|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 08, 2006 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole bi bil primeren rek: If it ain't broke, don't fix it!
WD40 je, razen za elektroniko, kar uporabna zadeva. Jaz ga največ porabim za motorček za čoln (po mojem mnenju so blagodejni učinki posledica izpodrivanja vlage iz razpokanega kabla svečke) in za struženje aluminija. Pa kakšen "zapečen" vijak je lažje odvit  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Sre Nov 08, 2006 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Sosed je verjetno uporabil WD 40 spray, po tem ko je error lučka že svetila. V tem primeru WD spray ni nič kriv.
Jur |
Predvidevam, da je bilo tako. Priznal seveda ne bo.
LP Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
abnox Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2007 10:45 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.22
|
Objavljeno: Tor Maj 05, 2015 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Berem na forumu, kakšen škodljivec je v resnici WD40. Sem pa pred nekaj časa v Lidlu kupil nekakšno fejk izvedbo, vonj tega je enak vonju WD-ja. Ima kdo izkušnje s tem?
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Maj 06, 2015 4:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Piše spodaj „alifatski ogljikovodiki” ostalo imaš na Wikipediji. Ja podoben šmoren imajo še vse ostale trgovine samo pakunga je drugačna. Za elektronika bi jaz uporabil čistilni bencin, ne pa to. V kmetijski trgovini ga imaš 1 liter za par evrov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jankos Član

Pridružen-a: Pon 28 Sep 2009 9:05 Prispevkov: 92 Aktiv.: 0.48 Kraj: širša okolica ormoža
|
Objavljeno: Sre Maj 06, 2015 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole sem enkrat kupil z namenom mazanja verige na kolesu, saj sem pred časom imel namenski sprej z mazivom, pa sem potreboval nadomestek.. Kupljena stvar ni bila kaj dosti mastna, je pa zelo olajšala čiščenje verige ter ostalih umazanih delov kolesa.
Torej po mojih izkušnjah podobno kot WD40 raztaplja maščobo, škripanje ter cviljenje odpravlja le kratkotrajno.
Za elektroniko tega jas nebi uporabljal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2015 7:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
7x% alkohol iz lekarne vsebuje preveč destilirane vode, zato je treba potem dobro posušiti kontakte. Sem se pa v lekarni že enkrat zmenil, da alkohola ne razredčijo, ko sem lekarničarki pokazal, kaj nameravam z njim očistiti |
tale citat je sicer iz leta 2006, a mogoče tudi danes komu prav pride: liter alkohola v lekarni je okoli 20€, liter 96% etanola v trgovinah z gradbenim materialom ipd. pa okoli 5-6€, na bolhi pa še ceneje. Med "raziskovanjem" sem našel v čem je razlika: tisti, ki ni iz lekarne, je označen kot "denaturirani", kar pomeni, da so mu namerno primešane snovi, ki ga delajo neuporabnega za živilsko uporabo (in verjetno tudi za čiščenje ran). _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Maj 07, 2015 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Točno tako. Razlog je pa v različnem davku na alkohol v medicinske in nemedicinske namene.
Sicer tudi v klasičnih trgovinah (recimo merkur) dobiš čisti alkohol. Cena je pa če se prav spomnim reda 15-20 evrov proti 5-6 za "zasvinjanega". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
abnox Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2007 10:45 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.22
|
Objavljeno: Sre Maj 20, 2015 9:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Sprej ne bi uporabljal za elektroniko, pač pa podmazovanje kolesa (bicikla). Je to primerno za mazanje, ali je enak šrot kot WD40? Namreč nočem se zafrknit in naredit samo še več škode. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Maj 20, 2015 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Če si imel v mislih podmazovanje koles in s tem verige ter zobnikov raje poišči nekaj na bazi teflona. Se dosti bolje oprme površine in je trajnejši tudi pri močnejši umazaniji. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni