|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
r_strela Neznanec

Pridružen-a: Pon 02 Feb 2004 22:56 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pon Feb 02, 2004 11:36 pm Naslov sporočila: TV BLAUPUNKT IS 63-51 VT |
|
|
TV je star cca. 9 let. Deloval je super, zdaj pa kar naenkrat tema. Prišlo je do slabega spoja pri konektorju za horizontalni odklon žarka ... no vsaj kot je meni znano ... tam naj bi bla napetost nekje okrog 100 ... 130 voltov če se ne motim! Odpovedal je tudi usmernik izveden z TDA4605 v kombinaciji z BUZ90. Usmernik mi je uspelo popraviti tako da je TV v standby-u ... normalno, ko pa ga poizkušam prižgati se izklopi in pade na standby ravno takrat ko bi se moral prižgati ekran (verjetno deluje kakšna zaščita)! Če pa iztaknem konektor za horizontalni odklon pa se mi TV normalno prižge ... sliši se govor ... seveda slike pa ni!
Če kdo ve kaj muči ta TV bi te prosil za odgovor ali če kdo pozna kašno stran kjer bi mogoče našel kakšno električno shemo za omenjen TV!
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Apr 19, 2004 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si imel slab spoj na odklonskih špulah, ti je verjetno odneslo horizontalni BU.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni