www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

skupinski nakup mikroskopa - ??
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2014 2:01 pm    Naslov sporočila:  skupinski nakup mikroskopa - ?? Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Hm..kako je s tem?
Jaz vem, da sem plačal en predračun ... ne najdem email-a oz. kontaktne osebe....
Mikroskopov ni?

botsub
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50
Aktiv.: 1.56
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2014 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem klical kak mesec nazaj možakarja pa je rekel, da bo to nekje sredina Septembra.

Je pa imel zdravstvene težave pa je bojda zdej en drug namesto njega.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2014 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ampak tole je pa res SKRAJNO nesramno, oziroma skrajno poneumljanje. Mislim res...pol leta zavlačujejo..v tem času bi jih že na štop iz Kitajske lahko privlekel...

Samo še en dodaten dokaz, da so mojstri pri Le-tehniki res "top of the top". Že prej sem jih imel za šalabajzerje, ampak vidim da to niso, saj bi bilo to žalitev za ostale šalabajzerje...
Torej klical si ga junija, on pa pravi da bo septembra, s tem da je že junija par mesecev v zamudi....res, vsaka čast jim Brick wall d'oh!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
botsub
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50
Aktiv.: 1.56
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2014 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Streljaš neumnost. Saj ne, da jih zagovarjam.

Na ponudbi je pisalo dobavni rok 75 dni od dneva naročila. Plačilo pa je bilo do 22.5.14 če temu dodamo 75 dni je to nekje okrog sredine avgusta. Kje je tukaj zavlačevanje pol leta?

Dopuščam možnost, da sem gospoda narobe razumel, kar se septembra tiče ali pa je bil lapsus pa mi je narobe povedal. Dejstvo je, da še ne zamujajo. Dobavni rok je bil jasno naveden in jaz za enkrat še ne vidim težav in neresnosti.

Še enkrat poudarjam, da jih ne poznam in nisem z njimi nikoli sodeloval. Se mi pa zdi tako pisanje "kar nekaj" zelo slovenceljsko... Je pa povsem možno, da ko novembra mikroskopa še ne bo, da bom tudi sam spremenil mnenje. Rolling Eyes

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2014 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK, streljam neumnosti. Ena izmed večjih je pa napis "dobava 75 dni od dneva naročila" v pogodbi. Kaj so šli peš ponje? Če bi jih kot fizična oseba naročili na ebaju bi prišle po navadni pošti prej do njih, oni pa so pravna oseba in gotovo 20 mikroskopov niso po navadni pošti naročili, kar močno skrajša čas dobave...

Sicer pa - meni se ne mudi. Samo je pa neresno. Kar spomnni se zavlačevanja ob razgovorih glede tega...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2014 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... sem dobil kmalu odgovor tudi od njih, sem jim pisal kar na splošni email!
Očitno so seznanjeni z zadevo! Možakar bil menda na bolniški... Glede na to, da ne potrebujem nujno je OK! Naj bo ...... samo, da bo! Smile

Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2014 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, da še jaz pristavim svoj delež.
Danes sem klical možakarja, ki mi je potem, ko ga nisem dobil vrnil klic. Je na bolniški, in je povedal, da kljub vsemu on ureja stvari, da so zadeve že na poti, in da se jih pričakuje nekje v začetku septembra.
Klical sem za to, ker je bil datum plačila predračuna in današnji datum nekje tam tam, pa me je malo firbec matral.
Je pa še dejal, da lahko karšno koli zadevo okoli tega preverimo pri podjetju LE Tehnika direktno.
Je pa tako, da sem sam zadovoljen, da dobim zadevo ugodneje, in da si je nekdo drug vzel čas, voljo in stroške namesto mene, in da sem do verjetno uporabne zadeve prišel s parimi kliki na miško.
Verjetno pišem zato, ker sem osciloskop naročil, brez, da bi ga sprobal in videl, ampak sem zaupal članom na forumu, ki so podali koristna mnenja.
Sedaj pa nekaj se ku...ti po forumu kako bi lahko nekdo nekaj naročil, pa dobil hitreje pa nevem kaj še, se mi zdi da je povsem nefer do soforumašev, ki so vložili nekaj v to.

Tudi meni ni vseeno, da ga dobimo šele septembra, 1 mesec čez rok, vendar sem tiho, v znak hvaležnosti za trud nekaterih tukaj na forumu. Že tako je bila to občutljiva tema, ker se ni šlo preko društva.

Pa brez zamere, samo generali ''po'' vojni mi ne dišijo.

Citiram:
botsub: Je pa povsem možno, da ko novembra mikroskopa še ne bo, da bom tudi sam spremenil mnenje

enako

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2014 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej..sem tudi jaz napisal, da se mi ne mudi. In...meni pa JE vseeno, če ga dobim šele septembra, sploh ne gre za to. Ko že govoriš o "ne-fer" - ne vem, kaj je bolj ne-fer do tistih, ki so to urejali kot to, da se je za vsak odgovor le-tehinke čakalo mesec ali več. To jasno kaže na "flegma" karakter firme. In ob povpraševanju za 10 do 20 mikroskopov so dali ponudbo za model, katerega potem ni bilo mogoče več dobaviti, kar pomeni da sploh niso preverili, ali v resnici lahko dobavijo 20 kosov. To ni ravno vzor resnosti.

Da ne bo pomote, tudi jaz sem hvaležen vsem, ki so urejali to za nas. Ampak če ne bi že od samega začetka tako hudičevo zavlačevali, kot da bodo imeli samo stroške s tem poslom...
Nekako me spominja na IC, ko je Darko hotel sklenit pogodbo za popust članov... (le da so oni kasneje prišli k pameti...)

Nenazadnje slaba luč v tem primeru lahko pade ravno na te ljudi, čeprav sploh niso nič krivi...
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 06, 2014 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danasnji mail na to temo.

Pozdravljeni

Mikroskopi bodo dobavljeni najkasneje do 16.09.2014.

Opravičujemo se vam za kasnitev dobave. Žal je sodelavec Dolenc, ki vodi ta program v juliju odšel na bolniško. Posledično se nam je zamaknilo naše naročilo dobavitelju.

Prosimo vas, da počakate do omenjenga datuma, da vam dobavimo mikroskop. Mikroskopi so izdelani in pripravljeni na transport.

V kolikor imate vprašanje smo vam na razpolago.

Kontakt :

Jasna Dedić

04 20 20 242

Pavel Dolenc bo po verjetnosti odsoten še nekaj mesecev.

Še enkrat se opravičujem za nastalo situacijo.

Lep pozdrav

Matej Jarc

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2014 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, tudi jaz sem dobil ta dopis, po pošti:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?p=468884#468884

Za tako količino in take denarje bi po mojem mnenju lahko tudi proizvajalca malo stisnili za jaj** in bi prej izkašljal tistih nekaj mikroskopov prej kot v 2,5 mesecih.

LEtehnika pa bi tudi lahko postavila enega nadomestnega človeka za čas odsotnosti g. Dolenca, da vodi že odprte posle.

So malo levi po mojem mnenju, ja.

No če se do omenjenega datuma nič ne premakne, lahko začnemo pa težit z dodatnim popustom oz. kakšnimi kosi z njihovega prodajnega programa kot nadomestilo za neresnost. Denarja verjetno ne bodo hoteli vračat...

s52o
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Avg 2004 7:31
Aktiv.: 0.73
Kraj: Hotavlje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2014 6:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah, dejte noo...

Tako količino mikroskopov dobavitelj prav gotovo ni imel na zalogi, zato je
po moji oceni in izkušnjah dobavni rok 15 do 30 dni. Mikroskopi morajo
biti ustrezno pakirani, zato je zaradi količine dobava po morju kar vzame še
30 do 40 dni, pretovor v Kopru in carinjenje vzame še do 10 dni...

Če vse to sešteješ je realni čas dobave od 75 do 90 dni...
Tisti, ki kupujete večje količine iz Kitajske in so poslane po morju veste da je temu tako.

Dobavni čas, ki ga je so ga navedli v ponudbi in je sedaj podaljšan
je čisto realeni in v skladu z zgoraj navedeno situacijo...

PS: Kot sem seznanjen niste vsi plačali predračunov v roku, zato se je čakalo še 10 dni čez rok. Šele po tem roku se je izvedlo naročilo...

Lp, Zvone
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2014 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No daj nehaj pretiravat...
Tisti, ki kupujemo iz kitajske vemo, da roba lahko pride k nam v dve tednih, če gre letalsko pa v enem tednu. Ja, lahko pa traja tam do dva meseca, dlje redko.Ampak...
- ravno zato, ker je roba delikatna bi jo jaz dal na letalo raje kot na ladjo. Ne vem, zakaj je ubogih 20 izdelkov problem - saj nima dva kvadrata vsak! Poleg tega so za=bali, kar pomeni da se mudi. Posledično bi prava firma na svoje stroške naročila letalski prevoz, ki je sicer dražji, ampak žal...tako se posluje in pridobiva stranke.

Glede tvojega izračuna: če proizvajalec nima na zalogi teh ubogih 20 mikroskopov potem naj takoj zapre firmo. Pa tudi če jih nima, če 20 enot dela 14 dni, ne zasluži niti za riž.

Poleg tega so sredi julija poslali "opravičilo", da je dolenc zbolel - sredi julija!!! Ko bi roba moral biti že nekje sredi oceana, oni pa ŠE NAROČILO NISO! Ne vem, kje si ti izvedel, da se je naročilo zamalnilo za 10 dni, ampak po TEMLE dopisu (zadnji post spodaj - pdf)se je zamaknilo malo več kot za 10 dni. Če bi bili taki, kot niso bi naročili takoj, ko je bilo vse dogovorjeno in se je začelo plačevati, ali pa vsaj takrat, ko je bil postavljen rok plačila, torej konec maja, ne pa konec julija. Saj če kakšen ne bi plačal, bi pa tisti višek dali v trgovino, to je pa res problem...
Nazaj na vrh
yacksy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27
Aktiv.: 2.63
Kraj: Okolica Šmarjeških toplic

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2014 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Joj, a je res tako fajn mlatit prazno slamo?

Mikroskopi zamujajo - big deal. Važno je, da se jih je dobilo ugodno in da smo forumaši spet potegnili skupaj. Če jih dobimo kakšen mesec kasneje kot planiran pa ne vidim nobene škode. Konec koncev smo hobiisti. Take it eazy.

DenisH
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Sep 2012 0:05
Aktiv.: 0.61
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2014 1:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem danes prejel ta dopis. Torej mikroskopi bodo. Sicer je meni že g. Dolenc, da bodo mikroskopi septembra, tako da mi sploh ni panike. Bo ko bo.
Nazaj na vrh
s52o
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Avg 2004 7:31
Aktiv.: 0.73
Kraj: Hotavlje

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2014 8:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav !

Kot sem seznanjen gredo danes naročeni mikroskopi na odpremo preko
Pošte Slovenije. Tako, da jih lahko pričakujete v Ponedeljek oz. začetku tedna...
Če ima kdo drugačno željo naj kontaktira prodajalca... tudi tisti ki bi naknadno še hoteli kupiti tak mikroskop.

Lp, Zvone
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni