|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dejanc Član

Pridružen-a: Tor 14 Sep 2010 12:26 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.31
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejanc Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejanc Član

|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2014 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
probaj tole . Mislim da sem zadel pravi naslov, ker je že kar nekaj let od kar smo sodelovali z njim in pišem po spominu. Ta razdira cele tovarne in včasih gredo na odpad takšne stvari da ti gre na jok. Kar pa ne pomeni, da ti bo karkoli vrednega podaril. Ni neumen. |
Hehehe, bom probal. Obljubim... Ker sem programer mu lahko v zameno izdelam spletno stran. Saj veš, kompenzacije gredo vedno v promet.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejanc Član

|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2014 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Škoda vsakega denarja za frekvenčnik. Enostavno ne moreš na enaki krožni žagi rezati polen potem pa plošč za pohištvo, ne gre.
Vsaka žaga ma svoje specifike in potrebe. Žaga za razrez plošč potrebuje vodila, ki morajo biti pravilno nastavljena in so občutljiva na udarce in podobno, zatorej ne moreš po njih premetavati polen. Miza ne sme biti poškodovana, ker sicer pride do prask in tako naprej. List ne sme opletati, kar se lahko pri žagi za rezanje drv kaj hitro zgodi.
Moj nasvet raje izdelaj dve ločeni žagi, ker boš v nasprotnem primeru razočaran. Sicer še nisem poizkušal, ampak mislim, da je pri raznih današnjih "umetnih" zadevah delo brez predrezila bolj tako tako. |
V celoti se strinjam. Miza za razrez plošč se bo dvignila v času razreza na prevesni žagi. Mizi bom na obeh koncih vgravial mm/cm enote. Na spodnji strani, na robo bo kanalček za koleščke, ki bodo gladko premaknili vodilo (levo ali desno) po širini mize, ki bo omogočalo pritisk plošče nanj.
Da list ne sme opletati, predvidevam, da je zato temu primerno manjši.
Prijatelj, je dolgoletni tišler, ter ga bom vprašal za nasvet glede predrezil.
Če bom zadevo kiksnil, bom ogrodje prevesne žage in list fiksiral in bo ostala samo za ta namen. Ta projekt mi bo čisti hobi, brez pritiska, sprostitev po službi. Nekaj denarja bo šlo sigurno v nič...
Nazadnje urejal/a dejanc Pon Apr 14, 2014 10:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejanc Član

|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2014 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
urby je napisal/a: |
Moj brat ravnokar za maturitetni izdelek izdeluje cirkular. Za deske in ostal podoben les pa bo uporabil mizo, za drva pa podajalec, do katerega dostopaš tako da odstraniš mizo. |
Yeap, nekaj podobnega.
Za maturo izdeluje cirkular?! Svaka čast, če je še vedno v najstniških letih. Srečno... Naj pošlje kakšne slike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2014 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Miza naj bo če se le da fiksna, premikaj pa list z motorjem vred. Saj sliši se fino, če daš cev v cev na vsakem vogalu, preverjeno ni praktično pa še zatika se. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni