|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fogl Član

Pridružen-a: Sob 11 Sep 2004 22:37 Prispevkov: 80 Aktiv.: 0.34 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Nov 22, 2006 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri avr-jih če povoziš boot loader, ti še vedno ostane spi...in ta deluje vedno, pri philipsu si pa mrzel. Ne razumem kako da za philpsove lpc-je ni niti enega spodobnega programatorja, ki deluje vedno in za vse lpc2xxx čipe. A je za philips to tak problem naredit al kaj...da ne govorim da sem pol interneta premetal, pa nisem dobil hex kode za bootloader za lpc2138 (sem dobil pa za nekatere druge lpc-je).
Kako pa pri philipsu zapečejo bootloader na čip? _________________ lp, klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70650.87
|
Objavljeno: Sre Nov 22, 2006 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fogl Član

|
Objavljeno: Sre Nov 22, 2006 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kateri pa...zdej se lomim z h-tagom, pa me zafrkava, poleg tega pa ne podpira vseh LPC-jev?
A philips nima svojega j-taga in softvera za programiranje? _________________ lp, klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.31
|
Objavljeno: Sre Nov 22, 2006 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zoprna zadeva ulinka je, da dela samo s keilom.
Fogl, poskusi sam priklicati bootloader. Poisci philipsov app. note oz. poglej v user manual kako to naredis. Gre nekako tako: potrebujes nek terminalski program in rocno krmiljenje ISP in reset pina. Pravilno zaporedje pritiskov in nekaj oddanih ? in stvar se mora odzvat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fogl Član

|
Objavljeno: Sre Nov 22, 2006 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem je, ker tega boot loaderja ni več...nekaj časa sem čip lahko programiral preko bootloaderja, potem pa ne več, zato predvidevam da sem ga nekako zbrisal. _________________ lp, klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70650.87
|
Objavljeno: Sre Nov 22, 2006 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Sre Nov 22, 2006 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm... kako lahko 100% trdis, da si prepisal bootloader? Si pisal kaksno aplikacijo, ki sari po flashu? Si podal napacni procesor pri vpisovanju? Si preprican, da si stestiral vse kot je treba? UART dela, si ga prej uporabljal? Ga se vedno uporabljas? Napetost na ISP pinu ne sme padat, tudi na reset pinu ne. Vsi signali morajo biti stabilni in lepi. Potek signalov je tak kot mora biti?
Premalo, premalo, veliko premalo podatkov... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fogl Član

|
Objavljeno: Čet Nov 23, 2006 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne morem 100% trdit, samo predvidevam, oz. tukaj na forumu sem dobil informacije, da je to možno. Uart dela (vsaj tx), ker je od prej na čipu zapisan program, ki nekaj pošilja na izhod. Lpc programator sem priključil tako kot takrat ko je delal in napetost nikjer ne pada...vse zgleda normalno. Kakšen podatek še rabiš.
Nobenega takega programa nisem pisal, ki bi pisal po flashu. Tudi nisem izbral napačnega čipa...vsaj ne da bi jaz vedel.
Lpc imam prilotan na majhno pločico, na kateri so dostopni vsi pini od čipa, tako da bi se dalo j-tag priključut...lociran sem pa v ljubljana/kranj/radovljica. Boris, si kje v bližini? _________________ lp, klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Nov 23, 2006 3:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si slučajno status byte ali boot vector spreminjal? V manualu za Flash Magic piše
Citiram: |
The Status Byte indicates how the device will operate after a reset. A value of 00H will
result in the device checking the PSEN pin to determine whether it should run the
Bootloader or the user application. Any other value will result in the device running the Bootloader. |
In pa
Citiram: |
Setting the Boot Vector to a value other than the default may result in the inability to run
the Bootloader on the device. This will mean that the ISP features of the device cannot be
accessed until the device has been erased in a Parallel Programmer. |
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Čet Nov 23, 2006 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Neoto, ali govorimo o istem cipu? Govorimo o LPC2000 in ne o LPC900 seriji.
RX pina pa ne mores preverit?
O padanju napetosti: prej si napisal, da napetost pada in mi sedaj ni vec jasno kaj je prav in kaj ne.
Meni bolj disi na kaksen HW problem, ki ni povezan s prepisom/unicenjem notranjega bootloaderja.
P.S.
Tu je datasheet s shemo in navodili, kjer pise kaksni pogoji morajo biti izpolnjeni, da cip pride v bootloader mode: Link
In tu je navodilo kako se pogovarjas z bootloader programckom preko terminala: Link |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Nov 23, 2006 6:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem bolj nov glede ARMjev in ravno zdaj si nameščam programe, ki jih bom potreboval za programiranje le-teh. Ker je Philipsov flasher star že 3 leta, ne podpira LPC2378, ki ga mislim uporabljat, zato sem si namestil Flash Magic, ki bi ga naj nadomeščal. V user manual-u piše na strani 24 o 6.5 Modifying the Boot Vector and Status Byte, nikjer pa ni omenjeno, če je to samo za LPC900 serijo... _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fogl Član

|
Objavljeno: Pet Nov 24, 2006 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
O padanju napetosti: prej si napisal, da napetost pada in mi sedaj ni vec jasno kaj je prav in kaj ne. |
To se je tudi dogajalo, potem pa ne več, ne vem zakaj in kako.
Glitch je napisal/a: |
Tu je datasheet s shemo in navodili, kjer pise kaksni pogoji morajo biti izpolnjeni, da cip pride v bootloader mode: Link
In tu je navodilo kako se pogovarjas z bootloader programckom preko terminala: Link |
Sem probal to zadevo...na ? se mi arm ne odziva...se pravi mara biti nekaj narobe.
V AN sem našel tudi "This boot loader is located in the
upper 8 kB of flash memory, it can be read but not written to or erased."....se pravi se ga ne da izbrisat...je potem skurjen pin? Ni mi pa jasno, kako da ni možno prepisat bootloader, če pa obstajajo novejše verzije bootloaderja, s katerimi lahko nadgradiš starega? _________________ lp, klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki19 Član

Pridružen-a: Čet 05 Nov 2009 21:17 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.11 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Apr 21, 2011 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
//*** 2011 ***//
Živjo,
Jaz sem še čist zelen na tem področju, tako da upam da me ne boste čisto povozili.
Nekaj časa že prebiram forum o programiranju ARM-jev. Učil sem se na Š-ARM-u ki smo ga uporabljaj na faxu.
Od tistega nisem odnesel skoraj nič, sedaj pa ker služba to zahteva se pospešeno učim programiranja. Zdaj pa dovolj opisovanja in da preidem na konkretno zadevo.
Rad bi da mi svetujete oz. pomagate pri izgradnji programatorja za LPC21XX. nikjer na tem kur..vem netu ne najdem sheme po kateri bi si naredil programator za prej omenjeno serijo.
Rad bi namreč program zagnal čisto svobodno za konkretno vezje.
Prosim za pomoč in se že vnaprej zelo lepo zahvaljujem.
Hvala
lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Apr 21, 2011 4:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če rabiš samo programator, je dovolj samo usb-rs232 converter ter flash magic in lahko zapečeš LPC-ja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Čet Apr 21, 2011 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si ga sam naredil že nekaj časa nazaj. DB9 konektor (RS232), gor pa MAX3232 se mi zdi in pa par elementov zram in lahko programiraš serijsko s Flash Magicom.
Lp
Edit: Me je Marko prehitel |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni