|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70806.16
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 3:25 pm Naslov sporočila: Delavnica - kako opremiti domačo elektronsko delavnico |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razsvetljava: za fino delo je nujno potrebna kontrastna svetla luč. Halogenka 220 V, 80 W, z usmerjenim snopom svetlobe je dobra stvar. Brez dobre luči se ne da delat. Halogenke so nekoliko dražje, vendar bolje svetijo.
Pohištvo: Doma narejeno je v redu. Če drugega ne, so mere ravno prave. Plastificirano iverico razrežejo na ustrezne dimenzije in oblepijo robove v bauh*s firmah. Za predale je dobro imeti drsna vodila, z katerimi se lahko predal potegne ven do konca.
Predalčki: Škatle z okoli 60 predalčki stanejo 3-8 jurjev. Odvisno od sreče (akcija).
Elektrika: Veliko vtičnic, po možnosti tako, da je več varovalk. Če ena crkne, ne zmanjka vsa elektrika.
Pregrada: Pri čiščenju peči nastajajo saje. Tudi pri plinski peči. Nemaren dimnikar bo naredil svinjarijo v vsakem primeru. Pregrada ne bo škodovala. Prah je nekoristen, vendar SMD komponentam ne škoduje nič bolj, kot ostalim ne SMD stvarem.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 4:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za električno instalacijo je najbolje uporabiti parapetne kanale. Poglej mogoče na prelogovo stran ***klik*** mogoče boš dobil kako idejo. Imajo tudi velik sortima svetil. prelog
Pri izbiri predalnikov bodi previden. Bolje odšteti kak tolar več. Pazi, da se pri izvlačenju ne zatikajo in da imajo zadaj jeziček, da ne izpade ko ga izvlečeš do konca.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni so bolj od parapetnih kanalov všeč navadni razdelilci na čimveč lukenj (minimum 7). Vzamejo precej manj prostora, kot parapet.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Meni so bolj od parapetnih kanalov všeč navadni razdelilci na čimveč lukenj (minimum 7). Vzamejo precej manj prostora, kot parapet.
Jur |
Parapetni kanal lahko služi tudi kot polica . Zgoraj sem navedelel napačno povezavo (na bolniške kanale) Parapetni kanali
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojo delavnico sem gradil nekaj mesecev nazaj. Za pult sem uporabil kar kuhinjski pult, katerega se dobi na metre in je precej odporen na mehanske vplive. Pult držijo na mestu leseni tramički, ki se dobijo na bližnji žagi za majhnen denar. Če želiš predale, improviziraš s kosi iverice in vodili, ali dobiš kake odslužene predale. Predalnike se je svoj čas dobilo v Mer*urju, češka firma Mars, mislim da so bili po 4 tisočake v akciji. Bili so kombinirani, tri velikosti predalov, ne ravno vrhunec kvalitete, vendar znosni. Osebno uporabljam fluoroscentno osvetlitev, ki je smešno poceni (120cm v Bau*us 1290 sit). Za več svetlobe se jih uporabi več. Nad pultom imam kovinski kanal, namenjen vgradnji različnih vtičnic (ne vem kako se mu reče), ki je precej drag, vendar se splača, sam obenem služi tudi kot polička za odlaganje drobnarij. Elektriko si potegni prek avtomatskih varovalk, raje jih uporabi več in malce hitrejše, da ne bo zaradi tvojih eksperimentov cela hiša ostajala brez elektrike. Za večje stvari postaviš nekam se kak kovinski regal, katerega se tudi dobi v Mer*urju za okoli 5 tisočakov.
Toliko o tem z moje strani, pa uspešno gradnjo.
_________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 4:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še slika za predstavo:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
556.92 KB |
Pogledana: |
147 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 4:57 pm Naslov sporočila: re |
|
|
delovna miza iz vezane plošče debeline 3 cm iz baumaxa samo na 4 nogah .
Orodje : v merkurju imajo vozičke na kolesih rdeče barve z zelo nizkimi predali
( se ne spomnim firme) ki so zelo primerni za klešče , izvijače , ipd , širok voziček , predali pa ne pregloboki , dušeni pri zapiranju , kvalitetni kroglična vodila . Prednost : pri izvleku izpod mize nudijo dodatno delovno- odlagalno površino , sicer pa se lepo skrijejo pod mizo: cena 35ksit
Za ta model vozička se dobi še eno omarico ki gre nanj zdi se mi da ima 5 enakih predalov in vrhnja kaseta se odpre pokonci cena 15ksit.
vtičnice v instalacijskih kanalih , zdi se mi vredu da je eno glavno stikalo , za vse vtičnice , potem pa nekaj parov ( vtičnica , Am, Vm,stikalo ) - tako imam jaz ( no ja zdaj sem brezdomec )
Všeč so mi tudi montažni elektro pulti v kakšnih delavnicah kjer je vse na dosegu roke AC,DC...
neonka ( halogenka se za moj okus preveč segreva (LED ?), lupa ,
obvezno primež gibljiv v vse smeri
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
david_db Član

Pridružen-a: Čet 27 Apr 2006 11:19 Prispevkov: 104 Aktiv.: 0.45 Kraj: Vidim morje
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 5:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
sulc je napisal/a: |
Še slika za predstavo: |
Vsakič ko rabiš upor vstaneš?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cici Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.23 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo telovadbe ne škodi, prej koristi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vozček na kolesi s predali je verjetno Unior,mogoče pa Primat.Predalnik za drobne dele kovinska rdeče barve Mars imajo v Merkur(7290Sit).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ste vsi primorci tako leni ?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno te dni tudi jaz preurejam svojo delavnico. Pri tem bom uporabil neko veliko delovno mizo, za sortiranje pa bom uporabil kar elemente iz kuhinje, ki smo jo tudi pred časom zamenjali .
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima kdo od vas tudi PC v bližini? Jaz si ne morem predstavljat, da bi moral za vsako nekam drugam laufat, ko bi kakšen datasheet rabil ali kaj moral sprogramirat...
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja v ta namen uporabim kar prenosnega, če pa tega ni, potem pa kakšno stvar pogledam tudi na serverju, ki je v bližini. Kaj pa miza z vrtalnim strojem.... ?
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni