www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Cenovno ugoden laserski tiskalnik za izdelavo vezij

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dumr666
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30
Aktiv.: 2.51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2014 2:59 pm    Naslov sporočila:  Cenovno ugoden laserski tiskalnik za izdelavo vezij Odgovori s citatom

Živjo,

zanima me kater laserski tiskalnik priporočate za domačo izdelavo vezij. Sam sem imel do sedaj Samsunga ML-1640 pri čemer me kvaliteta tiska ni ravno impresionirala. Prav tako je začel puščati črte in razporeditev tonerja je precej daleč od idealne, tako da so bila vezja bolj tako tako. Iščem neko bolj poceni varianto, možno je tudi da je stvar rabljena, pa če so kartuše poceni tudi ne bi škodovalo Very Happy

hvala Smile

tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.65
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2014 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prav za namen tiskanih vezij sem kupil Samsung SL-M2022W.

Zelo dobro se obnese, vsaj zaenkrat Smile

Kartuše so na ebay-u po 40 dolarjev.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2014 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzami Cannon. Meni je bilo žal, da sem šel na Samsung. Zdaj pa čakam rezkar.
dumr666
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2014 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Xerox Phaser 3010, mnenja? Very Happy
Alex17
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46
Aktiv.: 2.55
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2014 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam HP 1010, tu pa tam najdeš kakega na Bolhi, prav tako nov toner, ki stane okoli 20€.
Pri tem printerju se da s programom LJconfig nastaviti parametre tiskanja na bolj temno in nižjo temperaturo pečenja.

Nisem nek profesionalec, da bi ocenil kakovost tiska, lahko pa rečem, da so izdelana vezja dobre do srednje kvalitete, za domačo uporabo čisto ok.
Pri meni je verjetno bolj problem v laminatorju, ki se ga ne da predelati, saj imam ponavadi probleme s prenosom tonerja na ploščico.

Nisem pa preizkušal tiska izpostaviti hlapom razedčila in podobnih fint, da bi odpravil poroznost večjih površin, ki se pojavlja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2014 4:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dumr666 je napisal/a:

Se mi zdi(ne vem na pamet), da ima nekaj podobnega sosed. Kaj več ti pa tudi ne morem napisat. Sam je dejal, da ga je kupil ravno zato, ker uporablja še najcenejše tonerje v primerjavi s konkurenco. Se pa ta sosed za dobrih 50 let bol kot ne uči še uporabljat računalnik, zato ne pride v poštev kakšno filanje praha v toner.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2014 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dumr666 je napisal/a:

Sem ga "popravljal" spomladi - tiska v redu.
Dokljer je prah v tonerju ni problemov, saj razume tudi drajverje za P205 b, kjer lahko nastaviš neoriginalno kartušo...
Tonerja nisem razdiral, verjetno pa se ga da napolnit.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Hector1
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Feb 2012 11:54
Aktiv.: 0.60
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2014 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dumr666 je napisal/a:

Za tiskanje vezij nevem kako se obnese. Je pa drugače odličen tiskalniček za domačo rabo. Pripravljen je v nekaj sekundah, tisk je solidno dober, največji plus pa je poceni toner: 22€ za 2200 strani. Sam ga imam okroglo leto dni in z njim nisem imel težav.
Nazaj na vrh
PrimozL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55
Aktiv.: 1.72
Kraj: okolica Vipave

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 14, 2014 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Alex17 je napisal/a:
Jaz imam HP 1010, tu pa tam najdeš kakega na Bolhi, prav tako nov toner, ki stane okoli 20€. Pri tem printerju se da s programom LJconfig nastaviti parametre tiskanja na bolj temno in nižjo temperaturo pečenja.

Ravno tega imam Very Happy, dobil sem ga z originalnim tonerjem. Dve vprašanji imam:

- je pri uporabi neoriginalnega tonerja (verjetno za 20€ ni original?) kaj drugače pridelu z laminatorjem?
- Bi lahko prosim naredil eno sliko, kakšne so približno optimalne nastavitve za vezja v programu LJconfig?

LP Primož.
Nazaj na vrh
dumr666
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 14, 2014 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hector1 je napisal/a:
dumr666 je napisal/a:

Za tiskanje vezij nevem kako se obnese. Je pa drugače odličen tiskalniček za domačo rabo. Pripravljen je v nekaj sekundah, tisk je solidno dober, največji plus pa je poceni toner: 22€ za 2200 strani. Sam ga imam okroglo leto dni in z njim nisem imel težav.

sem kar tega naročil Smile bom pa tega starega probal predelat da bi printal direktno na laminat

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni