www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ATmega in FT232R - najcenejši USB programator

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lamela123
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Mar 2012 15:15
Aktiv.: 1.45
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 30, 2014 9:55 am    Naslov sporočila:  ATmega in FT232R - najcenejši USB programator Odgovori s citatom

Lep pozdrav,

imam usb programator MikroB, ki temelji na FT232R. Želim sprogramirati atmego8 in atmego32, ampak mi nikakor ne uspe. Uporabljam mKAVR kalkulator - včasih sem uspešno to počel z njem, sedaj pa mi javi napako:
AVRDUDE hangup: trying to connect to port ft0

Driverji programatorja so pravilno nameščeni, atmega je pravilno priključen na programator, skratka izgleda da je hardwaresko vse na pravem mestu ampak ne deluje. Če poženem AVRDUDE iz komandnega poziva, dobim sledeče:
ft245r: bitclk 4800 -> ft baud 2400
ft245r: bitclk 4800 -> ft baud 2400
avrdude: ft245r_program_enable: failed
avrdude: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.

avrdude done. Thank you.

Compiled special for http://forum.atnel.pl (v5.11.1)

Kupil sem novo Atmega8, uspelo mi je napisati program nanjo približno triktat, potem pa te napake, šel sem kupiti atmego32, tukaj nisem uspel narediti nič - že pri prvem priklopu napake. Preiskusil sem vse skupaj 2x na različnih Windows x64 in še na Windows XP x86.

tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.65
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 30, 2014 2:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napaka se pojavlja, ker imaš verjetno "MikroB - brezplačna verzija", ki podpira samo 4 čipe.

To je bil tudi moj prvi programator, ob prvi priliki sem ga zamenjal.

Izdelaj si AVRISP MKII programator, ki ga je tukaj na forumu objavil VolkD, revija št.18.
Podpira vse mega čipe, xmega, tiny družine.

Druga opcija je, da na ebayu poiščeš kakšen programator, so po manj kot 5USD.

Screenshot at 13-58-52.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  135.74 KB
 Pogledana:  31 krat

Screenshot at 13-58-52.png

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni