www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

REGULATOR NAPETOSTI ZA VELIK TOK

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PatrikD1Š
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Jun 2014 16:38
Aktiv.: 0.09
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2014 5:14 pm    Naslov sporočila:  REGULATOR NAPETOSTI ZA VELIK TOK Odgovori s citatom

Živjo.
Jaz imam doma motor Honda MTX 125 RG ( http://data.motor-talk.de/data/galleries/0/171/6940/32252650/dscf3949-1955781862264601605.jpg ).
Vendar imam eno težavo.
Ko sem dobil ta motor, ni imel luči in ni imel baterije. Na odpadu sem dobil luč nekega drugačnega motorja, ki pa je narejena tako, da je z njo kompatibilna le halogenska žarnica H4 ( http://img.coolbuy.in/imed/2727_i2.jpg ).
Na motorju nisem nikjer dobil 12 V napetosti, da bi napajal žarnico.
Dobil pa sem napetost 50 V, ki se, z dodajanjem plina, poveča tudi na 250 V.
Halogenska žarnica H4 ima moč 60 W in deluje na napetosti 12 V. To torej pomeni da skozi njo teče električni tok 5 A.
Na vas se obračam, ker bi rad naredil regulator napetosti, ki bo, neglede na vhodno napetost, vedno oddajal izhodno napetost 12 V, in bo zmogel električni tok 5 A, da bom lahko napajal halogensko žarnico H4.
Lahko mi pošljete kakšen "link", na katerem se prodaja kakšen izmed takih regulatorjev, najraje bi pa videl, da bi mi narisali shemo električnih elementov in napisali vrednosti teh elementov.
Prosim vas za pomoč in se že v naprej najlepše zahvaljujem.
Lep pozdrav PatrikD1Š
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2014 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včasih je bilo možno kupit kros motor za registracijo ali pa samo za na "pisto".
Poleg ostalih razlik je bila tudi razlika v magnetu in v tuljavah za generiranje napetosti 12V.

Probaj si pogledat kak service manual za tvoj motor.
Lahko pa pogledaš npr. tule:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_kw=honda+mtx+125
Pa primerjaš kaj imaš ti in kaj se vse prodaja.
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2014 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali imaš iz bnavitja tri žice enake barve in med njimi enako napetost?
Potem je to klasična izvedba in lahko daš gor vsak regulator, ki ima trifazni vhod in izhod reguliranih 14,4V + in -.
lp
Robi

PatrikD1Š
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 25, 2014 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter123: Hvala za nasvet.

ro-bi: Hvala tudi tebi. Barve žic niso enake, bom pa jutri še vžgal motor in še enkrat izmeril napetosti.
Nazaj na vrh
PatrikD1Š
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2014 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi: Izmeril sem napetosti in ugotovil, da niso enake.

Zopet se obračam na vse, ki bi mogoče vedeli, kaj moram storiti oz. kje naj kupim regulator napetosti, ki mi bo ustrezal.
Hvala vsem že v naprej za pomoč.
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2014 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kakšne so bile izmerjene napetosti?

Drugače pa sem na nekej forumu našel tole:

link

l.p.

Nazadnje urejal/a sebastjan.kamensek Čet Jun 26, 2014 3:24 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2014 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kaj takega rabiš?
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2014 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preberi pravila! Zakaj je potrebno kričanje? rulez :closed:
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni