|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marko Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14 Prispevkov: 755 Aktiv.: 3.18
|
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 7:03 pm Naslov sporočila: Hackaday natečaj |
|
|
Za vse, ki še niste videli.. Natečaj kot ga še ni bilo.
http://hackaday.io/prize
Glavna nagrada je polet v vesolje, potem so pa tu še CNC stroj, 3d printer (vse višjega ranga), itd..
Hm - mogoče naslednji elektronik.si projekt?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skalpel Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 19:46 Prispevkov: 432 Aktiv.: 2.64 Kraj: Šenčur
|
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 8:45 pm Naslov sporočila: Re: Hackaday natečaj |
|
|
marko je napisal/a: |
...Polet v vesolje...
Hm - mogoče naslednji elektronik.si projekt?  |
Jaz sem za  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
potepenc Član

Pridružen-a: Ned 29 Sep 2013 19:20 Prispevkov: 71 Aktiv.: 0.50 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ni bila pred leti glavna nagrada polet v vesolje pri TUŠ-u oziroma Tušmobilu?
Ali je v tej nagradni igri sploh kdo poletel v vesolje oziroma če so sploh koga izžrebali?
Ker polet v vesolje ni ravno poceni, sem malo v dvomih tudi za hackaday  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Tor Apr 29, 2014 12:52 am Naslov sporočila: |
|
|
potepenc je napisal/a: |
A ni bila pred leti glavna nagrada polet v vesolje pri TUŠ-u oziroma Tušmobilu?
Ali je v tej nagradni igri sploh kdo poletel v vesolje oziroma če so sploh koga izžrebali?
Ker polet v vesolje ni ravno poceni, sem malo v dvomih tudi za hackaday  |
Prvo tuš je obljubljal polete na plovilu družbe virgin glactis, letališče plovilo deluje ampak je še vedno v fazah testiranja dokler ne bo dovolj varno, da dobijo dovoljenje za izvajanje vesoljskega turizma. Sicer ni nujno, da bodo šli preko njih ampak glede na to da lahko namesto poleta vzameš denar ~200k$ imajo verjetno že vplačan sedež.
Drugače pa malo poglej sodnike, ki dajo še dodatno kredibilnost kljub temu, da že hackady stoji za tem. Nekateri od njih bi lahko iz žepa plačali 250k$ za karto(nekateri si pač lažje stvari predstavljajo v denarju)
Na hitro samo tisti, za katere sem že slišal, zasledil oz. jih spremljam:
Limor Fried: Podjetje Adafruit, open source harware elektronika, že nekaj let nazaj prebilo 1M$/leto, še vedno izvajajo oddajo "show and tell" kjer razni elektroniki predstavijo svoje projekte.
Joe Grand: Poleg kar piše tam eden od ekipe v zdaj ukinjeni seriji Prototye this(priporočam ogled) in več let zapored načrtovalec vstopnice za največjo hekersko konferenco DEFCON (malo pogooglaj specifikacije Defcon badges skozi leta)
David L. Jones: Najbolj znan po svojih videih na youtubu EEVblog, 1-2miljona ogledov na mesec. Malo tečen glas ampak gre od osnov pa do res uporabnih vsebin recimo kako pripraviti PCBje za serijo.
Ian Lesnet: Nkejga ne poznam po imenu ampak SeedStudio je spet ena velikih spletnih trgovin, ki prodaja OSHW.
Še Benjamin Heckendorn da bi bil in Jeri Ellsworth pa bi bili vsi svetovno vidnejši, ki se ukvarjajo s promocijo elektronike. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1445 Aktiv.: 7.20 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Tor Apr 29, 2014 7:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm tekmovanje kot ga v Slo. še ni bilo. Verjetno tudi v Eu ne.
Sem vsekakor za sodelovanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni