|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70813.18
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 4:07 pm Naslov sporočila: Katera goba je to? rešeno - Lovkasta mrežnica |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.9 MB |
Pogledana: |
43 krat |

|
Nazadnje urejal/a . Pon Jul 28, 2014 5:31 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70813.18
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50 Prispevkov: 687 Aktiv.: 2.90
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 5:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem videl prvo fotografijo, sem pomislil isto kot Jakey, saj sem se spomnil "recepta" priprave hobotnice izpod peke .
Recept je šel nekako tako: Hobotnico očistimo, jo skuhamo, ohladimo in vržemo za prvi grm. Nato peko naložimo z zelenjavo s svinjskim in/ali govejim mesom,...
Je pa res, da prvič slišim za takšno vrsto gobe. Borisz hvala za obrazložitev.
_________________ Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.83 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali ni polna crknjenih muh. Vonj (smrad) po mrhovini pa je z namenom privabljanja muh. Torej mesojeda goba??
Tudi barva daje videz kadavra.
Vse skupaj predvidevam, zato je tudi možnost, da sem popolnoma "zluftal".
_________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
koala33 Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2011 14:58 Prispevkov: 370 Aktiv.: 2.11 Kraj: Krka
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi na dolenjskem rastejo občasno. Slikana sredi julija, ponavadi pa sem jo opazil jeseni.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
3.03 MB |
Pogledana: |
12 krat |

|
_________________ LP, Aljoša |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2014 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
pajo je napisal/a: |
Ko sem videl prvo fotografijo, sem pomislil isto kot Jakey, saj sem se spomnil "recepta" priprave hobotnice izpod peke .
Recept je šel nekako tako: Hobotnico očistimo, jo skuhamo, ohladimo in vržemo za prvi grm. Nato peko naložimo z zelenjavo s svinjskim in/ali govejim mesom,...
Je pa res, da prvič slišim za takšno vrsto gobe. Borisz hvala za obrazložitev. |
Hobotnica na srpski nacin
Sastojci
1 malo prase (od 15 kg )
1 veća hobotnica (cca 2 kg )
krompir
Priprema
Dok se prasence vrti na raznju, hobotnica se kuva sa krompirima u puno vode i posoljeno.
Kad je hobotnica gotova, a prase ispečeno, izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mačkama i kerovima, da ne zezaju dok mezimo.
Prase servirati uz hladno pivo.
_________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni