|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sob Maj 10, 2014 10:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1441 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Sob Maj 10, 2014 2:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole moram mal pokalkulirat kolko dela bi imel z risanjem in printanjem.
Ampak za 750€ mislim da bi šlo.
Ti sporočim čez nekaj dni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
novisux Član

Pridružen-a: Pet 09 Maj 2014 18:11 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.13 Kraj: Ljabljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2014 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
OFFTOPIC:
A da bi na takle avto dajal natisnjen odbijač? Saj bi se dalo, ne rečem, vendar, če imaš toliko denarja, da si ga privoščiš, avto namreč, nimaš pa za en j***ni odbijač, hm, potem kupi par številk manjši avto, ali pa se nauči voziti....To kakšen zgleda vem, ali si sposoben kaj narisati sam?
ONTOPIC:
Koliko njih, odbijačev namreč, bi pa rabil? Ker sedaj sta že dve sliki, slika sprednjega in slika zadnjega, torej sta vsaj dva. To praviš da bi se splačalo narediti oz. dobiti za 2x 750€=1500? Če bi rabil vsaj 5 kompletov, mi lahko pošlješ ponudbo na ZS. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2014 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje bi on te natisnjene prodajal naprej.
Moje mnenje je, da je natisnjena oblika neuporabna za te namene. Vsaj z našimi malimi printerji ne. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2014 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Moje mnenje je, da je natisnjena oblika neuporabna za te namene. Vsaj z našimi malimi printerji ne. |
Saj za pameten denar naredim kalup in jih delam iz poliestra.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2014 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bizgec65 je napisal/a: |
ElGrigon je napisal/a: |
Moje mnenje je, da je natisnjena oblika neuporabna za te namene. Vsaj z našimi malimi printerji ne. |
Saj za pameten denar naredim kalup in jih delam iz poliestra.... |
Za pametni denar se splača nardit kalup in bat plastiko brizgat. Verjetno cena nebi dosti varirala med tem pol.. _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2014 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakor vem se plastiko ponavadi brizga v kovinske kalupe, torej... Eur, Eur, Eur _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2014 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Kakor vem se plastiko ponavadi brizga v kovinske kalupe, torej... Eur, Eur, Eur |
Ja. In ni vrag, da nebi kdo naredil za <750€ kalup, brizganje plastike sicer ni poceni, vendar z izjemo bi jo kdo naredil za ne prevelik denar...če se pa preraste v serijo, je pa seveda cena dosti nizka...sama plastika je pa tudi sitnica...tako da..? _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik1982 Član

Pridružen-a: Pet 18 Maj 2012 5:53 Prispevkov: 101 Aktiv.: 0.63 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2014 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jakey: Orodja za brizganje plastike ohišij dimenzij 150x100x75 mm stanejo ranga 15-30k€ v Sloveniji. Ne morem si predstavljati koliko bi stalo orodje za takšen blatnik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matej79 Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15 Prispevkov: 342 Aktiv.: 2.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2014 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
750€ nebo niti za material kalupa, kje pa so še delo in orodja, pa tudi zaslužiti je treba nekaj, saj rezkanje takšnega kalupa traja celo večnost, nato pa ga je treba še spolirat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

|
Objavljeno: Ned Maj 11, 2014 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
elektronik1982 je napisal/a: |
Jakey: Orodja za brizganje plastike ohišij dimenzij 150x100x75 mm stanejo ranga 15-30k€ v Sloveniji. Ne morem si predstavljati koliko bi stalo orodje za takšen blatnik. |
Nevem od kod ti ta informacija. Če ni nekih nevemkakšnih fint in lukenj in nevemkakšnih čepov čudnih oblik, res nevem kaj lahko toliko stane. _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matej79 Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15 Prispevkov: 342 Aktiv.: 2.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Maj 12, 2014 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Od kod mu ta informacija? Po mojem da iz prve roke. A se tebi sploh sanja kako izgleda takšno orodje im koliko časa traja izdelava le tega? Očitno ne. Za začetek si poizkusi predstavljat, kakšen stroj potrebuješ za izdelavi kalupa dolžine +1500mm, potem se vprašaj kdo si lasti primeren stroj, izračunaj si težo obdelovanca iz denzij in pošlji povpraševanje enemu od jeklarjev, ki ti bo sposoben priskrbet takšen kos materiala, potem se obrni na podjetje, ki prodaja rezkarje in ostala orodja, pa si izračunaj, koliko te bodo samo rezkarji stali itd. itd. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

|
Objavljeno: Pon Maj 12, 2014 12:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Matej79 je napisal/a: |
Od kod mu ta informacija? Po mojem da iz prve roke. A se tebi sploh sanja kako izgleda takšno orodje im koliko časa traja izdelava le tega? Očitno ne. Za začetek si poizkusi predstavljat, kakšen stroj potrebuješ za izdelavi kalupa dolžine +1500mm, potem se vprašaj kdo si lasti primeren stroj, izračunaj si težo obdelovanca iz denzij in pošlji povpraševanje enemu od jeklarjev, ki ti bo sposoben priskrbet takšen kos materiala, potem se obrni na podjetje, ki prodaja rezkarje in ostala orodja, pa si izračunaj, koliko te bodo samo rezkarji stali itd. itd. |
Govorim za kalup plastičnih ohišij. Tisti ni toliko, kot je napisal.
Pri tem odbijaču sem pa (vsaj jaz) razumel, da on hoče le srednji del.
Ja sem gledal tisti del, ki je med izpušnima cevema. _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 12, 2014 12:30 am Naslov sporočila: |
|
|
@Jakey Za 750€ ti resen projektant orodij ne nariše niti 3D modela, da o načrtu orodja niti ne izgubljam besed. Tudi sanja se ti ne, koliko lahko stane izdelava takega orodja. 60 k€ je bila izdelava orodja za dva koščka plastike (cca 200 g vsak) za Mercedes, ki sta skrita pod armaturno ploščo. Orodje pa je bilo težko skoraj tono. _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur.
Nazadnje urejal/a Slowfly Pon Maj 12, 2014 12:37 am; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni