www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Iščem trdi disk IDE za prenosnik
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.20
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 11:59 am    Naslov sporočila:  Iščem trdi disk IDE za prenosnik Odgovori s citatom

In sicer zadeva NE sme biti novejšega datuma.
Da malo opišem. Gre se za industrijski računalnik 486 133MHz. Sem probal svojega HDD 40G pa se zadeva sploh ne zažene, sumim da ga HW ne podpira (preveč mlad ;) ).

Originalno je noter IDE 512M SSD, ja že takrat so imeli SSDje. Predvsem za test bi bil dober tudi HDD. Seveda vse v dimenzijah za prenosnik.

Razmišljam tudi o kakem adapterju IDE na SD ali kak drug flash? Ima kdo izkušnje?

Če ima kdo kako staro zalogo???
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče lahko dobim 16GB IDE SSD (tudi precej star).

Sporočim v par dneh Smile

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 12:45 pm    Naslov sporočila:  Re: Iščem trdi disk IDE za prenosnik Odgovori s citatom

Peter123 je napisal/a:
Originalno je noter IDE 512M SSD, ja že takrat so imeli SSDje. Predvsem za test bi bil dober tudi HDD. Seveda vse v dimenzijah za prenosnik.

Razmišljam tudi o kakem adapterju IDE na SD ali kak drug flash? Ima kdo izkušnje?

Če ima kdo kako staro zalogo???
Verjetno je bilo noter nekaj takega. Kakorkoli svoj NAS SS4200 sem kupil brez tega in namesto njega dal notri IDE->CF adapter in 512MB CF kartico.
In v tistih časih (486) je bil problem z maksimalno kapaciteto diska (Bios limit), zato si običajno dobil poleg še disketo s programjem, da si ustrezno formatiral velike diske, del programa pa se je naložil v spomin, da je OS prepoznal veliko razširjeno particijo.
Več o fizičnih omejitvah pa tukaj.

Peter123
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Dexboy
Ja bi te prosil da pogledaš. Ko utegneš.

@Jaka57
Tiste kartice sem že gledal danes jih imajo v eni trgovini ampak ni nič na zalogi. Če bi vedel da bo delalo bi dal tistih 25€.

Tudi v smeri IDE/flash sem iskal. Edino kar je bilo zanimivo je bil conrad za 15€ v de. Tudi za tole bi bil zelo zahvalen če ima kdo za posodit (najraje IDE/SD ali podobno).

Ko sem dal noter svoj stari HD se tudi bios ni zagnal. Tako da je velikost resen problem. Starega flasha pa nočem sformatirat da še kaj dodatno ne ...pip... .
Nazaj na vrh
dumr666
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30
Aktiv.: 2.50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

resetiraj bios. Baterija ven noter in poskusi še enkrat. Mogoče je tudi baterija šla v maloro.
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Peter123:te adapterje sem kupoval pri Kitajcih. Tukaj jih imaš kolikor hočeš + 2GB CF kartica in si v 10€, seveda, če bo čarunalnik prepoznal 2GB. Se pa v naši kuri najdejo tudi 1GB.
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2014 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Peter123: dobiš tudi IDE->SD, ki ga vtakneš direktno v osnovno ploščo, problem pa je zopet s SD karticami majhnih kapacitet Brick wall
Peter123
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2014 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BIOS sem že resetiral ko sem menjal baterijo.

Še en podatek sem pozabil omeniti. Da napajalnik ne predvideva priključka za HDD ali flopi. Je tudi napajalnik namenski.

Ja Ebay je opcija samo me moti čakanje 1 mes. Verjetno bom šel nabavit adapter na SD ker 1G kartico imam pa probat.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2014 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter123 je napisal/a:
Še en podatek sem pozabil omeniti. Da napajalnik ne predvideva priključka za HDD ali flopi. Je tudi napajalnik namenski.

Ja Ebay je opcija samo me moti čakanje 1 mes. Verjetno bom šel nabavit adapter na SD ker 1G kartico imam pa probat.
Hm, torej je napajanje na IDE konektorju?
Ni nujno, da boš čakal 1 mesec. Pred kratkim se mi je zgodilo, da sem robo dobil v devetih dneh, seveda brez poštnine.
Namenski napajalnik, ja, toda zagotovo ima 12V, 5V, 3.3V,...., torej ni problem narediti priključka za HDD.
Nič nisi napisal, kateri OS se na tem čarunalniku uporablja!?

Peter123
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2014 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja sem na bolhi našel nekaj malce dražje. Kartico 2G že imam, malo velika je pa bila poceni.

Ja os je W95. Samo ne moreš pridt v okna se takoj zažene nek specialni vmesnik tudi v safe mode načinu.
Nazaj na vrh
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.50
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2014 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa kaj takšnega? Je pa 4Gb, ...

Disk.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.45 MB
 Pogledana:  1 krat

Disk.jpg

Nazaj na vrh
scolaro
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Nov 2012 14:51
Aktiv.: 0.80
Kraj: Vipava

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2014 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo sem pobrskal doma imam dva diska eden je 10G drugi je 15G. Če ti kateri pride prav ti ga lahko pošljem. Nista pa SSD.

L.p.
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.86
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2014 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam enega 1,4G kar mislim da bi bilo za 486 in omejitev velikosti v BIOSu OK.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2014 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Disk je sicer 10Gb, imam pa poleg adapter za IDE + napajanje.

Fotografija-0323.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.73 MB
 Pogledana:  3 krat

Fotografija-0323.jpg

Fotografija-0324.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.32 MB
 Pogledana:  1 krat

Fotografija-0324.jpg

Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 14, 2014 9:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne morem dobit nič, žal :/
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni