|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BHawk Član

Pridružen-a: Sre 16 Avg 2006 9:30 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.04 Kraj: med vikendi v Brežicah, med tednom v Ljubljani
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 6:17 pm Naslov sporočila: Problem z Nokio 7610 |
|
|
Pozdravljeni,
imam problem z N7610 ki ga niso znali rešit ne v Telerayu (čeprav so ga poslal v NRC v Boschum), ne na drugem servisu.
Problem je v tem da se mi telefon ob kakem rahlem udarcu (recimo če ga "vržem" na posteljo, al pa če ga mam v žepu pa hodim po stopnicah) mi telefon zamrzne in se ugasne. Če ga hočem potem pržgat mi nikakor ne gre. Edina rešitev je če ga spet mal potolčem, potem se pa zopet pržge, vendar se med nalaganjem OS ustavi in zamrzne. Pa sem zopet na začetku... Isto se dogaja če pišem sms, ali pa hočem pognat kako aplikacijo.
Naj še povem da problem najbrž ni v softweru (3x ponovno naložl v Telerayu, staro in novo verzijo), niti v kontaktih med telefonom in baterijo ali pri bateriji ker sem kupil novo in telefon dela isto.
Po moji "strokovni" razlagi je kje zrahljan kontakt med pomnilnikom in procesorjem in ploščo.
A ma kdo kako idejo kaj bi lahko bilo narobe ali pa da je mel podoben primer? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.87 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da razmišljaš pravilno, sam bi rekel da je problem v kakšnem BGA čipu ki ima slab stik na kateri od kroglic. Vse to je posledica kakšnega padca telefona ali pa kakšne podobne neprijetnosti.
Zadevo se lahko poskusi popraviti z opremo za SMD spajkanje tako da se vse BGA čipe še enkrat pretali, če imaš srečo se po tem postopku počena kroglica ponovno zaspajka.
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Ce ti pa slucajno ne uspe, pa jo lahko dodas v mojo zbirko pokvarjenih telefonov  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BHawk Član

Pridružen-a: Sre 16 Avg 2006 9:30 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.04 Kraj: med vikendi v Brežicah, med tednom v Ljubljani
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 3:05 am Naslov sporočila: |
|
|
PPG78 je napisal/a: |
Mislim da razmišljaš pravilno, sam bi rekel da je problem v kakšnem BGA čipu ki ima slab stik na kateri od kroglic. Vse to je posledica kakšnega padca telefona ali pa kakšne podobne neprijetnosti.
Zadevo se lahko poskusi popraviti z opremo za SMD spajkanje tako da se vse BGA čipe še enkrat pretali, če imaš srečo se po tem postopku počena kroglica ponovno zaspajka.
LP, Peter |
Na žalost te opreme nimam. A jo mogoče kdo od vas tukaj ima, oz. ali mi lahko to naredi in za kakšno ceno?
Ali pa mislite da bi koga na faxu (sem bruc na elektro faxu v Lj) lahko prepričal da mi to pregleda? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Faks v Ljubljani dvomim, da ima ravno primerno opremo za to. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
So ti na servisu zamenjali motherboard telefona ali ne ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Na Telerayu so bebcki in za to besedo stojim!
Nekoc sem jim poslal telefon v popravilo. Za strokovno pogruntavscino, da je telefon pokvarjen sem jim moral placati kar nekaj denarja, da so mi ga poslali nazaj!
Nesposobni idioti, ki znajo zasluziti denar  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BHawk Član

|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
So ti na servisu zamenjali motherboard telefona ali ne ? |
Ne! Skoz so trdil da je napaka v softweru, ko sem jim dokazal da ne, so govoril da mam polnilc pokvarjen (še zdej mi ni jasno kako so lahko prišli do tega) in da so ga sam napolnli pa telefon normalno dela...
Se strinjam s SimonomS da so bebčki ki ne znajo opravljat svojega dela. Za telefon sem dal 80k, pa mi ga potem niso niti sposobni popravt  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Na Telerayu so bebcki in za to besedo stojim!
Nekoc sem jim poslal telefon v popravilo. Za strokovno pogruntavscino, da je telefon pokvarjen sem jim moral placati kar nekaj denarja, da so mi ga poslali nazaj!
Nesposobni idioti, ki znajo zasluziti denar  |
Dodam še svoj podpis pod tole.
Na bratovi Nokii 8230 se je odlepila "lamelna gumica" med tiskanino in LCDjem, zato je moral pritiskati na zaslon, da je kaj videl. Ko se je naveličal, ga je dostavil gor, s poudarkom na "Zamenjajte gumico od LCDja!" in po enem tednu so strokovno ugotovili, da so tipke oksidirane, baterija v slabšem stanju, zaprašen mikrofon in zvočnik in pokvarjen vibro motorček. So rekli, da se ne splača popravljati.
Doma sem nato vzel gumico večjih dimenzij od polomljene budilke, vse skupaj razstavil in jo stlačil na predvideno mesto. Mimogrede sem še očistil prah ter z alkoholom očistil tipke, kontakte vibro motorčka in kontakte baterije, da je bolje polnilo/praznilo, in telefon je še 3 leta delal kot nov.
Počisti vse dostopne kontakte med tiskanino in raznimi pozlačenimi peresci konektorčkov. Vsako peresce tudi pazljivo Prednapni, da bo z večjo silo pritiskalo na tiskanino.
LP Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
BHawk je napisal/a: |
Ne! Skoz so trdil da je napaka v softweru, ko sem jim dokazal da ne, so govoril da mam polnilc pokvarjen (še zdej mi ni jasno kako so lahko prišli do tega) in da so ga sam napolnli pa telefon normalno dela... |
Glej ... ce bi meni nekdo zatrdil, da je "napaka v softveru" potem, ko so ga (softver) trikrat zamenjali, bi ga vprasal ali je debilen ali kaj. Ce so ga res trikrat zamenjali za preverjeno delujoco razlicino, potem je SW OK, drzi ?
Polnilec nima nobene zveze z delovanjem telefona takrat, ko le-ta ni prikljucen na polnilec. Napolni baterijo, vtakni jo v drug telefon (pred serviserjem) tako, da se bo videlo da je baterija polna v OK, ter jo prestavi v svoj telefon. Demonstrijaj napako (= pisi SMS ali pozeni aplikacijo - kot pravis to povzroci tezave), spet omeni, da je bil SW trikrat zamenjan (ce je res bilo tako ...) in ga se enkrat vprasaj od kje njemu ideja, da naj bi bila kriva SW in/ali polnilec. Ko bo bedak koncno utihnil s SW in polnilcem, ga vprasaj kdaj mislijo koncno zamenjati MB (tezave iz tvojega opisa dejansko zveni kot slab kontakt pri kaksni komponenti in tega noben SW in polnilec ne bosta spremenila). Ce tudi po zamenjavi MB telefon se vedno ne bi deloval, ga vrzi v smeti in kupi kaksen manj slab model.
Ce junaki na servisu niso sposobni telefona popraviti, zahtevaj zamenjavo za novega (saj je se v garanciji ?). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BHawk Član

|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 4:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Demonstrijaj napako (= pisi SMS ali pozeni aplikacijo - kot pravis to povzroci tezave), spet omeni, da je bil SW trikrat zamenjan (ce je res bilo tako ...) in ga se enkrat vprasaj od kje njemu ideja, da naj bi bila kriva SW in/ali polnilec. |
Sej sem jim tam težil, pa kazal "delovna poročila" o menjavi softwera pa nč.
Sem jim rekel naj mi zamenjajo hardware pa mi ga niso hotl. Sem govoril tud s serviserjem (g.Sonc) pa je zopet zanikal da bi blo kej s telefonom narobe, ampak da je težava s SW, pa da so dobl novo verzijo pa da jo bojo naložl še enkrat gor,...
V glavnem tud sam takrat nisem bil 100% ziher da je napaka v HW, ker so mi še na drugem servisu rekl isto.
Sej če bi bil telefon še v garanciji, bi še vztrajal, ker pa ni več, se Teleraya izogibam...
Aja, še ta mail sem najdu ki sem ga dobil od njih 16. jun letos
Spoštovani,
glede na opis napake ki ga navajate in dejstvo, da se napaka pojavi če
določen čas, zelo dvomim da gre za težavo v softweru. Preden zadevo
raziskujemo dalje dajte prosim preverit stanje kontaktov na bateriji in
aparatu. Dobro bi bilo mogoče preizkusiti delovanje tudi z drugo
baterijo. Predlagam da jih rahlo očistite z alkoholom. Glede na to, da
se aparat ugasne ob pritisku tipke je velika verjetnost da nekje izgubi
stik. V kolikor to ni rešitev bi bilo aparat dobro pregledati v našem
servisu.
Cena zamenjave vitalnega dela je 68.900 SIT z DDV, nalaganje novega sw
2.700 SIT,
Lep pozdrav,
Branko Veselič
|
Potem sem ga odnesel na servis (21.08.06), pa dobil nazaj sledeč nalog:
Zaradi slabe kakovosti fotke (nimam digitalca pr rok, pa mi je cimer telefon posodu) bom napisal še kaj piše pod opravljene storitve:
Koda: |
Vrsta Koda Naziv
Simptom 4101 Se ne vklopi
Napaka 460 Okvare nismo odkrili
napolnitev baterije, preverite polnjenje polnilca
|
Podpisan je bil SPET g. Sonc
In kaj jim naj zdej? Na izbiro mam samo:
a) dam jim 70k pa mi dajo drug HW
b) telefon poskušam popravit (ga razdret, prevert kontakte,...)
c) ga prodat za rezervne dele, nepotrebno vržt v smeti |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14676 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
BHawk !
Preberi pravila na forumu. Sledeče sporočilo, ki bo napisano v slengu brez opozorila brišem oz. zaklenem! _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ne bi za 70 tisocakov dobil kar soliden nov telefon ? Ce je izven garancije, si pac izvisel - prodaj ga za dele, ce te napaka dovolj ovira, da ga ne zelis vec uporabljati ... ali pa ga prispevaj v Simonovo zbirko  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2006 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kaj jim naj zdej? Na izbiro mam samo:
a) dam jim 70k pa mi dajo drug HW
b) telefon poskušam popravit (ga razdret, prevert kontakte,...)
c) ga prodat za rezervne dele, nepotrebno vržt v smeti |
Brez razmišljanja b) !
Najlažje je šariti po telefonu, ki je praktično odpisan. Najprej odstraniš garancijsko nalepko in jim jo na dopisnici pošješ za spomin.
Običajno je treba z alkoholom očistiti Vsa pozlačena peresca, ki pritiskajo na tiskanino. Očistiš tudi mesta na tiskanini, kamor ta peresca pritiskajo. Kritični so spoji peresc in tiskanine okrog SIM kartice, napajalnega konektorja, baterije. Očistiš pa Vse. Potrebno je tudi rahlo prednapeti ta peresca, da bolje pritiskajo na tiskanino, a pazi, da jih ne odlomiš - bo takoj potrebna izdatna iznajdljivost pri spajkanju. Občutljivost na tresljaje je najverjetneje povezana s temi peresci.
Čipi se ne bi kar tako majali med dober/slab stik. Preveri tudi morebiten Zlom osnovne plošče - drobna, skoraj nevidna razpoka, nekje v bližini vijakov. Tako mi je enkrat TV daljinec nagajal.
LP, Igor
@Silvo: "Birokratsko" pošiljanje od vrat do vrat, razvrednotenje njegovih ugotovitev, Sizifovi poskusi, da bi mu odpravili banalno napako, ter boj z mlini na (tele)rajski veter, so ga spravili v obup in pripravili do pisanja v slengu iz afekta .
Drugače se s pravili strinjam. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni