www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo LED LCD TV (strela)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
S52U
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Jan 2014 21:18
Aktiv.: 0.26
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 10:35 am    Naslov sporočila:  Popravilo LED LCD TV (strela) Odgovori s citatom

Pozdravljeni

V teh deževnih dneh nam je strela udarila v TV. Zadevo sem že imel na servisu saj imamo zavarovano elektroniko v hiši in uradni zaznamek je bil, da je skurjena plošča (ni difinirana katera) ter, da se ne da popraviti. Sedaj ko sem dobil zadevo iz servisa sem se odločil, da še sam pogledam. Na napajalni plošči sem preveril napetosti in se mi napetost na sponki PWR-ON ne sklada z tisto, ki piše na plošči (trenutno 3.5V, na plošči piše 24V). Na TV-jo posveti lučka ko ga priključim na napetost in tudi utripa ko pritisnem na gumb za vklop.
Je mogoče šla glavna plošča?
So lahko zraven glavne plušče skurjene tudi led diode za osvetljevanje displeja?
Ima mogoče kdo kakšen nasvet kaj naj še preverim?

Glavno in napajalno ploščo sem že našel na spletu in bi v primeru okvare ene ali druge kar celo zamenjal.
Gre se pa za TV LG 47LM649S (star pol leta).
Glavna plošča EAX64307906

lp Urban
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš zavarovan indirektini udar strele, bi moral iz servisa dobiti delujoč TV, zavarovalnica plača stroške.
Nazaj na vrh
S52U
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem dobil povrnjen denar.
Bi pa vseno poskušal zadevo spraviti skup ker mi je škoda vrečti v smeti.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.00
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravljanje sodobnih TV aparatov le ni tako enostavno, kot se na prvi pogled vidi. Servisi nimajo interes popravljati dejanskih napak, ampak samo menjujejo posamezne plošče. Finančni učinek servisa je tako boljši. Žal se znanje serviserjev na ta način izgublja. Izgublja se do te mere, da je danes izjemno težko najti nekoga, ki to delo obvlada.
Elektronika je širok pojem. Še video elektronika je širok pojem. Nekdo, ki nima kilometrine in grifa ravno v TV elektroniki, bo za taka popravila preprosto porabil preveč časa in se popravilo dejansko ne po izplačalo.
Poiskati moraš torej človeka, ki dejansko popravlja TV aparate in to vsakodnevno, vse ostalo je proč vržen čas in denar.

Na mojem širšem področju poznam samo enega, ki pa ima toliko dela, da se ga z vsemi štirimi otepa.
V popravljanje pa se ga da prepričati, če mu je to izziv. Eden takih trigerjev je, da je aparat bil na servisu, pa so rekli, da se ne da,....

pajo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Aktiv.: 2.90

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 12:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj žlahtnik popravlja TV-je. Je star maček. Ko sem se nazadnje z njim pogovarjal je tarnal v smislu Darkotovih besed.
Pravi, da gre razvoj prehitro naprej in slediti vse nove komponente v SMD tehniki, od x proizvajalcev, je dejansko nemogoče. Vprašanje pa je potem tudi količina popravil. Posredi so še "izobraževanja" serviserjev, ki koštajo velike denarje. Iti v korak z razvojem enega RTV serviserja na našem slovenskem območju je verjetno zelo težko in dejanskih RTV serviserjev je vsak dan manj.

Kontakt imaš na ZS.

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=34971
Nazaj na vrh
S52U
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2014 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se tudi sam strinjam z Darkonu, da je zelo malo takšnih, ki še to dejansko popravljajo. Večinoma na servisih menjajo kar celotne plate.

Sam bi tudi zamenjal kar celotno plato če bi bil 100%, da je v okvari glavna procesorska plata saj v tujini znaša okoli 75€.

Bom poklical okrog po servisih, da vidim kaj še drugi pravijo.
Če ima še kdo kakšno idejo mi jo pa naj prosim kar sporoči Smile
Nazaj na vrh
arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Aktiv.: 3.66
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 11, 2014 7:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@S52U A si spregledal ponudbo?

VolkD je napisal/a:
......................V popravljanje pa se ga da prepričati, če mu je to izziv. Eden takih trigerjev je, da je aparat bil na servisu, pa so rekli, da se ne da,....
Nazaj na vrh
S52U
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 11, 2014 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nep. Se z Darkono že pogovarjam na ZS.
Mislil sem če ima še kdo drug kakšno zamisel če dosedanje nebodo obrodile sadov Smile
Nazaj na vrh
S52U
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 27, 2014 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobil glavno ploščo na izposojo in tv deluje vendar ima poškodovan ekran. Sam ne verjamem, da pri neprižganem tv-ju lahko takšno okvaro naredi udar strele. Izgleda tako kot bi ekran padel na tla. Kaj menite ostali?

20140827_200431.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.79 MB
 Pogledana:  23 krat

20140827_200431.jpg

Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.49
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 27, 2014 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je definitivno mehanska poškodba.
Nazaj na vrh
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2014 7:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam! Verjetno so se zato odločili, da se popravilo ne splača.
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.81
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2014 7:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Sam ne verjamem, da pri neprižganem tv-ju lahko takšno okvaro naredi udar strele. Izgleda tako kot bi ekran padel na tla. Kaj menite ostali?

jaz bi se s tem ne strinjal.

če bi bila poškodba mehanska in bi tv padel po tleh potem bi bile na maski , ohišju , plastiki fizične poškodbe

prej bi rekel da je prebilo med LCD matriko in krmilnikom ( ponavadi je vmesni prostor maskiran s kakšno aluminijasto folijo in mislim da je prebilo preko nje na kakšen gibljiv strip kabel

( v službi testiram z visoko napetostjo (sicer ne lcd ekrane ali elektroniko )in je zanimivo kakšno pot včasih najde iskra)

lps

satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.49
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2014 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne dvomim, da obvladaš svoj posel, ampak prav veliko "polomljenih" LCD zaslonov pa izgleda v žibljenju nisi srečal.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni