|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Maj 15, 2014 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
V Device Managerju se vidi tiskalnik? Pred kratkim sem se mučil z enim canon multifunkcijskim tiskalnikom, tiskalnik se je normalno inštaliral preko plc5, skener pa nikakor. Sem potem ročno dodal gonilnik od podobnega tiskalnika v windows (pri izključenem tiskalniku) in potem ob inštalaciji nastavil pot do tega gonilnika. Windows je sicer opozarjal, da ni pravi gonilnik, ampak na koncu je zadeva delovala.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Maj 15, 2014 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Windows zazna novo napravo, in išče gonilnike, potem pa napiše, da je neznana naprava in da namestitev ni možna |
isti problem s HP inkjet, če ga poskusim priklopiti na prenosnik preko USB-podaljška (Win XP). Z originalnim kablom deluje brez problemov.
_________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.12 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Čet Maj 15, 2014 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za namestitev HP tiskalnikov moraš pognati setup v gonilnikih in ti samo vse naredi.
Če nimaš gonilnikov z setup datoteko, pojdi v sistem in upravitelj naprav, tam imaš vprašaj za neznano napravo, to je tiskalnik, 2x klikni nanj, poišči opcijo posodobi gonilnik, lahko izbereš da sam poišče gonilnike, predlaga windows update... ali pa izberi da boš napravo namestil ročno, izberi imam disk in pokaži mapo na CD-ju, kjer imaš gonilnike. Če imaš prave, se bo vse samo naložilo kot je treba
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tpp Član

Pridružen-a: Tor 20 Maj 2014 5:45 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.08 Kraj: Šentjernej
|
Objavljeno: Tor Maj 20, 2014 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem točno koliko ti bi pomagalo v tvojem primeru glede na to, da imaš dokaj nov tiskalnik, ampak vsaj kar se tiče starejših HPjevih tiskalnikov sem imel precej težav z njimi na 64 bitnem Windows 7 - bodisi da HP gonilnikov ni zanj izdal ali pa sem z njihovimi gonilniki imel težave.
Podpora za večino starejših se lahko sicer najde preko Windows update, ampak je to bolj boleča izkušnja. Zato ko sem jih enkrat dobil, sem si jih shranil iz driverstore mape, sledeče tudi pošiljam v prilogi.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
HP_Printers_WIN7_64x.zip |
Velikost datoteke: |
15.63 MB |
Downloadano: |
1 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.44 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2014 8:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri nekaterih HP tiskalnikih sem opazil, da dejansko ne zazna vrat npr. USB001 ampak neka vrata IEEE 1284.4. Ko sem našel gonilnik za to, je tudi gonilnik za tiskalnik avtomatično speljal naprej...
Nekaj sem takrat raziskoval in prišel do ugotovitve, da ima tiskalnik vgrajen pretvornik USB na parallel (verjetno stari dobri LPT?)
Gonilnike za to sem dobil na HP download strani.
_________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bonus Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2014 22:50 Prispevkov: 130 Aktiv.: 0.95 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2014 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi v upravitelju naprav (device manager) reinstalirati USB driver. Dvoklikni na Intel USB kontroler, gonilnik, posodobi gonilnik.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5822 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2014 5:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojega, HP LaserJet 3550, imam priključenega preko USB porta. Nastavitve pa so vidne na sliki.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
73.03 KB |
Pogledana: |
13 krat |

|
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni