|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.05 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Sob Avg 30, 2014 4:18 pm Naslov sporočila: SW za programiranje win desktop aplikacij |
|
|
Pozdravljeni!
Vsake toliko se pojavi potreba po tem, da bi si naredil nek programček, za določeno opravilo. Ogromno tega imam rešenega z excelom in njegovimi makroji...
Včasih je to idealno, včasih malo manj. Zadeva se konča pri kakšnih komunikacijah. No tudi to sem že počel, pa je kar nekaj težav.
Pred časom sem kaj skupaj spravil v MS Visual studiu. Še prej v Delphiju. Nikoli pa prav kaj resnega.
Tako da tak način mi je "domač". Torej kaj vzeti v roke? Najraje nekaj kar je free in kar ni čisto "mimo".
Na hitro sem prenesel phyton, pa mi na prvo žogo ni všeč... Vzameš primerček iz interneta in ne prevede. Po nekaj časa ugotovim da je bil primer za verzijo 2.X jaz pa sem imel 3.X in so bile za čisto standardne funkcije razlike v sintaksi??
Prosim predlagajte.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
saso Član

Pridružen-a: Čet 18 Mar 2004 10:16 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.15 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Sob Avg 30, 2014 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti je DELPHI (paskal) poznan imaš free verzijao LAZARUS KLIK ,
pa tudi CODETHAYPON KLIK ,
oba sta tako za windows kot linux okolje. _________________ LP
Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjan 2 Član

Pridružen-a: Pon 05 Dec 2011 19:35 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.73 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Sob Avg 30, 2014 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sharp develop?? _________________ Ja še vedno se ne da... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gaborp Član

Pridružen-a: Sob 16 Jul 2005 9:54 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: Škofja Loka / Tržič
|
Objavljeno: Sob Avg 30, 2014 5:47 pm Naslov sporočila: Re: SW za programiranje win desktop aplikacij |
|
|
eddie je napisal/a: |
Pred časom sem kaj skupaj spravil v MS Visual studiu. Še prej v Delphiju. Nikoli pa prav kaj resnega.
Tako da tak način mi je "domač". Torej kaj vzeti v roke? Najraje nekaj kar je free in kar ni čisto "mimo". |
Zakaj potem nebi uporabil Visual studio Express?
Express edicije so zastonj, in ponujajo čisto dovolj funkcionalnosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japina Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2011 15:30 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.53 Kraj: Šentrupert na Dolenjskem
|
Objavljeno: Sob Avg 30, 2014 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kljub temu, da sem pristaš odprte kode, dolgoletni uporabnik Pythona in delam na Mac OSX dajem glas za Visual Studio Express. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.45 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Sob Avg 30, 2014 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam nisem prav vešč programiranja, zato včasih ko potrebujem neko specifično aplikacijo (npr. Macro), napišem programček v AutoHotkey-u. Se da narediti marsikaj, je pa verjetno bolj požrešen (RAM, CPU...) _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.05 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Sob Avg 30, 2014 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za predloge.
Tudi sam se nagibam proti Visual Studiu - nisem vedel za Express edicije, tako da je to še dodaten plus.
Edino kar mi v tem trenutku ni všeč je ogromna inštalacija vsega mogočega(Net Framework,...) za tistih parkrat na mesec ko mi bo prišlo prav, ampak to narediš enkrat... Upam da bo računalnik po inštalaciji še deloval.
Če ima kdo še kak predlog pa prosim kar na plano z njim!
Pa hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Aljosa Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.65 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Sob Avg 30, 2014 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce ne rabis vse 'navlake' ki pride z visual studio poskusi potem z Bloodshed Dev C++. Za pisanje preprostih aplikacije je super. Sicer kar stara zadeva ampak dela.
http://www.bloodshed.net/devcpp.html _________________ "Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”
―Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70765.27
|
Objavljeno: Sob Avg 30, 2014 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Aljosa Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.65 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Ned Avg 31, 2014 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja za codeblocks se strinjam. Tud zelo v redu. _________________ "Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”
―Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni