|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 06, 2014 2:55 pm Naslov sporočila: Iskra - kaj je to? |
|
|
Pred dnevi sem dobil Iskrin predojačevalec - mešalec in v njem so vgrajeni elementi, ki so podobni elektronki. Podnožje je 7 polno / Miniatur-7-Pin-Base B7G, USA 1940 (Codex=Zoo) /, enako kakor za elektronke.
Oznaka je EO-1111 /teža 38g/ in EO1110 /teža 50g/.
Moram priznati, da tak tip "elektronke" še nisem videl..........če je? Moti me že vijak na spodnji strani, po teži se mi dozdeva, da je v v notranjosti transformator???
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
203.83 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
208.22 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.84 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Ned Apr 06, 2014 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Signalni ločilni trafo, po mojem predvidevanju.
_________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Speed King Član

Pridružen-a: Tor 19 Okt 2004 0:49 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.49 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Apr 06, 2014 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moj glas gre za linijski ločilni transformator. Z multimetrom ga premeri. pogosto se uporablja 600E:600E, verjetno pa ima vsako navitje še vsaj en odcep, eden je pa ozemljitev ohišja.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
koala33 Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2011 14:58 Prispevkov: 370 Aktiv.: 2.11 Kraj: Krka
|
Objavljeno: Ned Apr 06, 2014 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vijak zelo verjetno drži feritni lonček z transformatorjem za prilagoditev impedance/nivojev. Drugače pa odlotaj spoje in poglej v notranjost.
So pa tudi drugi proizvajalci (SIEMENS) v preteklosti izdelovali transformatorje v podobnem odišju. Mešalne mize imajo pogosto take transformatoje na vhodu zaradi galvanskih ločitev signalov.
_________________ LP, Aljoša |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni