa ti morda ne bodo računali DDV-ja. Carine pa itak ni za zneske pod 150€, če se ne motim.
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2014 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bo šlo čez DHL praktično nimaš šans, pri navadni pošti pa.
Nazaj na vrh
vitez93
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00
Aktiv.: 4.99
Kraj: Celje- Dobrna

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 15, 2014 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gledam en izdelek iz ZDA, cena ugodna in poštnina ugodna. Ampak piše še tale "import charges". Če prav razumem, bi naj tista služba, ki mi pošilja paket z tem denarjem plačala DDV pri nas? A ima kdo izkušnje s tem?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
toplakd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Aktiv.: 3.26
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 15, 2014 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni nujno da bo DDV plačan v Sloveniji.
Oni pač izdelek zate uvozijo v EU in ga potem pošljejo tebi.

vitez93
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00
Aktiv.: 4.99
Kraj: Celje- Dobrna

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 15, 2014 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole sem bom moral kar z prodajalcem zmeniti, da naj tega ne računa, jaz bom pa lepo kar sam poravnal DDV in carino pri nas. Tako ali tako nima on nič od tega. Tudi njemu se pa gre, da stvar proda, tako da upam, da bo nekako uredil. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 15, 2014 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je stvar zaupanja. Se pa tak način lahko splača. Kot je predhodnik povedal zgoraj DDV ni nujno plačan v Sloveniji. So države, ki imajo manjši DDV kot Slovenija. Sem že nekaj stvari na ta način dobil od kitajcev preko Velike Britanije.
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 15, 2014 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se vedno odločim za predlagano varianto s strani prodajalca.
Plačam vse njemu in dobim blago domov. Manj zaj... in porabljenega časa.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 15, 2014 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsekakor bi od prodajalca najprej zahteval podatek, kako bo tole poslano. Če bo UPS, DHL, ... kurirska služba, potem verjemem, da bo šlo lepo čez. Pri navadni pošti pa se zna precej zakomplicirat (boš lahko tudi 2x plačal carino Razz )
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 16, 2014 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aly, ko ti podajo tako ponudbo ni dostava nikoli preko navadne pošte.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Stran 1 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni