|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.39
|
Objavljeno: Ned Jul 27, 2014 8:37 pm Naslov sporočila: LEPA G700-MA (Enermax MODU87+) |
|
|
Pozdrav !
V nedelujočem napajalniku LEPA G700-MA sem zamenjal defektne komponente (močnostna fet-a, greatz, in PFC IC na primarju). S tem da PFC kontrolerja nisem zalotal, ampak sem prej hotel sprobati ali dobi napajanje. In seveda ga ne dobi. Počasi mi že zmankuje idej, kaj in kako naj še sprobam zakaj ni začetnega napajanja za zagon napajalnika. PFC kontroler je CM6502S. Napajalnik ni v stiku, varovalka na vhodu je cela ob vklopu. Vezje je v veliki meri podoben shemi v datasheetu, ampak se v določenih delih kar razlikuje. Zato imam težavo z razumevanjem pri run-dc vezju. Kakršnakoli pomoč je dobrodošla. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Jul 27, 2014 11:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred meseci sem popravljal en 250W stikalni napajalnik. Sam napajalnik sem popravil, PFC del napajalnika pa nikakor nisem uspel usposobiti, zato sem ta del pustil pokvarjen. PFC mosfet sem odstranil iz vezja. Napajalnik že nekaj mesecev lepo deluje.
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni