www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Multimeter HP3478A

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
smal
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Mar 2010 23:19
Aktiv.: 1.22
Kraj: Effretikon

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2014 2:26 pm    Naslov sporočila:  Multimeter HP3478A Odgovori s citatom

Pred odpadom sem rešil pokvarjen multimeter HP3478A. Ob vklopu se inštrument ne prebije skozi "self test". Preden se resno poglobim v ta multimeter me zanima, če ima že kdo kakšne izkušnje s popravili tovrstnih inštrumentov?
Lp smal

Linki:
http://www.arimi.it/wp-content/Strumenti/HP/Multimetri/hp-3478a-Service.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=9v6OksEFqpA
http://www.ko4bb.com/manuals/index.php?dir=HP_Agilent/HP_3478A_Multimeter

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2014 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dober vir napotkov za popravilo je youtube. Tale možakar iz srednega linka ima kar nekaj videov na temo popravila takšnih in podobnih instrumentov.
Ena od možnosti za self test fail je lahko tudi napaka na power railih, kar je tudi prvo, kar je potrebno preveriti.
Drugo je pa lahko, da so se izgubile kalibracijske vrednosti zaradi prenizke napetosti na bateriji, glede na to, da ta instrument drži te podatke v RAMu. Koliko je napetost na bateriji? Izmeriti je potrebno z izoliranim (ročnim) multimetrom, ne osciloskopom ali kakšnim drugim inštrumentom, ki je priključen na vtičnico.
Od tu naprej pa postanejo stvari bolj kompleksne in je vprašanje, če je nadaljnje ugotavljanje napake rentabilno...

smal
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Mar 2010 23:19
Aktiv.: 1.22
Kraj: Effretikon

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2014 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem preveril napajalne napetosti na digitalnem delu in se zdijo v redu. Napetost na bateriji je 3V, toliko kot mora biti po specifikacijah. Izmerjeno z izoliranim multimetrom.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2014 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če želiš.
Poznam človeka.
Takšne instrumente dnevno popravlja. Za kaj več se bosta pa sama menila. Seveda če bo on za.

Nič ne morem obljubiti. Pošlji mi na ZS kontaktne podatke, da jih posredujem naprej.

PS. Pa kdo je lahko tako neumen, da takšen INSTRUMENT, vrže v smeti? Je Šešok?

Še tole. Fluke 5700 serija. Po popravilu. Ga lahko "spustim skozi". Če želiš.

Za TAKŠEN kos opreme mi ne bo žal nekaj ur potrošiti za kalibracijo. Privatno seveda.

Ps. Sem že kakšen instrument kalibriral za "naše". Z dovoljenjem šefa. Tako, da stvar bo povsem legalna.

Več pa na ZS.

PS drugič. Za prijatelja, sodelavca bi potreboval reflow. Se kdo javi? na zs prosim.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni