|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
FreakinTee Član

Pridružen-a: Tor 29 Okt 2013 10:41 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.42 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2014 7:02 pm Naslov sporočila: Nedelujoč DVD predvajalnik Pioneer XV-DV303 |
|
|
Zdravo forum!
Stric mi je podaril dvd predvajalnik, ki je ležal na podstrešju, ker ne deluje.
Poskusil sem vstaviti CD in DVD (oba preizkušena in delujoča) in stvar jih sploh ne zazna in napiše No Disc. Sem poskusil tudi brez zgornje plošče. Sploh ne poskusi zavrtet. Popolnoma isti odziv če je vstavljen disk ali če je stvar prazna.
Na cd drive se ne spoznam preveč dobro ampak domneval bi da je nekakšno stikalo, ki zazna, če je disk vstavljen?
Drugi problemi bi lahko bili tudi pokvarjen laser, ne dovolj dvignjena leča (očistiti sem že poskusil), sam motor.. ali pa kaj drugega.
Ima kdo kakšne ideje?
LP!
*update: Poskusil bom če motor sploh dobiva kaj toka. _________________ It is none of your concern. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2014 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si lečo že očistil (s suho bombažno palčko), poskusi zavrtet CD. Mogoče je motorček obstal. Drugače je pa precej verjetno laser fuč |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FreakinTee Član

Pridružen-a: Tor 29 Okt 2013 10:41 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.42 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Jun 17, 2014 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
shmandi je napisal/a: |
Če si lečo že očistil (s suho bombažno palčko), poskusi zavrtet CD. Mogoče je motorček obstal. Drugače je pa precej verjetno laser fuč |
Da lečo sem že očistil. Motorček pa še nisem poskusil zavrtet. Bom jutri. _________________ It is none of your concern. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urh321 Član

Pridružen-a: Čet 24 Jan 2013 20:59 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.20 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Jul 02, 2014 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če občasno dela pomaga čiščenje leče, pa še to bolj malo. _________________ Urh |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni