|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s51410 Član

Pridružen-a: Tor 26 Mar 2013 17:48 Prispevkov: 80 Aktiv.: 0.54 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Sre Jul 09, 2014 9:58 am Naslov sporočila: Kateri pametni TV sprejemnik kupiti? |
|
|
Odločam, se za nakup pametnega tv za domačo rabo in se v poplavi ponudbe težko znajdem. Je na forumu kakšen strokovnjak za nasvet? Seveda ne bom kupil najdražjega ali najbolj eksotičen model. Iščem zlato sredino. Razdalja za gledanje cca. 3m.
Nekaj ključnih besed: velikost ekrana, gostota pik, hitrost osveževanja ekrana, kontrast ekrana, povezljivost v internet, Bluetooth, HDMI, USB, TV vhodi, plačljiva TV, freesat, slika v sliki,... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Jul 09, 2014 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam previdnost pri teh "pametnih" televizijah. Sosed je kupil LG 24LA6608 ali nekaj takega. Kot TV je vredu, ampak za brskanje po internetu je pa skoraj neuporabna. Strani nalaga zelo počasi, odzivnost kurzorja je obupna, youtube aplikacija tudi. Iz zunanjega usb diska podpira samo dva formata filma. Tako, da ne kupiti najcenejši model, dobro bi bilo testirati odzivnost pred nakupom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Jul 09, 2014 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam philips : iz akcije pri T2 strašno dobra slika in nastavitve , vendar
- zanič browser , flasha ne podpira , počasen
logitechova brezžična tipkovnica dela dobro
- podpira znane video formate vendar se zatika pri podnapisih
-če imaš DVD na ključku ne moreš krmarit s tipkami v začetnem meniju filma
raje bi kupil čisto navaden TV s čimboljšo sliko (osveževanje slike čim više ) in ločen računalnik player verjetno kakšen xtreamer _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70803.27
|
Objavljeno: Sre Jul 09, 2014 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70803.28
|
Objavljeno: Sre Jul 09, 2014 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Jul 09, 2014 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
raje bi kupil čisto navaden TV s čimboljšo sliko (osveževanje slike čim više ) in ločen računalnik player verjetno kakšen xtreamer |
Jap, tako sem naredil jaz in ni mi žal.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jul 09, 2014 3:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam philips : iz akcije pri T2 strašno dobra slika in nastavitve , vendar... |
Enako. Slika zelo lepa, ima tono funkcij, ki pa so uporabne ali pa ne (media server, sat receiver...) sam meni je pa počasen kot bi bil notri ZX spectrum...
raje bi kupil čisto navaden TV s čimboljšo sliko (osveževanje slike čim više ) in ločen računalnik player verjetno kakšen xtreamer |
TV, ki ima lepo sliko (no, ni nujno ravno Philips ), za ostalo pa ločeno zadevo, se strinjam. Jaz imam PS3 kot univerzalni vseplayer, ampak nekaterih stvari ne mara (mkv ripov recimo), zato pa lahko preko PS3 media server programa stream-am tudi to, pa gre OK, čeprav največkrat raje od PCja do TVja potegnem HDMI kabel, pa potem film teče na PC, slika je pa na TV. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.79 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Sre Jul 09, 2014 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred dvemi leti sem kupil iz T2 akcije Philipsa 119 diagonale 3D. Šel sem v trgovino bil je okroglo 1000 evrov. Gospa je šla do šefa in rekla da mi ga da za gotovino za 900. Nato sem se odločil za T2 kje me je prišel na obroke 880. _________________ LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2014 8:07 am Naslov sporočila: |
|
|
za MKVje sem mislil PS3, ne TV. Philips jih lepo prebavi, ja. Sony ima pa neko glupo strategijo da tega ne podpira ker so mkv "kao" v glavnem ilegalni ripi filmov...kar je sicer blizu resnice  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2014 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hitri, pravilni postepek za nakup TV:
Kupi si čim manjšega, oziroma čim cenejšega, lahko tudi rabljenega. Lahko pa ga sploh ne kupiš.
Ostanek denarja, oziroma prihranek glede na načrtovan nakup pa zapravi za kak izlet ali kaj podobnega.
Če pa še vedno vztrajaš pri nakupu pa kupi:
neumen TV, brez raznih smart funkcij, ki niso vredne nič, kot so pvoedali že predhodniki, čim večjo diagonalo, saj vsak, še tako velik TV postane premajhen čez nekaj tednov, plazma je po mojih izkušnjah boljša, vendar sedaj je itak v ospredju LCD z LED. Škoda. Kupi si čim ceneje s čim večjo diagonalo, ter po parih letih nakup ponovi.
Primer: enkraten nakup TVja za 800 € in ga imaš 10 let (če bo sploh delal toliko časa) ali pa nakup TVja za 400 € in ga imaš 5 let, ter nato spet kupiš novega (takrat mogoče že 4K) za 400 €...
Veliko ljudi se seli v tujino in prodajajo rabljene Tvje (in ostalo opremo) za dobro ceno, poglejte malo oglase.
Sicer mi pa ne gre v glavo, kako lahko nekateri mislite, da preko raznih klubov lahko dobite cenejši izdelek. Zakaj ne hodite na bencinsko po kruh in mleko? Tisti, ki kupi pri operaterju TV se avtomatsko veže za čas nakupa. Ali mislite, da če menjaš operaterja vmes, a ti pošiljajo položnice samo za obroke za TV? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2014 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm....se ne strinjam čisto.
Kot prvo: kupi čim večjega, saj bo še ta zelo hitro premajhen. Jaz sem imel 32 col, pa sem po nekaj letih zamenjal...
Drugo: že angleži so dolgo nazaj rekli da niso tako bogati, da bi kupovali poceni. Resda ne nadjražje, ampak ne pa spet najceneje.
plazma je mimo. Resda se dobi poceni modele, ampak kupovati staro tehnologijo... če nič drugega je poraba večja.
Citiram: |
...ostalo pa raje porabi za izlet... |
spet odvisno. Poznam ljudi, ki jim je najbolj stran vržen denar ravno iti nekam na izlet... greš nekam, sprašiš par sto evrov, od tega za prijet nimaš nič...
Zakaj kupovati preko klubov? Čisto na slepo seveda ne. Treba se je prej malce pozanimati za cene. Ko sem jaz kupil 46 colski philips, je bil pri T2 nekaj deset evrov (ne prav veliko) cenejši kot v trgovini, s tem da nisem štel dejstva, da sem ga dobil na 24 obrokov. Torej če prištejem še obresti v trgovini, me je pri T2 prišel konkretno ceneje.
kupovati TV za 10 let je izredno korajžna izjava, ki se je jaz ne bi upal dati. Zadeve, ki so brezhibno delovale 10 in več let so mimo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2014 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
kupovati TV za 10 let je izredno korajžna izjava, ki se je jaz ne bi upal dati. Zadeve, ki so brezhibno delovale 10 in več let so mimo. |
Večja verjetnost je, da bo zadeva zastarela, kot pa da bo crknila. Med mojimi znanci in sorodstvom ne poznam nikogar, da bi mu crknil ploski televizor. _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Jul 10, 2014 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, kaj naj rečem...imaš srečo, ti in kolegi. Jaz žal poznam nekaj takih...med njimi se najde kdo, ki je veliko plačal za TV... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni