|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.85 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2014 9:39 am Naslov sporočila: Čip za SPDIF DAC pretvornik |
|
|
Mogoče kdo ve za kakšen SPDIF DAC. kateri ti direktno pretvori digitalni signal v avdio signale, katere lahko pripelješ na zvočnike?
Nekaj sem na internetu iskal, samo ne najden nič pametnega.
Na internetu sem iskal, če je kdo naredil tak pretvornik z arduinom, sicer sem nekaj našel, ampak je program preveč zakompliciran, ker se je iz tistega težko razumeti.
Rad bi si izdelal svoj avdio ojačevalnik, kateri bi najprej iz SPDIF pretvoril v analogni signal in bi kontroriral ojačanje z daljincem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.98
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2014 2:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa vseeno ni tako preprosto. Rabiš 'sprejemni' čip za SPDIF signal in pa DAC čip. Da bi bilo to dvoje v enem čipu še nisem videl, vsaj kar se tiče kvalitetnih variant. Po možnosti rabiš še kakšen ločilni trafo na vhodu oz. toslink konektorje, če hočeš uporabiti optiko. Ko boš izbral ustrezen sprejemni in DAC čip pa se bo treba zakopati v datasheet in ga naštidurati, da boš vedel kako sploh stvar deluje in kako povezati taka čipa med sabo. Potem moraš narediti še primerno napajanje, ustrezne povezave mas, morebitni izhodni predojačevalnik, itd.
Na spodnjem linku imaš en tak šolski primer izdelave avdio DACa. Po moje gre za eno izmed najbolj preprostih izvedb, možno pa je, da so komponente uporabljene v tej veziji že zastarele.
http://sound.westhost.com/project85.htm |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni