www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

W7?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zamot1
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 15:11
Aktiv.: 0.66

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2014 9:29 pm    Naslov sporočila:  W7? Odgovori s citatom

Pri novem HP pavillion-u 17 col z ločeno graf. in dosti RAM-a je naložen free Dos ki podpira samo W 8 jaz pa bi kupil zraven W 7 ali ga bo možno naložiti?
LP Tomaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
japina
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2011 15:30
Aktiv.: 0.53
Kraj: Šentrupert na Dolenjskem

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2014 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne. Podobno (če ne enako) konfiguracijo sem imel jaz in ni šlo.
Enostavno ne dobiš pravih gonilnikov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2014 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V večini primerov res ne gre, vsaj ne na enostaven način.

Predlagam nakup in instalacijo W8.1 z naknadno instaliranimi posodobitvami (Update 1) in Classic Shellom. Dobiš Windows 8.1 Update 1 s funkiconalnostjo (meniji) Windows-ov 7.

Scenarij z najmanj muke, da dobiš polno delujoč Windows sistem.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.76
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 7:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo, a lahko potrdim, da ne gre. Sedmica se noče niti namestiti do konca. Sem ravno teden nazaj imel podobnega HPja od kolega doma. Poskusil sem z vsemi različicami sedmice, ki jo imam, pa vedno po začetni pripravi namestitve vrže ven modri ekran.
Ta računalnik ima že bios in UEFI boot, pa v nobenem ne gre. (hint: pri namestitvi s UEFI boot sedmice ni možno "ukrasti"...)
Osmica gre gor brez problemov.

Tako da se ne sekirat okoli driverjev - saj niti ne prideš do tja Dancing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zamot1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 7:21 am    Naslov sporočila:  Stari HP 6830s! Odgovori s citatom

NA starem HP 6830s z skoraj identično konfiguracijo imam naložen W7 zamorca in W8.1 (nadgradnja viste) vsak na svojem disku in zadeva špila, na sedmici so pa res neke težave, za telefon samsung SGH810 ne morem najdet driverjev za njegov PC studio, na tastarem TRONU mi pa na w7 tudi to dela, pa še kaj bi se našlo vendar se da deleti z tem kar je naloženo. Je pa prenosnik razsut in grafika občasno zmrzuje t ako da bo šel najbrž v pokoj!
Nazaj na vrh
Aljosa
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43
Aktiv.: 0.65
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 8:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo. Pri nas doma imam dva HP Paviliona in na obeh win7. Celo iz USB ključka sem jih namestil. Po izkušnjah dosedaj sem win7 lahko naložil praktično na vsak računalnik. Tudi na manjšega atoma.
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem tudi naletel na en HP laptop (15-d050sm), na katerega ni šel gor w7. Okna so se sicer namestila, vendar par ključnih gonilnikov ni delovalo in je bil sistem praktično neuporaben.
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj je predvsem odvisno od letnika rojstva prenosnika...jaz sem recimo govoril o povsem novem, kupljenem teden dni nazaj...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 5:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Diske namestite v ohisje za zunanji disk, jih na drugih racunalnikih "pripravite" na to, da bodo delovali kot MBR, pa bo slo z Win7 brez najmanjsega problema. Smile

p.s.: glede SATA mode se mi zdi, da je potrebno se v biosu neko malenkost presaltat...
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preizkušeno vse, še kaj več od tega. Nič od nič. Ne gre in pika...
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ah... ...meni je to uspelo na en mesec starem Asusu... Think
Nazaj na vrh
zamot1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 8:26 pm    Naslov sporočila:  W8.1 Odgovori s citatom

Obstaja ena verzija w8.1 (145€) na kateri je možno naložiti tudi w7, če imaš namestitveno disketo za W7ne vem pa če prime zamurca.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Asus... ali HP... je kot bi primerjal s čim lažje prideš v klanec: s formulo ali s kamionom...
resno: Asus je druga stvar, z njim tudi jaz še nikoli nisem imel problemov. HP pa.....kupim ga ne, škoda denarja....žalostno, kakšen šrot so postali njihovi izdelki...
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ker mi nek program za odčitavanje toplotnih števcev preko optične glave ni deloval v Win XP, sem brez problema naložil Windows 7 na prenosnik Toshiba Tecra S2, letnik 2003 ali 2004, a je potem nastal problem z driverji za ves hardware, ki ga ta prenosnik premore; tovarniški driverji so samo za Win XP, 2000 in Vista. Mislim, da bom šel nazaj na Win XP in novejši prenosnik.
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni nujno, da bo šlo ...v tvoji želji je protislovje: ali boš šel nazaj na XP ali pa na novejši prenosnik. Če prebereš par objav nazaj boš videl, zakaj...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni