www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dekupirne žage Proxxon
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
falcon
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Nov 2010 23:51
Aktiv.: 0.22
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2014 9:12 pm    Naslov sporočila:  Dekupirne žage Proxxon Odgovori s citatom

Odločam se za nakup Proxxon dekupirne žage, vendar sem v zadregi. V ožji izbor sem izbral dva modela in sicer:
- 2 stopenjska DS 460, ki stane okoli 400 EUR in
- DSH/E, ki stane okoli 200 EUR
Drugo sem imel možnost sprobati v trgovini, prve pa ne poznam. V tehničnih karakteristikah ni velike razlike, v ceni pa 100%. Torej prosim za pomoč, če kdo pozna te dve žagi bi vprašal, v čem je bistvena razlika, razen v ceni in malo v loku in velikosti mize, kar pa ne odtehta še enkrat večje cene. Žago bi potreboval za izdlavo intarzij, kjer bi z manjšimi prilagoditvami lahko rezal tudi furnir. Torej potrebujem čim bolj mirno in precizno žago. Seveda občasno bi rezal tudi ostali les večjih debelin in tudi barvne kovine.
Hvala za vsako pomoč in lep pozdrav
Brane
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.87
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 1:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam starejši model DSH/E, sem zelo zadovoljen, nisem pa rezal kakšnih barvnih kovin. Uporabljam jo samo za les in forex plošče. Žaga ima zvezno regulacijo števila hodov od 200 do 1400, to mi pride prav pri žaganju plastike.
DS 460 ima večjo mizo, kar ni slabo in dve možnosti regulacije hodov 900 ali 1400.
Če bi imeli takrat model z večjo mizo, bi se sigurno odločil zanj. Cena za DSH/E je v redu, verjetno je nižja zaradi starega modela, ki zato ni nič slabši.

DSCN2875.jpg
 Opis:
Letna "delavnica"
 Velikost datoteke:  100.16 KB
 Pogledana:  7 krat

DSCN2875.jpg

Dremel-Moto-Shop-57607-5-Dekupiersage-Sage-Top-Gerat-Heimwerker.jpg
 Opis:
Pred Proxxonom sem imel prav takole Dremel, nisem bil zadovoljen z njo.
 Velikost datoteke:  466.59 KB
 Pogledana:  6 krat

Dremel-Moto-Shop-57607-5-Dekupiersage-Sage-Top-Gerat-Heimwerker.jpg

falcon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej, če sem te dobro razumel obstaja tudi DSH z regulacijo. V trgovini in na spletu sem našel samo dvostopenjske in sicer 900 in 1400 hodov, brez možnosti vmesne regulacije.
Vse bolj se nagibam k DSH, pa vendar bi rad sprobal tudi DS 460
Ceno za DSHsem na spletu našel za 144 EUR + poštnina 20 EUR iz Nemčije. V Italiji v trgoini jo dobim za 193 EUR z dvoletno garancijo. Ali jo je kje v Sloveniji mogoče dobiti po ceni med 160 in 190 EUR. Conrad je že v štartu predrag. Cena ne igra odločilno vlogo, rad bi videl kakšna je razlika v rezu, če sploh je.

Hvala za pomoč in lep pozdrav
Brane
Nazaj na vrh
SiByte
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01
Aktiv.: 1.80
Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 5:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bauhaus drži proxxon robo Smile kolko je pa cena pa nebi vedel Sad jaz sem kupoval v Avstriji vse Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam eno podvprašanje. Sam lastim Starke, kitajsko žago. Žaga je kot taka uporabna, je pa dejstvo, da se s kakšnim Proxxonom ne more primerjati.

Zanima pa me kje in kakšne žagice kupujete. Pred kar nekaj leti, ko sem jaz to žagico uporabljal v OŠ, je bilo nekaj značilnega, da so se določenim osebam listi lomili. Glej ga zlomka danes lista sploh ni več možno zlomit. Naprotno, ko hočeš speljat nek ovinek se zvije in potem z njim sploh ni več možno naravnost rezati.

Poizkusil sem naslednje znamke: Proxxon, Scheppach, in pa Lux. In moram reči, da se Lux iz Obi-ja še najbolje obnese, še posebej, ker so v komletu še široke žagice za kovine. Ampak nič od ozkih žagic za les ni tisto pravo. Kakšni predlogi?
Potrebujem tiste s zatičem.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
falcon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po forumih hvalijo Proxxonove žagice, osebnih izkušenj pa še nimam. Tudi sam bom začel s Proxxonovimi, potem bom pa videl. Za furnir bi verjetno potreboval najbolj fine. Verjetno take, ki smo jih imeli včasih za ročno šniclanje, endar jih bo za vpetje verjetno potrebno prilagoditi.

Lep pozdrav
Brane
Nazaj na vrh
sebastiant
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

falcon je napisal/a:
Po forumih hvalijo Proxxonove žagice, osebnih izkušenj pa še nimam. Tudi sam bom začel s Proxxonovimi, potem bom pa videl. Za furnir bi verjetno potreboval najbolj fine. Verjetno take, ki smo jih imeli včasih za ročno šniclanje, endar jih bo za vpetje verjetno potrebno prilagoditi.

Lep pozdrav
Brane

Dobiš adapter za vpetje navadnih žagic za ročno delo, ne vem več kje sem ga dobil, mogoče je bil celo zraven žage. Drugače uporabljam kar Proxxon žage.

Ta mi je všeč:
http://www.youtube.com/watch?v=yqNNFnZ7wR
Very Happy

falcon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potreboval bi čim tanjše, ki obstajajo in da se ne bi lomile. Ta adapter me pa zanima. Verjetno bi ga lahko izdelal kar sam, vendar bi ga moral videti, Shocked da ne bi razmišljal o zadevi, ki že obstaja.

Lep pozdrav
Brane
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prevrtaš vijak pa imaš adapter.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
sebastiant
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 16, 2014 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj takega imam:
http://www.mytoolstore.com.au/products/Adaptor-for-Proxxon-scroll-saw.html

falcon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2014 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spoštovani vsi

Sedaj, ko sem bil že skoraj odločen za Proxxon, me je pa zmotila še Scheppaschova dekupirna žaga. Če sedaj gledamo cenovni razred od 200-250 EUR, katera je po kvaliteti boljša Proxxonova DSH/E ali scheppasch Deco Flex in kaj pomeni razlika v moči, ki je več kot 100 % v korist Proxxona.

Hvala za mnenje in lep pzdrav
Brane
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2014 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S tako oziroma podobno žago sem kar nekaj prerezal in je dobra, samo primerjave s Proxxonom ti pa ne morem dati.
falcon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2014 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Relativno so mi stvari že kar dobro znane, edino, kar si ne znam razložiti je razlika v moči motorja. Verjamem, da velik vpliv ne more imeti, saj imajo vse ostale žagge razen Proxxona moč od 80-120W. Edino proxxon ima 205W. Trenutno se navdušujem za Scheppasch Deco Flex zago, ki ima poleg še izvod za graviranje. Ne vem, ali je to bolj modni dodatek, ali se s tem da tudi kaj narediti.
Vsaka vaša izkušnja mi zelo pomaga za pravilno odločitev.

Lep pozdrav
Brane
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.76
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2014 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam doma sicer hoferjevo žago in za tisto, kar rabim je super (rezanje PCB, kakšen tanek les, tudi kovino, pa ne na stotinke natančno), je pa finta v tem, da je zadeva pri majhnih obratih relativno "švohcena"...mogoče je finta ravno v moči motorja, saj bolj ko mu znižaš obrate, manjšo moč imaš na voljo. Torej glede na to, zakaj naj bi jo uporabljal, oziroma pri katerih obratih je mogoče pomembno ali je motor bolj močan ali ne. Seveda je finta tudi v regulaciji, ampak kljub vsemu ta ne more čarati...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sebastiant
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2014 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Jaz imam doma sicer hoferjevo žago in za tisto, kar rabim je super (rezanje PCB, kakšen tanek les, tudi kovino, pa ne na stotinke natančno), je pa finta v tem, da je zadeva pri majhnih obratih relativno "švohcena"...mogoče je finta ravno v moči motorja, saj bolj ko mu znižaš obrate, manjšo moč imaš na voljo. Torej glede na to, zakaj naj bi jo uporabljal, oziroma pri katerih obratih je mogoče pomembno ali je motor bolj močan ali ne. Seveda je finta tudi v regulaciji, ampak kljub vsemu ta ne more čarati...

Se strinjam.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni