www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Win8 ali Win7
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MP4
Član
Član

Pridružen-a: Sre 27 Jun 2012 21:59
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 30, 2014 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni pa je 8.1 zelo enostaven za uporabo. Iz desktop načina prideš v metro s pritiskom na windows tipko, obratno pa tako da klikneš na ikono oz. okno ki prikazuje desktop ali pa na zavihku z leve ki pokazuje odprte aplikacije.
Odpor do tega OS se mi zdi zelo neutemeljen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2014 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, en klik oz. korak preveč. Mr. Green Ne vidim ravno uporabnosti metrota...
Dopuščam možnost, da me emšo je... Mr. Green
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2014 11:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri win 7 stisneš tipko start, začneš tipkat ime programa in stisneš enter.
Tudi če je program tak, ki ga rabis enkrat na 2meseca in nimaš nikjer nobene bližnice.

V windows 8 moras it v n-ti podmeni samo da lahko ugasneš računalnik, poleg tega da je treba iti v posebni način za instalacijo večine naprav, ki jih najdemo v delvanici(programatorji, debugerji, instrumenti itd.) samo zato, ker proizvajalec ni dal mikrosoftu nekaj kEur. Namesto, da bi lahko večino teh stavri rešil samo s tipkovnico in v večini primerov z nekaj tipkami na njej. Za povrh pa še nonstop nekaj na net sili.

In ne vem za 8.1 ampak 8.0 mi je na dveh monitorjih kar ugasnil youtube, če sem na enem monitorju odprl altium na drugem pa datasheet z youtubom v ozadju.
Nevem kako je zdaj s tem prislinim pošiljanjem programov v background. Ampak nimam namena gledat Xilinxa ko mi 10min compila kodo, da mi windows ne bo omejil resoursov zanj ampak bom šel risat dalje.

Moje vtis z vidika elektronika/programerja: Windows 8 je za tiste, ki uporabljajo racunalnik za filme net ipd. in ne za tiste, ki delamo na njem, oz. vsaj ne še.

Waldo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50
Aktiv.: 1.47
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2014 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tablični vmesnik na namiznem računalniku (pa magari s touchscreenom): FAIL! Če imaš tablico, je kar ok, za na mizo pa je neuporaben.

Desktop način bi bil ok, če bi vseboval pravi meni v stilu Win7.

Pod črto: sicer dobro deluje, uporabniški vmesnik pa je nek mišmaš, ki navadnim uporabnikom oteži prehod.

V naši firmi, ki ima kar nekaj zaposlenih, smo se odločili, da Win8 preskočimo. Že prehod iz Office 2003 na 2007 (ribboni) je bil šok za tete v pisarnah (niso vsi računalničarji). Ponovno učenje, izgubljene delovne ure za iskanje prej dobro znanih funkcij in posledično zmanjšanje kvalitete storitev, klici na podporo uporabnikom ter šolanja preprosto preveč stanejo. Bomo počakali na devetko, ta naj bi vrnila običajen desktop mode. Če nič drugega, prihranimo na licencah za eno generacijo Windowsov.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2014 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:
Tudi če je program tak, ki ga rabis enkrat na 2meseca in nimaš nikjer nobene bližnice.

Točno to je največji cuker sedmice. Z nobenimi metro vmesniki in podobno šaro ne dostopaš prej do iskanega programa kot pa s tipko start in vpisom prvih nekaj črk imena programa. Tudi če imaš na namizju bližnico, preden, da jo najdeš že imaš z vpisom odprt program.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2014 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, v Win 8 klikneš na ikono "START" in začneš tipkati - in ti najde željeni program. Kje je tu razlika? Ali pa pritisneš tipko "windows" in začneš tipkati...tukaj se jasno vidi, da komentirate nekaj, kar sploh ne poznate.

Ugašanje računalnika - tukaj se deloma strinjam z vami - je res da je bilo to v 8.0 skrito v pi**i nekje, v v 8.1 pa je močno poenostavljeno: z miško levo dol v kot, desni klik, maaalce premakneš v desno, izbereš "zaustavitev sistema". Bolj enostavno bi šlo težko.

Da ne rečem da je ravno ta priročni meni zelo uporaben.

Treba se je zjasnit ali se primerja sedmico z 8.0 ali z 8.1. razlika je namreč očitna.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MarkoM
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2014 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj menuji, ki se odpirajo s tem, da miško premakneš v desni kot mi tudi niso všeč. Namreč vseeno traja nekaj časa, da se odpre. Vsaj tako je bilo na dveh laptopih, kjer sem brkljal po sistemu.

Saj pravim, vsakemu svoje. Smile
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2014 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer nisem govoril o tistem meniju, ki je na desni ( ta tudi meni ni všeč) ampak na levi, kjer se ti odpre drop-down meni, ki vsebuje nadzorno ploščo, upravitelja naprav, diskov, programe, računalnik... in še kup uporabnih linkov. Ko se tega enkrat navadiš je to ena izmed stvari, ki jo pogrešaš, ko delaš s sedmico.
Glede hitrosti je pač odvisno od PCja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SkunkyLee
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Feb 2009 16:59
Aktiv.: 0.99
Kraj: Maribor, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2014 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:

MarkoM je napisal/a:

Točno to je največji cuker sedmice. Z nobenimi metro vmesniki in podobno šaro ne dostopaš prej do iskanega programa kot pa s tipko start in vpisom prvih nekaj črk imena programa. Tudi če imaš na namizju bližnico, preden, da jo najdeš že imaš z vpisom odprt program.

Čakajte no, lagat mi pa ne. V to, koliko je komu všeč Win 8.1 ali ne se ne bom spuščal, svoje mnenje sem glede tega že povedal, poteka pa vpisovanje imena programa v Win 8.1 (in tudi 8!) popolnoma enako kot v Win 7.

Klikneš na Windows gumbek (ali pritisneš na Windows key na tipkovnici -> je še hitreje), se odpre Metro, nato pa samo začneš pisat ime programa, pa se na desni odpre seznam, ko stisneš enter pa normalno odpre program kot če bi kliknil na ikono. Funkcionalno identično 7-ki.
Nazaj na vrh
elek
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 15 Apr 2014 15:15
Aktiv.: 0.01
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Windows 8 je neroden za uporabo zaradi neuporabnega start menuja
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, in ti izredno nerodno nabijaš poste, kajne?
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tiste, ki so navajeni na Win7 in imajo Win8, obstaja tudi nekaj programov, ki spremenijo "občutek in izgled" v Win8 na način, da zgledajo kot Win7.

Očetu, ki je kupil računalnik z licenčnimi Win8 sem namestil Start8, ki se očitno obnese bp (sicer bi sigurno vedel Wink ).

Lp, g

Modlar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59
Aktiv.: 0.95
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 18, 2014 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Grem na WIN 8 in iskreno povedano , bom kar pogrešal XP -je .

Kdor visoko leta - daleč vidi.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni