|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Rado Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 12:52 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.14 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2014 10:12 am Naslov sporočila: radio budilka vprašanje |
|
|
Pozdravljeni elektroniki
Pred kr nekaj časa sem dal kolegu popravit radio na sliki . Zato , ker je še kr hrešščal sem ga odprl bolj z firbca , ker sem strojnik in kaj sem videl . Ali mi lahko še vi date svoje mnenje .
Hvala za odgovore
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.07 MB |
Pogledana: |
23 krat |

|
|
1.56 MB |
30 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2014 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
In kaj si videl?
Na tem forumu ni šlogarjev, ki bi vedeli, kakšno mnenje bi rad .
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rado Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 12:52 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.14 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2014 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Hudo
Samo za mnenje sem vprašal kaj milite da je to . Nič slabega , če pa ,kdo misli da zaj... mi je pa zelo žal in pa mislim , da je to njegov problem .
Živjo
|
1.32 MB |
31 krat |

|
Nazadnje urejal/a Rado Pon Avg 11, 2014 10:43 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2014 10:38 am Naslov sporočila: Re: radio budilka vprašanje |
|
|
Rado je napisal/a: |
Ali mi lahko še vi date svoje mnenje. |
Ja saj te razumem. Tudi jaz sem bil šokiran, ko sem prvič v življenju videl povsem odprt avtomatski menjalnik avtomobila. Pa vse je bilo črno in mastno. Jaz bi takoj najraje pobral tisto umazano svinjarijo ven.
Ravno tako si ti nam pač pokazal eno sliko odprtega prenosnega radia, kakršnega so že pred 40-imi leti delali Japončki. Zaradi majhnosti je zadeva prekleto nerodna za popravljanje. To je vse kar je videti.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2014 11:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Rado: moje mnenje: dodelaj znanje slovenščine in funkcionalne pismenosti. Dejansko je tvoj problem to, da ne znaš ustrezno prenesti svojih misli v tekst.
VolkD: zaradi majhnosti???
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2014 11:19 am Naslov sporočila: Re: radio budilka vprašanje |
|
|
Ali mi lahko še vi date svoje mnenje . |
Saj je vse normalno. Bi moralo biti kaj narobe?
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2014 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se mi zdi da ga moti tisti vosek, ki je razlit po celem vezju. To je normalno, nič narobe. Vosek je tam zato, da se delikatni elementi ne premikajo - razglasijo. Hrešči pa lahko zaradi veliko stvari...ena je npr. slab potenciometer za glasnost.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2014 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
....Samo za mnenje sem vprašal kaj milite da je to....... |
Še vedno mi ni jasno, kakšno mnenje bi rad (kvaliteta, tehnologija, lepota, ustreznost, izdelava,......)?
Si pa že sam napisal, da je radio budilka in to kar je na sliki je AM/FM radio z ojačevalnikom, brez budilke!
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.68 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz mislim da Rado sprašuje kaj je vzrok hreščanju. Torej če hrešči ob nastavljanju glasnosti je vzrok potenciometer katerega se da očistiti in z ustreznim sprejem "podmazati" in bo za nekaj časa v redu. Če pa hrešči ob iskanju postaj pa je najverjetneje vzrok vrtilni kondenzator ( sem že imel nekaj primerov - občasni stik med ploščami). To bo težje rešljivo . pride v poštev le zamenjava s čimbolj podobnim ( glede kapacitivnosti ), vendar bo kar nekaj dela z uglaševanjem.
Lp
_________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1131 Aktiv.: 6.31 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takšne probleme sem nekoč reševal z WD40. Pa na koncu je še delovalo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Avg 15, 2014 9:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa smo spet pri WD40
Rado, radio izgleda povsem normalen. Razen črnih oksidiranih povezav z vrtilnega kondenzatorja (prozorne škatlice z mnogo vijaki).
Če je kdaj fejst padel po tleh, je tudi to lahko vzrok hreščanja.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni