|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Ned Nov 19, 2006 8:12 pm Naslov sporočila: Program za snemanje original cd-jev |
|
|
Pozdravljeni!
Sem že iskal po forumu a nisem nič našel. Sestra ima doma en original CD na katerem je neka racunalniska igra. Rada bi, da ji CD presnamem, sedaj pa je težava v tem, da je CD najbrž avtorsko zaščiten in se ga z Nero programom ne da presneti. Mogoče veste za kakšen program s katerim je to snemanje možno ?
PS: Če se moderatorjem zdi, da sporočilo ne sodi na forum, lahko gre v smeti .
Hvala! _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Nov 19, 2006 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dokaj dober program za tovrstno kopiranje je CloneCD. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Ned Nov 19, 2006 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
CloneCD bi moral 100% klonirati zgoščenko. Sicer pa narediti eno kopijo avtorsko zaščitenega dela ni kaznivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Ned Nov 19, 2006 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Od kje pa to, da je mogoce narediti natanko eno kopijo ? Kje to tocno pise ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 19, 2006 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem še sam prodajal zraven hardverske opreme tudi software (seveda legalno) sem prebral, da si za lastn potrebe lahko narediš kopijo originala kolikorkrat želiš. Žal več ne vem v katerem zakonu je točno to pisalo, ker sem se s tem ubadal pred cca8 leti. Sicer pa tudi sam uporabljam Clone CD, čeprav sem tudi s tem programom že naletel na probleme.
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Nov 19, 2006 11:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je igra novejša bo treba pobrskati še za kakšen "popravek", ker Clone CD samo omogoči kopiranje zaščitenih datotek. Čeprav naj bi Clone CD naredil 100% kopijo, jo pri veliko zaščitenih programih (in igrah,...) ne more narediti (čeprav vseeno vse skopira). Za to torej "popravek". _________________ It's electric!
Nazadnje urejal/a Domenius Pon Nov 20, 2006 1:14 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.78 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Nov 20, 2006 12:52 am Naslov sporočila: RE |
|
|
mislim da najboljši Alcohol120% http://www.alcohol-soft.com/ _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pon Nov 20, 2006 7:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvete! No skratka danes bom probal oba dva, potem pa bom videl če bo šlo . _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Nov 20, 2006 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Clone CD in podobni programi znajo narediti 100% kopijo vsakega normalnega CDja. V izogib kopiranju, CDji z igricami niso normalni CDji. Na primer: na CD lahko nalašč zapišeš podatek (sektor) z napačnim CRCjem (nalašč pokvarjen podatek). Program za kopiranje bo napako opazil in jo popravil, ker to mora narediti. Temu je CRC namenjen. Igrica bo pogledala na kopiran CD, ali je na njem zapisana napaka. Ker napake ni, ne bo delovala. Poleg tega imaš še cel kup drugih protikopirnih rešitev.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Nov 20, 2006 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Alcohol 120% skopira večino iger in zaščitenih audio cd-jev, tako, da kopije potem tudi delujejo. Tu nimaš kaj zgrešiti, drugače pa, če ne bi delovalo, pač poskusiš z drugim programom.
V preteklosti so bile že težave s temi zaščitami in sicer zato, ker so bili cd-ji zaščiteni tako, da se jih nikakor ni dalo skopirat in so zato izdelovalci izgubili tožbo zaradi tega, ker ima vsakdo pravico za lastne potrebe narediti kopijo. Zakaj kopijo? ja enostavno zato, če zelo veliko uporabljaš ta cd, se ti lahko cd obrabi, opraska in ne bo več deloval, zato ima vsakdo pravico narediti rezervno kopijo. Tako nekako je to šlo. kako točno je pa to v praksi pa ne bi vedel.
Če pogledamo bolj natančno in pošteno, cd.ji niso tako zelo občutljivi in če bi ravnali z njimi tako kot je predpisano, je življenska doba skoraj neomejena, saj se ob pravilni uporabi plošček nima kaj opraskat. Kopije so pravilno namenjene za druge namene ali pa za malomarne ljudi ali pa "ziheraše"
Je pa res, da otrokom ni za dajat original cd-jev, je bolj sigurno da igrajo iz kopije ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.78 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Nov 20, 2006 5:11 pm Naslov sporočila: re: |
|
|
jaz sem imel že par problemov zaradi CD
Imel sem neke podatke ki so bili shranjeni na polici na katero je sijalo sonce , CD normalno nsiem uporabljal zato sem nanj kar pozabil dokler nisem hotel osvežiti zadeve , nakar do podatkov nisem mogel.
Imel sem originalen Cd od win 98 ki je bil tako spraskan ( ne od mene) da človek verjet ne more , za razne instalacije po firmi pa je instalacijo dak ponavadi vredu skozi)
Kakčen filmček na DVD , med izposojo jih brišejo ob majico , obleko, kavbojke , naredijo razo in je cel cd zanič , pa raza niti ni tako huda! _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni