|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bigic Neznanec

Pridružen-a: Pon 23 Jun 2014 15:38 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 3:47 pm Naslov sporočila: napajalnik od racunalnika, koliko amperov?? |
|
|
lep pozdrav vsem na tem forumu.
namrec ne spoznam se kaj dosti na elektroniko in me zanima ce mi lahko kdo pojasni : imam star napajalnik 350W od racunalnika in gor imam priklopljeno kamero za zunaj. priklopil sem zice na 12 voltni izhod, vendar ne vem koliko je amperov in kako to izvedeti? namrec kamera potrebuje 2 ampera ker ima mocne led lucke za nocno opazovanje. imam tudi voltmeter vendar ga ne znam pravilno uporabljati in ce mi lahko kdo razlozi kako izmeriti ampere na napajalniku z tem voltmetrom?
imam tocno tak voltmeter : http://chilledpc.co.uk/shop/index.php?route=product/product&product_id=1337
hvala vsem za pomoc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj pa takole:
- kar se tiče tvojega pisanja, je eno navadno skropucalo!
- po dekripciji tvojega vprašanja, se ti o elektriki (ne samo elektroniki) ne sanja kaj dosti, kakorkoli, kar se tiče amperov, je običajno na napajalniku podatek, s koliko amperi lahko obremeniš 12V linijo. Bodi prepričan, da je 350W računalniški napajalnik zmožen napajat tvojo kamero.
- tvoj inštrument lahko meri tokove do 10A, torej vtakneš merilne priključke v pušo COM in v pušo 10A, obrneš preklopnik na 10A in tvoj inštrument je pripravljen za merjenje toka.
Ko boš pa popravil svoj prispevek, da bo, vsaj na približno, napisan slovensko, sledi pa nadaljevanje, kako tok, ki teče skozi porabnik, izmeriš!
Pravila obnašanja na forumu. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bigic Neznanec

|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
se opravicujem? ali se res moram? ne vem zakaj ne pise slovensko, zame pise vse po slovensko to da pa ni glih slovnicno pravilno pa res nimam kaj! se ne spoznam na slovnico!
hvala vseeno za odgovor, vendar sem tako ze naredil "merilne priključke v pušo COM in v pušo 10A, obrneš preklopnik na 10A" , vendar mi na voltmetru kaze kot da je samo 0.4 ampere. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.80 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa upam da si vezal zaporedno, torej:
+ iz napajalnika na pušo 10A instrumenta, COM na + kamere
- napajalnika pa na - kamere _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 4:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
bigic je napisal/a: |
se opravicujem? ali se res moram? ne vem zakaj ne pise slovensko, zame pise vse po slovensko to da pa ni glih slovnicno pravilno pa res nimam kaj! se ne spoznam na slovnico!
hvala vseeno za odgovor, vendar sem tako ze naredil "merilne priključke v pušo COM in v pušo 10A, obrneš preklopnik na 10A" , vendar mi na voltmetru kaze kot da je samo 0.4 ampere. |
v Butalah se Vam pa res [cenzurirano] za Slovnico  _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bigic Neznanec

|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 5:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
laura je napisal/a: |
Pa upam da si vezal zaporedno, torej:
+ iz napajalnika na pušo 10A instrumenta, COM na + kamere
- napajalnika pa na - kamere |
odlicno!
hvala za pojasnllo, koncno sem zmeril ampere.
hvala se 1x.
prosil ba bi te se nekaj ce mogoce ves??
imam en adapter 220V-12V ,ki pise da ima na izhodu 12V, 14VA in 2A, vendar ko izmerim voltazo z voltmetrom mi kaze da ima 15 voltov in ne 12V?? kako je to mogoce? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pomeri še voltažo na obremenjenem napajalniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.80 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem je najverjetneje adapter s transformatorjem in ni stabiliziran, kar pomeni da bo neobremenjen imel višjo napetost kot obremenjen.
Podatke si dobro pogledal? Namreč 12V in 2A je 24VA.
Pri 12V in 14VA je tok 1.17A.
Glede slovnice ki mu jo tako očitate pa: slovnica se piše z malo začetnico, skropucalo je bilo včasih skrpucalo itd...
Je pa res da bi lahko uporabljal šumnike. _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
@laura: ja imaš prav, je skrpucalo vse skupaj in upam, da bo vse skupaj letelo v smeti, kajti tudi toliko se ni potrudil, da bi uporabljal velike začetnice.
Drugače pa svoj post poglej in postavi vejice tja kjer bi morale biti, da ne boš pametoval okoli slovenščine.
Šumniki tudi slučajno ne motijo, kajti na nekaterih tablicah jih enostavno ni, moti vse drugo! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takole je:
Prišel si na forum, ki ima neka pravila, strinjal si se z njimi. Prvo pravilo je, da se na forumu piše slovensko.
Ostane torej dilema:
- zapustiš forum, ker se s pravili ne strinjaš
- pišeš slovensko
Če potrebuješ pomoč, potem ti lahko pri vsaj eni zgoraj našteti stvari pomagam jaz. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bigic Neznanec

|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala MarkoM in Laura. (ali mi lahko samo povesta se ce imam adapter kot sem ze omenil zgoraj 12V 14VA, in mi kaze 15V, in ce bi prikljucil napravo ki rabi 12V, alini mozno da mi kaj skuri? namrec priklopil bi se 1 kamero na ta adapter vendar se bojim da jo nebi skurilo ker mi adapter kaze 15Vin ne 12V???
hvala za odg.
vsi ostali pa, res je skoda da pisete bedarije! sem samo vprasal ce kdo kaj ve, in ce tisti ki ne ve naj bo tiho in naj ne omenja drugih nepomembnih stvari, ker je res skoda pisanja in potem branja!
sumnikov pac ne pisem ker sem tako navajen ze 20 let in mozno je tudi da ce se pise z sumniki potem jih kdo drugi vidi kot nekaj drugega (mislim na Emaile in podobno) ne vem pakako so pisani forumi in takodalje..., kajti ko so se zaceli uporabljati racunalniki ni bilo niti programa v slovenscini kaj sele foruma! na racunalnike se pa prevec dobro spoznam da bi kdo solil pamet o tem. o slovnici pa sem ze poveda da nimam pojma in niti 10 prstno tipkanje ne znam tako da je zelo zamudno uporabljati pike vejice velike zacetnice itd. imam namrec zelo malo casa ker sem ves cas z mojim eno letnim sinom in kadar prizgem racunalnik je vedno samo kaj nujnega in ne drugihnepotrebnih stvari.
tudi na ta forum sem se vpisal ker vidim da so tukaj ljudje ki se pac spoznajo na elektroniko, drugace forumov ne uporabljam oziroma se ne spomnim kdaj sem ga nazadnje uporabljal?!
lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
.........vsi ostali pa, res je skoda da pisete bedarije! sem samo vprasal ce kdo kaj ve, in ce tisti ki ne ve naj bo tiho in naj ne omenja drugih nepomembnih stvari, ker je res skoda pisanja in potem branja!.......... |
Hm, ja, kakor je škoda branja tvojih skrpucal! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
.... drugace forumov ne uporabljam oziroma se ne spomnim kdaj sem ga nazadnje uporabljal?! |
Tudi tukaj se ti ne bo treba več truditi. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni